Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért félek folyamatosan?

Miért félek folyamatosan?

Figyelt kérdés

Talán 18éves koronban kezdődött, hogy mindentől elkezdtem félni.

Az érzés belülről nyomaszt, illetve van , hogy a hideg is ráz tőle. A félelem akkor is megvan, ha nem egyedül vagyok pl a párommal .

Nem merek az utcán egyedül sétálni, ha nem látok embereket. A lakásban szintén nem tudok meglenni, sokszor sak a zene ami kicsit ellazít . Buszon,metrón és villamoson nem voltam 3 éve, mivel volt, hogy sírógörcs is rámjött.

Alvásnál az előszobában égnie kell a lámpának, és sak nyitott ajtónál, fénnyel tudok elaludni. Az ajtónak nem tudok hátatfordítani, illetve csak a falnak háttal az ajtóval szemben tudok elaludni.

Orvoshoz ezzel nem merek elmenni, illetve nem merem senkinek sem elmondani , még a párom sem tudja.. (szerintem sejthet valamit, mivel néha meg kell kérnem, hogy kísérjen ki a mosdóba)

Szerintetek mi a baj velem ? A horrorrt nem szeretem sosem néztem ..

2020. jún. 12. 20:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Be vagy zárva a saját elméd kivetüléseibe, az azokról tartott illúzió tart sakkban, mert semmit sem teszel ellene.

Pszichológussal beszélj minél hamarabb, és közben foglalkozz önfejlesztéssel.

2020. jún. 13. 07:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen
2020. jún. 13. 09:14
 13/16 anonim ***** válasza:
96%

Rengeteg elfojtás van benned,ez a sok fehér ajtó azt jelenti,hogy teljesen elzárkózol az általad elutasított,vagy rossznak vélt sötét érzelmektől és ideáktól,így a saját tudatalattidtól(fekete vasajtó) egyenes út vezet hozzá.. A felszínen evickélsz és lassan megfulladsz a bizalom-ősbizalom hiányától...a társadalmi elvárások(dédimamád-jólneveltség,tisztelettudás,konvenciók stb.) régi és elavult (rögzült) minták amiket fel kellene oldani,mert visszatartanak,hogy megéld és kiéld a valódi gazdag érzelemvilágodat és személyiségedet annak pozitív és negatív aspektusaival..

Az hogy az ajtó felé fordulva tudsz csak elaludni azt jelzi kész vagy szembenézni a "rád törő" problémáiddal (alapvetően harcos szellem vagy)szóval itt az idő...Gyakorlatilag éned egyik felét utasítod el talán megfelelési kényszerből szülői,iskolai egyéb nyomásra stb..

Én évekig be voltam xarva a Teszkós bejárati autom.ajtótól,hogy pont akkor fog elromlani és kétoldalról laposra nyomni amikor én át akarok menni rajta,mert nem tudtam irányítani (irányításkényszer) Azután ezt a Jajjmileszt elkezdtem halmozni(generalizálni) a legkülönfélébb adagokban és színekben olyan gondolatokkal,hogy "Mi lesz ha valaki meglátja hülyére röhögi magát",jajj most biztosan engem figyel mindenki",pofára esek,rákenődök,alig lehet majd levakarni róla,hívják a mentőket,mert betört mindenem",tűzoltókat,mert beszorultam,szóval remélem érted...Azután egyik nap besokalltam és 2 méteres távolságból behunyt szemmel elindultam felé a legnagyobb sebességgel és képzeld simán átmentem rajta,mert kinyílt..

Amit mondani akarok,hogy a visszatérő álmaid már nemcsak szimbolikusak,de a lényegre is koncentráltak.

Bátorság,szembenézés,bevállalás akár gondolatban akár ténylegesen érzelmileg átégve rajta..

"A horrort nem szeretem sosem néztem"....akkor el kellene kezdeni,mert pl. az egyik legjobb módszer a félelmekkel való szembenézésre..Kívülállóként kisebb mértékben azonosulva a különböző eltorzult belső achetípusaiddal találkozhatsz,mint az áldozat-erőszaktevő formái...az emberek többnyire nem azért néznek horrort,mert szeretik,hanem mert nem tudják mi a bajuk és engednek az ösztönös késztetésnek,rászoktak,unják a felszínes utcabált,mosóporreklámot vagyis nyitogatják a vasajtót és oldanak...

A lélek alkímiájában a masszív sötétség káoszának ellenanyaga a vas ami arannyá nemesedik az emberben,tehát az "út eleje" és amikor először elkezded nyitogatni akkor minden jöhet,de a fokozatos tisztulással és a saját belső éneddel való szoros együttműködésben alakul ki az ősbizalom,belső határozottság,személyes erő,szabadságérzet,igazságérzet minden itt van amit neked kell transzformálnod de a saját érdekedben is megéri..

2020. jún. 13. 21:46
 14/16 anonim ***** válasza:
90%
Dr Tenják Tamás tud neked segíteni!!
2020. jún. 14. 07:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Elmentem egy pszichológushoz, aki megállapította, hogy mindentől félek, tehét majdnem az összes fóbia ami létezik, attól félek.. Kaptam gyogyszert, milyen meglepő modon 0,5 mgos xanaxot, es vissza rendel januárban.. De egyáltalán nem érzem magam jobban tőle. Napi 2x1 amit szednem kell, de álmos vagyok tőle, és fáradékony... Menjek vissza hozzá, vagy a háziorvosom keressem fel,mert a pszichológus papíromon írt javaslat a xanaxra nem hozott változást?
2020. júl. 13. 21:16
 16/16 anonim ***** válasza:
77%
Ha gyógyszert írt fel, akkor pszichiáternél járhattál. Mennyit foglalkozott veled? Őszintén szólva (én vagyok a generalizált szorongásos) én mindig inkább kerestem jobb pszichológusokat (nem mindegyik volt fizetős), egyszerűen nekem nem szimpi ez a 15 perc után felírok valamit, majd menj Isten hírével hozzáállás, amit pár pszichiáter csinál. A körzetinek szólhatsz nyugodtan, utána viszont én más pszichológust keresnék. Nekem kell az az egy óra, mikor valaki érdemben foglalkozik velem, megért, látom rajta, hogy komolyan vesz, nem csak tompítót ír az agyamra. De persze ez csak én vagyok.
2020. júl. 13. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!