Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek amit nappal...

Szerintetek amit nappal tapasztalunk az a valo elet?

Figyelt kérdés

Honnan tudjuk hogy nem az a real life amikor almodunk? Es hogy nem egy szimulacioban elunk ahol kulsoleg megszabott jatekszabalyok alapjan elunk?

Mi van ha eppen az az alom amit nappal tapasztalunk?

Ti nem szoktatok ilyeneken gondolkodni?

2020. ápr. 4. 22:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam ezen gondolkozni és arra jutottam, ha belegondolsz, tulajdonképp ugyanolyan értékű a fizikai valóság és az álom valósága is. Egyikből sem tudsz átvinni a másikba semmit (fizikai értelemben nem).

Ez egyezés. A külömbség, hogy a fizikai térben az idő múlása lineárisnak érzékelhető, az álomban pedig az idő máshogyan működik. Nincs meg benne az e világi állandóság, folyamatosság, de ettől az ami álomban történik, miért kéne hogy kevésbé fontos legyen? Azt hiszem, az álom és valóság ezzel is csak kiegészítik egymást.

2020. ápr. 4. 23:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen hülyeségnek hangzik, de én is gondolkodtam már ezen
2020. ápr. 4. 23:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
az álmot megtudod különböztetni a valóságtól miután felébredtél
2020. ápr. 4. 23:28
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 de honnan tudod hogy felebredtel? Lehet valojaban csak akkor kerulsz vissza az alomba (amit amugy valosagnak hiszel)
2020. ápr. 4. 23:32
 5/12 anonim ***** válasza:
31%
Ez egyenes út a diliházba...
2020. ápr. 5. 00:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A két tudatállapot más.Az ébrenléti és az álombeli.

Azon gondolkoztál már, mikor vagy leginkább önmagad? Ébren vagy álomban? Álomban sokkal erősebb a testi, lelki érzékelés (legalábbis nálam többnyire így van) kiszélesedik a képességek köre. Képes vagy olyasmikre, amire ébren nem. Nem tart vissza az ego, a félelmek, nincsenek gátlások. Míg a valóságban ott a sok korlát. Mintha ez egy lebutítottabb változat lenne. Én az álombeli énemet agogy ott megnyilvánulok, érzek, általában sokkal inkább magaménak érzem.

Lehet, együtt megyünk a diliházba :D

2020. ápr. 5. 06:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is szoktam gondolkodni. Sőt... mi van az életünk valaki álmában pereg, mint film? Amikor elkezdek ilyeneken gondolkodni frusztrált leszek, mert nem jutok a végére a gondolatnak mintha a képességeim erre vonatkozóan korlátozottak lennének.
2020. ápr. 5. 07:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Végülis a valóság is csak az agyadban jön létre. Elektromos jeleket fordítasz a valósággá.

Sőt valójában csak a valóság 40%-a az amit felfogsz, a többit csak az agyad rakja eléd.

Így optimalizálja a fogyasztást, másképpen túlmelegdne a proci és újraindulna a windows. Vagy legrosszabb esetben leég az agyad.

Egy minőségi hűtő megoldja.

2020. ápr. 5. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Hali, én sokat agyaltam ezen. S vannak elég fura dolgok amiket késések lehetünk "magunkkal vinni" innen-oda S vissza.

Minden esetre az álomra többnyire csak te emlékszel, a valóságra egy-kettőnél jóval többen.

Inkább egy videojátékra hasonlit

2020. ápr. 5. 13:25
 10/12 te te te ***** válasza:
Uuu, ezen en is gondolkodtam mar. De en is besokallok ezektol, mert nem jutok egyrol a kettore. En az ebrenlet mellett voksolok. Ebren tudom hogy nem almodom, almomban viszont soha eszembe se jutna ilyen.
2020. ápr. 6. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!