Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha létezik mennyország szerint...

Ha létezik mennyország szerintetek azt is meg lehet szokni/unni? (Lent)

Figyelt kérdés

Ha a jót mint ember megszokjuk, -mivel ugyanazt az élményt akarjuk, mint az elején –, elkezdjük emelni az élettel szemben támasztott elvárásainkat. Mind több és több kell, hogy kielégítse a megnövekedett igényszintünket. Ezért fokozatosan nő a csalódás esélye, és csökken a pozitív fordulaté, hogy váratlanul valami jó történhet velünk.

(Idézet)

A "lelkünk útja" első részében, amikor az egyik lélek hosszú idő után is vonakodik mégegyszer "leszületni", többek között megkapja azt is, ..különben teljesen megszokod itt.., ezt az elszólást aztán nem forszírozzák sehol tovább.

2020. ápr. 16. 12:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ha létezik is, én nem szeretnék oda jutni, mert

- örökre magányos lennék,

- ott egy személyre nem főznek.

2020. ápr. 16. 15:58
 12/21 A kérdező kommentje:

9, A kérdésem arról szól, hogy filozófálok, és nem csak egy könyvet, az egyház könyvét veszem figyelembe haben ahányat csak lehet.

Úgy beszélsz mintha te nem ezek között az anyagi korlátoltságok között léteznél.

Mi van ha én az őszinte hitemet nem a ti egyházi könyveitekbe vetem, hanem valami másba, és hiszem hogy Isten jobb annál mint ahogy a ti bibliátokban be van allitva?

2020. ápr. 16. 16:16
 13/21 anonim ***** válasza:
57%
A mennyország nem egy hely, hanem egy tudatállapot.
2020. ápr. 16. 17:44
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
A jó nem létezhet a rossz nélkül.
2020. ápr. 16. 19:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Egysíkűan gondolkodsz. Csak a föld olyan, mint a föld. Mindenhol máshol tök más. Menyország sz sokszorosan elképzelhetetlen számodra. Amíg a negyedik dimenziót se tudok elképzelni, ne akard a menyországi létezést viszonyítani semmihez se.
2020. ápr. 16. 21:16
 16/21 A kérdező kommentje:

Red vixen ilyeneket én is tudok írni, csak ez kicsit karcsú.. Fejtsd ki kicsit bővebben, ha nem tudod, nem mondtál semmit..

Tudom hogy senki sem tudja a földön, hogy milyen természetű ami ezután jön, vagy ezelőtt volt, de attól még elmélkedhetünk rajta, de az kevés hogy azt mondjuk nem ilyen mint itt, ettől többet is kihozhatnánk magunkból.

2020. ápr. 16. 23:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Te ugye többsíkúan gondolkodsz, akkor hallgatlak. Remélem nem ennyiből áll a többsíkú gondolkodásod, hogy máshol tök más..
2020. ápr. 16. 23:25
 18/21 A kérdező kommentje:

Szerintem nem csak hit alapon lehet a teremtőt elképzelni. A természeti törvények tudomanyosan bizonyítják a létezését, egy iskolázatlanabb ember persze csak a bibliáról, koránról, tóráról, és a hitről tud beszélni, csak az a baj sok olyan hívőt ismerek, akiknek bizonyos helyzetekben meginog a hitük. Ami még érdekes, kevés hívő van azok között akit élete során, valamilyen fájdalmas dolog ért, ők hamarabb mondják azt hogy nincs Isten, mint azt hogy Isten rossz, bár ilyen is van.

Az nem kétséges hogy van teremtő, ha kicsit körbenézünk a világban. Szerintem törvények, nem csak a földön vannak. A földről az látszik a Teremtő nem szereti a káoszt, de nagyon is szereti a szabályosságot, a törvényszerűségeket, az arányosságokat, és hogy ezek megbízhatóan, következetesen, és kiszámíthatóan működjenek. Mitől ne lenne más szinteken is hasonlóképpen etekintetben?

2020. ápr. 16. 23:55
 19/21 anonim ***** válasza:
Az a hívő, akivel valami rossz történik és azután azt mondja, hogy nincs Isten vagy rossz az Isten, akkor neki semmi köze nincs a hívőkhöz, legyen zsido , keresztény vagy muszlim. Mert világosan le van írva a Koranban (másik kettő szent könyvnél nem tudom), hogy ha Istennek ez a pár évtizednyi evilág egy légy szárnyánál többet érne, akkor csak a jók lennének gazdagok, a gonoszok pedig szegények. Az igazi élet a túlvilágon van. Az örökkévalóság. Mindent, amit meg kapsz az evilagon csak ajándék. Aki gonosz és jól megy sora az élete végéig az nem azt jelenti, hogy Isten meg van elégedve vele, hanem haladékot kapott az ítélet napjáig.
2020. ápr. 17. 18:18
 20/21 anonim ***** válasza:
Amúgy a mai Magyarországon szerintem nem sok embernek kell attól félni, hogy mi lesz a mennyországban. Aki egész életében erre az életére koncentrál, a túlvilág neki nem jelent semmit, az az ítélet napján nem is lesz mérlegre téve. Örökkévalóságig szidni és szivatni fogják azt az embert az örök éjszakában...
2020. ápr. 17. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!