Lehet-e valaki igazi spirituális tanító, ha drága tanfolyamokat tart, és az ott elhangzottakat jogilag nagyon szigorúan levédeti?
Sziasztok. Van egy spirituális iskola (nem írom le a nevét, privátban elmondom), amely nagyon jól felépített önfejlesztő tanfolyamokat tart. Elolvastam a könyvüket, és megvettem az első online képzést, azonban a másodikra való jelentkezéshez nagyon szigorú nyilatkozatot kell aláírni.
Nagyon le van védve az egész, egymillió forintra is büntethetik a kiszivárogtatást. Szigorú titoktartást kell fogadni, és nem is olcsó. Egyre inkább biznisznek látom az egészet. Az egyetlen, amiért belekezdtem anno, az hogy sok spiriuális irányzattal foglalkoztam már, de ez tényleg nagyon jól felépítettnek és összeszedettnek tűnt.
De én is gyanakvó vagyok, mert könnyű szektába kerülni, és úgy tartom, egy igazi tanító önzetlenül ad, mint pl. Gunagriha, stb.
Nektek mi a véleményetek?
Ha csak a kung-fu mestere volt, akkor az ő dolga, hogy dohányzik e, vagy sem. Ha a kung-fu mögött álló testi, és szellemi gyakorlatok mesterének is mondta magát, azaz a kung-fu chi kung gyökereit is oktatta az iskolájában, akkor igaza volt annak, aki csalódott. A chi kung központi motívuma a tiszta légzés. Régen a kettőt nem is választották külön, de mióta vannak kolostori, és világi iskolák is, azóta aki megtanulja, professzionális szintre fejleszti, és átadja a kung-fu-t, az mestere annak, amit csinál. Kb úgy, mint egy élsportoló, aki kiképzi a következő generációt. Ha azonban ez az élsportoló egészséges életmódról beszélne, miközben ő mondjuk alkoholista, vagy ugyanígy dohányos, az erősen hiteltelenítené.
Ezért érdemes ismerni a mestert, akinek a tanait követjük. Ha a kezdetektől ismerjük az embert magát, el tudjuk dönteni, hogy hitelesnek érezzük e.
(mondjuk aki Hong-Kongban él, nem kell hogy erős dohányos legyen. A tüdeje amúgy is tropa....)
Megírod nekem ki az?
Az hogy pénzt kér egy tanfolyamért azzal nincs feltétlen gond szerintem se, de az hogy nem mondhatod el senkinek miről volt szó , az több mint aggályos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!