Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha egy idegen faj eljönne...

Tevenyereggyarto kérdése:

Ha egy idegen faj eljönne ,hogy házikedvencként tartson embereket akkor ti milyen “leírást” adnátok az emberről ?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy jó-e a kategória.

Szóval ugye a neten vannak leírások a házikedvenceinkről, ti ezt emberen hogyan csinálnátok ? Én valahogy így:

Tudományos név: Homo Sapiens Sapiens

Földi név: ember

Család: Hominidae

Elterjedés: a Földön szinte mindenhol megtalálható

Viselkedés: általában társas, párban vagy családban, csapatban tartható

Hőmérséklet: 20-25 C°

Várható életkor: 60-80 földi év

Az ember megjelenésében némileg elüt a többi hominidától. Jellegzetes felegyenesedett járása van, teste nagyrészt csupasz emiatt bőre viszonylag sérülékeny ezért ne érje őket állandó napfény. Feje nagy, állkapcsa kicsi. Rengeteg szín és formaváltozat van, a különböző típusok igényei hasonlóak. Tartásukhoz nagy helyre van szükség ahol kialakíthatunk fedett wc-ket és étkező helyeket. Ezek egymástól távol legyenek. Ahoz ,hogy emberünk egészséges legyen fontos a rendszeres mozgás és a változatos etetés. Etethetjük különféle zöldségekkel, húsokkal ugyanis mindenevők. Állandó folyadékellátást igényelnek, napi 1,5-2 liter víz kell nekik. Képesek a tej megemésztésére bár a felnőtt példányok nem igénylik. Fejlett idegrendszerű, szociális lény. Sok törődést és a fajtársai jelenlétét igényli. Igyekezzünk egy helyről beszerezni az embereinket mert a különböző emberek nem biztos ,hogy megértik egymást.

Az ivarok megkülönböztetése egyszerű. A nemi szerveik az alsó végtagok között helyezkednek el, nagyjából ugyan úgy néznek ki mint a többi főemlősé. Szaporításuk egyszerű ha már egy pár egymásra talált. A nőstény 9 földi hónapig hordja az utódot. Születésekor az ember nagyon védtelen, a szüleire van utalva. 10-12 éves korban kezdődik a nemi érés, de szaporítani 18-20 éves korától ajánlott.

2020. jún. 17. 19:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Az ezotériában vannak az ufós témák, de mindegy. Ez a kérdés még abban a kategóriában is nevetséges lenne.
2020. jún. 17. 19:52
 2/11 A kérdező kommentje:

Tudom ,hogy ott vannak az UFO-s dolgok , de ott nem hiszem ,hogy sok “értelmes” (már amennyire ez a kérdés az) választ kapnék.

Persze, nem egy mindennapi szituációt vázoltam fel de egyet csak úgy szabadon ötletelni, elszórakozni ilyesmikkel szerintem jó lesz ez a kérdés.

2020. jún. 17. 20:20
 3/11 LeonScottKennedy ***** válasza:
42%

#1:

Pedig valljuk be, elég jó kis leírás.

Viszont ha az idegenek eljönnek, nem fognak házi kedvencként tartani minket, ahhoz túl kifejlett öntudattal rendelkezünk. A kutya nem tudja, hogy ő egy házikedvencnek van tartva. Ha tudnák, fellázadnának.

