Mit gondoltok a mai világvégéről? Mennyi az esélye, hogy még befog következni ma? Még van 5 és fél óránk.
igen, tudom, régen volt, de ennek a "tudósnak" az volt a feltevése, hogy a maja világvégébe nem számolták bele a Gergely-naptár bevezetésével kieső napokat. Egy csomó cikkben leírták, hogy ez kb hány nap (nem emlékszem pontosan, és nincs kedvem visszakeresni).
Engem hajtott a kíváncsiság, és utána számoltam, és kiderült, hogy az elszámolást is elszámolták, ugyanis ami nekik júni 21-re jött ki, az nekem valahova 2021 januárjára.
Viszont ettől függetlenül félreraktunk minden elszámolást hasonlót a legjobb barátnőmmel, és megünnepeltük júniusban a karácsonyt és a szilvesztert is, mert miért ne?
:)
Kár, hogy nincs mégegy ünnepi szezon mint a téli. Tehát nyáron is van az mint decemberben. Vajon mikor lesz olyan világvége amiben az ember kihal?
A Gergely-naptárt 1752-ben vezették be, és onnantól minden egyes év 11 nappal rövidült. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 268 évben 2948 nap "maradt ki".
Telefon -> dátum kiszámítása funkció
2012. dec. 21. + 2948 nap = 2021. 01. 16.
Eszerint ez egy (újabb) világvége nap, bár szerintem nem valószínű, hogy kipusztulunk mindannyian.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!