Ezt megérzik az emberek?
Az történt velem múltkor, hogy álmodtam egy ismerosommel, akivel mar viszonylag regota nem beszeltem.
Az álmomban valaki érzéketlenül olyan dologgal sértette amiről tudom hogy őt érzékenyen érinti, viszont nem mutatta ki hogy ez neki rossz, de megvédtem, és valamit mondott hogy jol esik neki hogy en megertem ot szavak nelkul is.
Aztán mikor aznap reggel felkeltem, azt gondoltam hogy nem érdekel hogy már szinte nem is beszélünk és úgymond eltávolodtunk emiatt, én akkor is tisztelni fogom őt mindig és kiállok mellette. Tiszta szivbol gondoltam ezt, szeretettel, mint maskor meg sosem.
Es ugyan ezen a napon rám írt hogy mi ujsag, es az volt a fura az egeszben hogy pont ugyan azon a napon irt miutan ezt almodtam es ezt gondoltam, olyan volt mintha megérezte volna az egészet.
És ahogy írt, abban is azt éreztem mintha kicsit hálás lenne és tisztelne engem.
Szerintetek megérzi az ember az ilyet? Vagy lehet ő is ugyan azt álmodta mint én? Elofordulhat ez?
"Vagy lehet ő is ugyan azt álmodta mint én?" -ezt teljesen kizártnak tartom, de ha meg akarsz róla győződni, akkor meséld el neki ugyanezt a sztorit és kérdezd meg tőle, már ha vagytok olyan viszonyban persze. Ami a megérzéseket illeti: igen érdekes téma, nincsen rá tudományos magyarázat, de az emberek képesek valahogy megérezni mások gondolatait, érzelmi állapotát, akkor is, ha messze vannak egymástól. Szinte kifogyhatatlan az olyan történetek száma, amikor valakinek "rossz előérzete" volt, szinte felzaklatott állapotba került és közben kiderült, hogy pont akkor történt valamilyen tragédia egy ismerősével, szerettével. Rengetegszer fordul elő, hogy 2 ember ugyanakkor gondolnak egymásra és ráírnak a másikra, vagy felhívják, holott előtte hosszabb ideig nem beszéltek. Mint mondtam, erre nincs tudományos magyarázat, csupán tapasztalati úton kijelenthető, hogy létezik a jelenség, hiszen annyi emberrel előfordul minden nap, hogy nem lehet semmibe venni/letagadni a lehetőségét egy valamilyen megmagyarázhatatlan, műszerekkel - egyenelőre - nem mérhető kapcsolatnak az emberek között.
Kicsit elkanyarodva: a filozófiában és a Science Fiction-ben van egy olyan kifejezés, hogy nooszféra. Ez egy olyan láthatatlan "mező"/"tér" mint az elektromos mező, vagy mágneses tér, csak itt nem valamilyen fizikai jelenség, hanem maga az öntudattal rendelkező, értelmes élőlények tudatának tere, összekapcsolt hálózata értendő alatta. Vagyis egy olyan nem látható, nem mérhető hálózat, amiben az értelmes, gondolkodásra képes élőlények tudata, elméje kapcsolódik, hasonlóan az internethez ami meg a számítógépek közötti kapcsolatról szól. Lehetséges, hogy létezik a valóságunkban is egy ilyen "nooszféra", amibe az emberek tudata a saját észlelésükön/tudtukon kívűl csatlakoznak és ami lehetővé teszi, hogy "megérezzünk" dolgokat, úgy mint mások érzelmeit, leki világát, veszélyeket, akkor is ha a kérdéses személytől, vagy személyektől fizikailag távol vgyunk. Ez elég sokmindent megmagyarázna, de egyenlőre megmarad Sci-Finek...
Igen. A kozos tudat letezik. Lasd telepatia meg megerzes!!!
Almotokban jobban ra tudtok egymasra kapcsolodni.
Az agykontroll is ezt mondja. Steve Jobs igy alkotta meg az icloudot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!