Az más kérdés, ha távolról megfigyelnek, mielőtt végleges döntést hoznának arról, hogy érdemes-e kapcsolatot létesíteniük velünk. Ha úgy döntenek, hogy igen, akkor sem úgy fog történni, hogy lejönnek az űrhajóikkal aztán csá. Először orbitra állnának a Föld körül és ott keringenének, amíg ki nem alakítunk valami közös érthető nyelvezetet, hogy tudjunk kommunikálni. Ami azért a mai tudománnyal már nem lenne annyira nehéz. Legalábbis nem egy darab random nőt küldenének, mint az Arrival-ban, hanem világszerte rengeteg tudós dolgozna ezen összhangban, és igen hamar összeállna valami. Onnantól akkor jöhetnek a biztonsággal kapcsolatos kérdések, mint pl. légköri összetevők kérdése, baktériumok, vírusok, stb... Az idegeneknek szüksége lesz egy teljesen légmentesen zárt térre, hogy egyáltalán kiszáljanak a hajóikból az ultra mega űrruháikba, amiben a számukra megfelelő levegő és légnyomás van. De akkor legalább már láthatnánk az arcukat a maszkon keresztül, és csupán egy vastag üvegkupola állna közöttünk. Illetve még annál is közelebb kerülhetünk hozzájuk, ha az emberek szintén szkafanderben mennek be a légmentes területre. Annál közelebb viszont nem fogunk kerülni hozzájuk, közvetlen testi érintkezés halálosan veszélyes lenne mindkét fajra nézve. De persze ez mind spekuláció, az is kiderülhet a vizsgálatok során, hogy semmilyen kárt nem tudnának okozni a baktériumok a másik egyednek, mert egyszerűen annyira más a felépítése, hogy azonnal elhalnának az érintkezés során. Persze akkor sem változna sok minden, csak leszerelhetnénk a légmentes övezetet, viszont attól ők még mindig csak szkafanderben tudnának járkálni a Földön a légnyomás, a légköri összetétel, és a hőmérséklet miatt. Fordítva meg akkor lenne, ha mi mennénk fel az ők hajóikra körbenézni.

2020. jún. 17. 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

#1-es már annyira tudományos, hogy ha kell, még a kérdést is elolvassa, és tudományos alapon átrakatja a megfelelő kategóriába.

valójában,ha a kérdést elolvastad volna, és értelmezni is sikerült volna, akkor rájöhettél volna, hogy ez nem UFO-s kérdés, az UFO-k csak a körítést adják kérdéshez.

Szerintem ritka jó kérdés, figyelni fogom a válaszokat, és holnap délután-amint lesz időm-én is összeszedem a gondolataimat, és válaszolok.

2020. jún. 17. 21:10
 5/11 A kérdező kommentje:

Igen, az “UFO”-k inkább csak körítés. A lényeg az “idegenen”, külső személyen, nem e bolygóról valón van. De hogy az milyen azt én nem részleteztem mert akármilyen lehet.

Kapcsolatfelvétel egy csillagközi utakra képes fajjal ? Kb úgy képzelem el mint ahogy mi próbálunk “beszélni” a csimpánzokkal :D Persze, ez is lehet sokféle kimenetelű. Inkább tudom elképzelni ,hogy valamiféle házikedvencnek/ kísérleti állatnak vinnének el minthogy olyan nagyon belebonyolódjanak a kommunikációba netalán tán még potenciális vetélytársnak nézzenek minket (már ha egy humanoid beállítottságú fajra gondolunk). Nézzük csak meg mi emberek mióta próbálunk tudatosan kommunikálni az állatokkal s mióta kezeljük őket házikedvencként, állatkerti látványosságként.

2020. jún. 17. 21:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Annyival kiegészíteném, hogy ha hússal etetjük, akkor elsősorban az állat izomzatából nyert hússal és főve vagy sütve, mert úgy sokkal jobban elfogadják, mint nyersen. A zöldségek terén is válogatósak, csak bizonyos növények bizonyos részeit fogyasztják, némelyiknek csak a gyökerét, másnak csak a szárát, termését, bár az érett gyümölcsök legtöbb fajtáját szeretik.
2020. jún. 18. 01:37
 7/11 anonim ***** válasza:

"A kutya nem tudja, hogy ő egy házikedvencnek van tartva. Ha tudnák, fellázadnának."

A kutya egy falka tagjának tartja magát és általában élvezi, mert evolúciósan hozzászokott a felsőbb szinten álló emberi falkatagokhoz. Ha az ember is egy társaság illúzióját kapja, akkor ő sem fog lázongani. Persze sokkal részletesebb és pontosabb környezetet és társaságot kell teremteni, hogy egy ember egy társaság részének tekinthesse magát nem emberi környezetben, de az már más kérdés.

2020. jún. 18. 01:44
 8/11 LeonScottKennedy ***** válasza:

#5:

Nagyon alábecsülöd te az embereket, valamiért ez ilyen tipikus hozzáállás sokaknál, hogy igen, az emberek hülyék, semmit nem tudunk, csimpánzok lennénk az idegeneknek stb...

