Miért félek folyamatosan?
Talán 18éves koronban kezdődött, hogy mindentől elkezdtem félni.
Az érzés belülről nyomaszt, illetve van , hogy a hideg is ráz tőle. A félelem akkor is megvan, ha nem egyedül vagyok pl a párommal .
Nem merek az utcán egyedül sétálni, ha nem látok embereket. A lakásban szintén nem tudok meglenni, sokszor sak a zene ami kicsit ellazít . Buszon,metrón és villamoson nem voltam 3 éve, mivel volt, hogy sírógörcs is rámjött.
Alvásnál az előszobában égnie kell a lámpának, és sak nyitott ajtónál, fénnyel tudok elaludni. Az ajtónak nem tudok hátatfordítani, illetve csak a falnak háttal az ajtóval szemben tudok elaludni.
Orvoshoz ezzel nem merek elmenni, illetve nem merem senkinek sem elmondani , még a párom sem tudja.. (szerintem sejthet valamit, mivel néha meg kell kérnem, hogy kísérjen ki a mosdóba)
Szerintetek mi a baj velem ? A horrorrt nem szeretem sosem néztem ..
Be vagy zárva a saját elméd kivetüléseibe, az azokról tartott illúzió tart sakkban, mert semmit sem teszel ellene.
Pszichológussal beszélj minél hamarabb, és közben foglalkozz önfejlesztéssel.
Rengeteg elfojtás van benned,ez a sok fehér ajtó azt jelenti,hogy teljesen elzárkózol az általad elutasított,vagy rossznak vélt sötét érzelmektől és ideáktól,így a saját tudatalattidtól(fekete vasajtó) egyenes út vezet hozzá.. A felszínen evickélsz és lassan megfulladsz a bizalom-ősbizalom hiányától...a társadalmi elvárások(dédimamád-jólneveltség,tisztelettudás,konvenciók stb.) régi és elavult (rögzült) minták amiket fel kellene oldani,mert visszatartanak,hogy megéld és kiéld a valódi gazdag érzelemvilágodat és személyiségedet annak pozitív és negatív aspektusaival..
Az hogy az ajtó felé fordulva tudsz csak elaludni azt jelzi kész vagy szembenézni a "rád törő" problémáiddal (alapvetően harcos szellem vagy)szóval itt az idő...Gyakorlatilag éned egyik felét utasítod el talán megfelelési kényszerből szülői,iskolai egyéb nyomásra stb..
Én évekig be voltam xarva a Teszkós bejárati autom.ajtótól,hogy pont akkor fog elromlani és kétoldalról laposra nyomni amikor én át akarok menni rajta,mert nem tudtam irányítani (irányításkényszer) Azután ezt a Jajjmileszt elkezdtem halmozni(generalizálni) a legkülönfélébb adagokban és színekben olyan gondolatokkal,hogy "Mi lesz ha valaki meglátja hülyére röhögi magát",jajj most biztosan engem figyel mindenki",pofára esek,rákenődök,alig lehet majd levakarni róla,hívják a mentőket,mert betört mindenem",tűzoltókat,mert beszorultam,szóval remélem érted...Azután egyik nap besokalltam és 2 méteres távolságból behunyt szemmel elindultam felé a legnagyobb sebességgel és képzeld simán átmentem rajta,mert kinyílt..
Amit mondani akarok,hogy a visszatérő álmaid már nemcsak szimbolikusak,de a lényegre is koncentráltak.
Bátorság,szembenézés,bevállalás akár gondolatban akár ténylegesen érzelmileg átégve rajta..
"A horrort nem szeretem sosem néztem"....akkor el kellene kezdeni,mert pl. az egyik legjobb módszer a félelmekkel való szembenézésre..Kívülállóként kisebb mértékben azonosulva a különböző eltorzult belső achetípusaiddal találkozhatsz,mint az áldozat-erőszaktevő formái...az emberek többnyire nem azért néznek horrort,mert szeretik,hanem mert nem tudják mi a bajuk és engednek az ösztönös késztetésnek,rászoktak,unják a felszínes utcabált,mosóporreklámot vagyis nyitogatják a vasajtót és oldanak...
A lélek alkímiájában a masszív sötétség káoszának ellenanyaga a vas ami arannyá nemesedik az emberben,tehát az "út eleje" és amikor először elkezded nyitogatni akkor minden jöhet,de a fokozatos tisztulással és a saját belső éneddel való szoros együttműködésben alakul ki az ősbizalom,belső határozottság,személyes erő,szabadságérzet,igazságérzet minden itt van amit neked kell transzformálnod de a saját érdekedben is megéri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!