Gyerekkorból visszatérő valóságon alapuló fantáziaképek?
Nektek is felvillannak ilyen emlékképek a fejetekben? Nekem általában még egy kellemes érzet is társul hozzá.
Pl sokszor eszembe jut, hogy egy buszon ülünk a belvárosban anyával gyerekként. Esik az eső és nézek ki az ablakon. Teljesen olyanok az utcák, mint most, de az én akkori szememmel mégis teljesen más mintha most lennék ott. Sokkal romantikusabb, filmesebb. Ez a kép sokszor eszembe jut. Mintha egy másik világban történt volna, nem is ott, ahol valójában volt.
Akkor szintén emlékszek egy kietlen tájra, ahol anyával egy vonaton ülünk egyes egyedül, mikor felszálunk a nagybátyjám véletlen lent marad mi meg megyünk tovább és ő szalad a vonat után. Erre tisztán emlékszem, nem tudom hol volt, és csak egy-két másodpercre emlékszem belőle, de kellemes érzés, mikor bevillan ez a kép. Így maga a hangulat miatt. Anya fiatalsága... stb.. fogalmam sincs, hogy ezek tényleg megtörténtek-e vagy csak álmodtam valamikor és bennem maradt, de van, amikor dalok, illatok idéznek belőlem elő ilyesmiket.
Sokáig volt a fejemben, álmaiban még a régi amerikai texasi táj, hangulat, emberek, már gyerekként is, pedig sosem néztem ilyen filmeket és nem is tetszik az a hely. De a mai napig sokszor visszatér és álmodok is vele, vagy csak szimplán elkap a romantikus, euforikus hangulat ha eszembe jut.
Talán valami filmben láthattam és ennyire benne maradt a tudatomban.
Nektek is vannak ilyesmik ? Ha igen akkor szívesen várom.
Igen, nekem is. :)
Tényleg olyan mintha egész más világban éltünk volna gyerekként, egész másképp éltünk meg mindent.
Talán ezért is van az hogy a gyerekek még olyan vidámak és gondtalanok, mert még nem tapasztaltak annyi rossz dolgot, hisznek a mesékben és a jóságban. Ezért láttuk magát a világot is szépnek, gondtalanok és boldogok voltunk, ami felnőttként már nem úgy megy... Ezért olyan jó érzés visszagondolni arra, hogy gyerekként pl csak egy szimpla buszozás mekkora élményt nyújtott. :) Én arra emlékszem mikor anyával mentünk be busszal vásárolni a városba, és maga az utazás milyen jó élmény volt, a hangulat még most is bennem van amikor kinéztem az ablakon. Hazafele kaptam egy barbie-s újságot, amihez járt ajándékba egy rózsaszín napszemüveg, és emlékszem mennyire örültem neki, és mennyire jó volt. :) De sok ilyen gyerekkori élményem van, nekem is szintén zenékre, illatokra jön elő ez a nosztalgikus érzés, olyankor egy kicsit mindig visszakerülök abba a pillanatba, ami melegséggel tölt el. De ilyen szerintem minden embernek van, és ez nagyon jó, ezeket örökre őrizni kell a szívünkben. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!