Pedig a valóság az, hogy nagyon sokat tudunk már az univerzumról. Nagyon magas fejlettségű az agyunk, semelyik állatfaj meg sem közelíti a mi tudatosságunkat a világról, ami körülvesz minket. Meg ez a kísérletezős téma is elég népszerű, pedig valószínűleg elég messze áll a valóságtól.

Igen, mi tartunk házikedvenceket, kísérletezünk állatokkal, vannak állatkertek... mert ezek az állatok javában ösztönlények csupán nagyon kevés állatfaj van, amiknél megfigyelhető egy igen kezdetleges öntudatossági szint, de azoknál is csak emberi befolyás által főleg. Viszont, ha tegyük fel valamelyik majomfaj hirtelen evolválódna, ami a valóságban vagy 100 millió évbe telne, de tegyük fel a példa kedvéért, hogy holnap megszületik egy új humanoid majomfaj, aminél fejlett öntudatosság figyelhető meg, egyből másképpen állnánk hozzájuk. Ma már tart ott a tudományos szféra, hogy ezt teljes bizonyossággal kijelenthetjük. Rengeteg erőforrást fordítanánk ezen majomfaj (most figyelj) MEGFIGYELÉSÉRE, kielemezzük a viselkedését, eldöntjük, mi lenne a helyzet legjobb megközelítési módja, ha meghal / megbetegszik egy egyed, úgy az anatómiáját is felmérhetjük, nem olyan primitív módon menne, mint amit te kinézel a fejlett idegenekből, hogy elrabolnak pár embert aztán henteset játszanak vele. Kialakítanánk egy külön élőhelyet nekik, mondjuk egy nagy rezervátumot, bármit, mert nyilván valamennyire el kell különíteni őket, még nagyon a korai szakaszban járnak, felmérnénk a veszélyeket, esetleg terjesztenek-e valami újfajta károkozót, stb... Mindezzel párhuzamosan tanítanánk őket, pl. beszélni, nyelvet, és alaposan kielemeznénk, hogy úgymond mennyire terhelhető az intelligenciájuk, mit képesek még felfogni, és már mit nem. Egészen biztos lehetsz benne, hogy nem tennénk őket állatkertbe, és nem tartanánk házikedvencként őket, se nem végeznénk el rajtuk gonosz kísérleteket. Főleg nem a mai liberális légkörben, ott Hollywoodban, majd világszerte már milliók tiltakoznának, hogy egyenlőséget a majomembereknek, és meg is kapnák, ezt elhiheted.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy nekünk ősember agyunk van, most meg már számítógépeken írunk az internetre, ideológiákat, filozófiákat tárgyalunk, tudománykodunk, relativitás elméletezünk, minden olyasmit csinálunk, ami abszolút nem a mi agyunkhoz lett kitalálva. És mégis képesek vagyunk megérteni mindezt, mert az ember borzasztó jól tud adaptálódni, sokkal jobban, mint bármelyik faj a Földön. (egyetlen kihívó a medveállatka, de a technológia segítségével leverjük őket is)

Továbbá, a Drake egyenlet szerint idegenek igencsak szétszórtan lehetnek a galaxisba, ha vannak egyáltalán, nem lehet biztosra mondani. Amit biztosan tudunk, hogy az élethez víz kell, és a megfelelő kémiai anyagok megfelelő helyen való találkozása egy olyan rendszerben, ami képes reprodukálni önmagát. Ez az élet igencsak primitív leírása általam, de a hivatalos is valami ilyesmi csak tudományosabb hangzású. Aztán meg kell történni annak az alapvető változásnak, hogy egysejtűből többsejtű lesz. Na, ez a változás nálunk több száz millió év után történt csak meg, addig csak egysejtűek voltak. Onnantól pedig beindult az evolúciós robbanás, mindez köszönhető egy teljesen véletlenszerű mutációnak, ami egyszer egy egysejtűvel véletlenül megtörtént, és tovább örökítette ezt a tulajdonságát. Viszont szerintem belátható, hogy egy másik bolygón nem is biztos, hogy megtörténik ez az evolúciós lépés valaha is, hanem örökké az egysejtűek fogják uralni az óceánokat, a bolygó pusztulásáig. Hiszen csak a becsült idő alapján ez a változás volt az evolúció legfontosabb pillanata, és minden egyes többsejtű élőlény, ami azóta valaha élt, visszavezethető ahhoz a legelső többsejtűhöz.

