Szerintetek amit nappal tapasztalunk az a valo elet?
Honnan tudjuk hogy nem az a real life amikor almodunk? Es hogy nem egy szimulacioban elunk ahol kulsoleg megszabott jatekszabalyok alapjan elunk?
Mi van ha eppen az az alom amit nappal tapasztalunk?
Ti nem szoktatok ilyeneken gondolkodni?
Szoktam ezen gondolkozni és arra jutottam, ha belegondolsz, tulajdonképp ugyanolyan értékű a fizikai valóság és az álom valósága is. Egyikből sem tudsz átvinni a másikba semmit (fizikai értelemben nem).
Ez egyezés. A külömbség, hogy a fizikai térben az idő múlása lineárisnak érzékelhető, az álomban pedig az idő máshogyan működik. Nincs meg benne az e világi állandóság, folyamatosság, de ettől az ami álomban történik, miért kéne hogy kevésbé fontos legyen? Azt hiszem, az álom és valóság ezzel is csak kiegészítik egymást.
A két tudatállapot más.Az ébrenléti és az álombeli.
Azon gondolkoztál már, mikor vagy leginkább önmagad? Ébren vagy álomban? Álomban sokkal erősebb a testi, lelki érzékelés (legalábbis nálam többnyire így van) kiszélesedik a képességek köre. Képes vagy olyasmikre, amire ébren nem. Nem tart vissza az ego, a félelmek, nincsenek gátlások. Míg a valóságban ott a sok korlát. Mintha ez egy lebutítottabb változat lenne. Én az álombeli énemet agogy ott megnyilvánulok, érzek, általában sokkal inkább magaménak érzem.
Lehet, együtt megyünk a diliházba :D
Végülis a valóság is csak az agyadban jön létre. Elektromos jeleket fordítasz a valósággá.
Sőt valójában csak a valóság 40%-a az amit felfogsz, a többit csak az agyad rakja eléd.
Így optimalizálja a fogyasztást, másképpen túlmelegdne a proci és újraindulna a windows. Vagy legrosszabb esetben leég az agyad.
Egy minőségi hűtő megoldja.
Hali, én sokat agyaltam ezen. S vannak elég fura dolgok amiket késések lehetünk "magunkkal vinni" innen-oda S vissza.
Minden esetre az álomra többnyire csak te emlékszel, a valóságra egy-kettőnél jóval többen.
Inkább egy videojátékra hasonlit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!