Léteznek sellők?
A Phaisztoszi korong Krétáról származik és nem az Atlanti-óceán mélyéről.
Szerinted Platón tudta mekkora valójában Ázsia? Szerinted egy akkora kontinens hogyan férne már be oda? Mi lesz a tengeráramlatokkal? Ha ott egy baszott nagy kontinens, akkor a Golf áramlatnak annyi és lefagy mindenki pöcörője Európa északi részein.
A Sargasso-tengert az angolnák, amióta csak léteznek ívásra használják. Kizárólag ott szaporodnak és a Golf-áramlat hordja szét őket a világban.
Ha a Sargasso-tenger helyén kontinens volt, akkor hol szaporodtak az angolnák?
Nem is az Atlanti-óceán mélyét mondtam, hanem azt, hogy valószínűleg, onnan származik, mivel az atlanti szigeteken használtak kísértetiesen hasonló használati tárgyakat és hasonló képírásokat.
Nem Északtól, Délig tartó sziget volt, hanem kb. mint Észak-Afrika, legalább is az akkor ismert országok és felfedezett kontinensek részeivel való kalkulációval.
NEM azt állítottam, hogy az egész óceán helyén kontinenst volt, amit már eleve a sziget térképe, sem tenne lehetővé (gyűrűk ugye). Azt állítom, hogy egy kisebb kontinensnyi rész lehetett és mitől lenne független, ha összeérne a többi kontinenssel, kb. akkora lehetett mint Mú.
"hisz Platón szerint"
Platón írt sok másról is, ami csak fantázia.
Szantorin viszont felrobbant - és akkorát szólt, amit még az Északi-tengeren is hallani lehetett.
Elmondanád, hogy mi a misztikus abban, hogy egy már akkor is teljesen ismert helyekhez határolta be? Mert szerintem ebben semmi misztikus nincsen. Ezek tulajdonságok, de miért is ismered el a létezését, ha nem veszed komolyan a leírásait, amit egyébként, nem is ő kalkulált ki, hanem egy részletes leírást hallott az egyik rokonától, aki utazó volt és biztos forrásokból tudta meg.
Egyébként Szántorininek hívják. A másik téves infó pedig az hogy, nem felrobbant, hanem kitört, mint minden másik vulkán. Voltam már ott pár éve és láttam is a vulkanikus lerakódást, a megcsuszamlott helyeken.
Az pedig a legnagyobb baj, hogy tegyük fel pl. 10 tényből, tegyük fel 3 igaz és te ezt már tényként kezeled. Ennyi erővel, mondhatnád Magyarországra is hogy biztos Mo. volt Shambala. Az pedig világosan le van írva mindenhol, hogy nem maradt balőle semmi és ami esetlegesen maradt is, teljesen lakatlan. Több teológus/filozófus/történész is foglalkozott a kérdéssel és mind valahova az Atalanti-óceánra tették. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg kicsi kontinens van, pl. Ausztrália is ilyen.
Szóval akkor lehetne mondjuk Olaszország is ilyen érveléssel Atlantisz?? Vagy mondjuk Szicília??
Platón ezt a szót használta: Atlantisz. Pedig pár 100 km-re ott van Szántorini és Kréta is és nem déli és nem is tengeren fekvő kontinensről/szigetről írt. Nem is kicsi szigetről, valamint egy cseppet sem volt olyan rendszer az imént említett két szigeten, mint amik le vannak írva. Mondjuk szerintem teljesen logikus lenne, hogy nem a Föld másik részén kezdenek el kutatni, hanem a leírások alapján. Több görög és egyiptomi filozófus írt, az igazságos, felvilágosult, mesésen gazdag és nagy nyugati birodalomról, BIRODALOMRÓL, vagyis nem törpeországról, ami még akkoriban is éppen hogy polisz lehetett maximum. Szántorinin semmi féle királyi palota nincsen, pedig az volt a központ és semmi féle még csak templom maradvány sincs a feltételezett központban.
A fentmaradt palota Knosszoszban van, ami Kréta és még az sem a leírásoknak felel meg, valamint még csak nem is hasonlít a felépítése a rekonstrukciók alapján sem, sőt még a domborzata sem.
Lehet dobálózni azzal a nagy szóval, hogy biztos az is elsülyedt, pedig pont az a rész maradt érintetlen és szerintem nem a madarak vitték el onnan. Akkoriban nagyon jól építettek, ami meg is látszi, alig van olyan hely, ami ne maradt volna fent és az is csak valami háború miatt vagy valami katasztrófa miatt, ami azt a területet is érintette.
De mondok még ha kell. Akkoriban egy nagyon összetartó nemzet volt a görög, erős volt az összetartozás tudat, mégsem említettek ilyen helyet még soha. Sőt semelyik kultúra nem említi ezt a helyet, mint az akkori központban, a Földközi-tengeren.
Ha Platón minden írását szó szerint veszed, akkor lesz még egyéb problémád is.
Akkoriban a görögök csak a görög vidéket térképezték fel nagyjából normálisan.
Ami ezen kívül volt, az nekik már akárhol is lehetett.
XD Járj már utána! Az egész nem is a görög poliszokból, hanem Egyiptomból ered, Platón csak leírta. De még mindig nem tudom mitől mítikus, az hogy hogyan néz ki... Csak egy a r*hadt nagy baj, az hogy Szantorini akárhogy is nézem, görögök által lakott hely volt és jelenleg is azok lakják. Igazából a városállamokban 2 jelentős volt, amit nem görögök laktak, Kréta és Trója, a többi mind a poliszok között volt.
Tanulj egy kicsit és olvass is!
Azt sem értem még mindig, hogy mi a f@szért írt volna egy MŰvet, tehát nem egy 3 mondatos izét, hogy volt ilyen is...
Azért annyit igazán tudhatnál, hogy az emberek ekkor sem voltak hülyék attól függetlenül, hogy régen volt. Az első felfedezők is görögök voltak és az első felfedező is aki felfedezte az északi szigetet, vagyis amit mai nevén Izlandnak és Grönlandnak hívunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!