Mit láthatott annak idején a dédmamám?
Felnőttként gyakra eszembe jut az a történet, amit sokszor elmesélt nekem, mialatt rám vigyázott annak idején.
Azt mondta, amikor fiatal nő korában (kb a 40-es években lehetett ) nyitott ajtónál tevékenykedett ( emeletes ház, körfolyosó ) valami furcsa, idegen férfi jelent meg a bejáratnál és a mosógépe felől érdeklődött elég agresszíven vagy valami ehhez hasonló és a hangszíne különös, gépies hangzású volt a mama visszaemlékezése szerint. A mozgását is említette, de arra már nem emlékszem, kb 20 évvel ezelőtt hallottam tőle.
A másik egy újságos volt, akinek szintén bizarr beszédstílusa volt és félrecsuklott a nyaka, amin varrásnyomok voltak végig, körben.
Pici koromban mindig kértem, ha van, akkor meséljen ilyen furcsa emlékeket. Az édesanyám sokszor töltötte az idejét csillagászati témájú dolgokkal és az idegenekkel foglalkozó irományok is megfordultak a gyűjteményében, amiket megtaláltam..szóval, így kerültek beszédtémába akkoriban.
Annyit tudok a dédiről, hogy a férje valami rendészeti területen dolgozott...furcsa, mindenesetre...
Kíváncsi voltam, ki mit gondol erről...valami kísérlet..vagy valami hétköznapi??
Hát, nem tudom, mit láthatott, de elég különös valóban. A mosógépes akár lehetett egy arra tévedt bolond ember is. Lehet, nálunk még nem jött divatba a mosógép, de mondjuk külföldön már lehetett ás hallhatott róla.
Az ujságos nem tudom. Gondolom, valami baleset nyoma volt a nyakán. Ha újságos volt, akkor gondolom, látta a környéken többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!