Na, ezek után vizsgáljuk meg akkor az asztronómiai távolságokat. Röviden, rohadt nagyok. A távolságokhoz képest még a fény is nagyon lassú, pedig elvileg annál gyorsabban nem lehet menni. Mi a fény? Az elektromágneses hullámok spektrumának egy nagyon picike része, amit mi képesek vagyunk látni. Az elektromágneses hullámnak nincs tömege, ezért fénysebességgel halad. Szóval, a fénysebesség nagyon lassú, ha pl. a legközelebbi csillagrendszerbe akarsz eljutni, ami az Alfa Centauri, 4,34 fényévre van. A Falcon Heavy talán eljut odáig 300 év alatt, +4,34 év, amíg bármilyen jel / felvétel visszaérkezik. Igen, ez elég depresszív, de ez van. Valószínűleg még így is keveset mondtam. Csak a Szaturnuszig kb 2-3 év lenne az út.

Az intelligens, civilizált, modern technológiával rendelkező idegen fajok meglétének esélye nagyon-nagyon alacsony, és ha van is itt-ott galaxisszerte, nagyon-nagyon nagy távolságra vagyunk egymástól. Egy faj elkezdhet rádióüzeneteket sugározni, amikor itt épp csak kialakul az ember, és amíg elér hozzánk a rádióhullám, addig már simán ki is leszünk halva. Persze nem teljesen kizárt, hogy két idegen faj valamikor találkozzon egymással, de hogy pont velünk történjen meg (mármint még az emberiség létezésében), annak akkora az esélye, minthogy te megnyered egymás után háromszor az ötös lottót. Nem kizárt, de nem is valószínű.

Nah, és minden eddigi általam leírt dolgot figyelembe véve, te azt mondod, hogy az idegenek idejönnek, és az első dolguk, hogy elvisznek házikedvencnek.

Talán ezt hívják emberi gondolkodásnak, nem tudom.

2020. jún. 18. 02:18
 9/11 A kérdező kommentje:

Csak átrakták az ezóba, pedig direkt nem oda szántam, fenébe is már az ezós reptoid Pataki Attilákkal ....

Egyébként nem kell ennyire komolyra venni, tudom ,hogy elég kicsi a valószínüsége meg minden. Ez csak egy elméleti “mi lenne ha/ ti mit gondoltok ha” féle elpoénkodós kérdés. Mivel még nem találkoztunk egy földönkívülivel sem ezért bárkinek igaza lehet abban ,hogy hogy kezelnének minket (nem az ezós anunaki-reptoid mittudoménmégmikre gondolok). Én most egy “házikedvenc” kimenetelű esetet vázoltam fel, de ez nem zárja ki azt ,hogy megpróbáljanak kapcsolatot létesíteni, most nem ez lett volna a téma.

Amúgy a “mi csak csimpánzok lennénk” se egy lehetetlen szituáció. Gondoljunk csak bele: mi, emberek eddig “csak” a Holdig jutottunk el, annál tovább csak a űrszondáink. Hol van ez még a csillagközi utazástól ? + még mindig “divat” a fosszilis űzemanyag pedig már egy ideje tudjuk ,hogy a Napból rengeteg energia-alapanyagnak való jön (tudom ,hogy léteznek elektromos autók meg napelemek meg ilyesmik) Igen, sokat tudunk de úgy látszik még nem eleget. Egy sokkal fejlettebb faj szemében mi kb olyanok vagyunk mint számunkra a csimpánzok: értelmes lény, de egyelőre nem tud labdába rúgni velünk (egy hirtelen megemberesedő majom kicsit más téma). Nem az embereket nézem le, inkább az idegeneket “fel”.

De ne legyünk ennyire karótnyeltek, nem erre szántam a kérdést.

2020. jún. 18. 09:20
 10/11 LeonScottKennedy ***** válasza:
Hát, az ezóban már tényleg nincs sok értelme a kérdésnek. Az 1-es jól átrakatta, mindegy, én most bereportoltam hogy rossz kategóriában van.
2020. jún. 18. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!