Mi mindenre tanít az egyén szintjén a járvány?
Igen, higiéniai szabályok betartására, meg social distance megtartására stb, de a kérés -nem ok nélkül ám- az ezotéria rovatba íródott.
Érdekelnek a meglátásaitok.
A kolléganőnek igaza van érdemes megfogadni a tanácsait :)
Tudod mit mondott Einstein? Halld meg hangzavarban a harmóniát, lásd a zűrzavarban a rendet, s vedd észre vészhelyzetben a lehetőséget! Te mit hozol ki belőle?
Igazad van kedves legutóbbi hozzászóló, nem lehet megúszni a változást, főleg ha már magam kérdeztem rá, merre is legyen az :) ugye?
A kolléganő gondolom a pszich. cikk írója. Véleményem szerint nem minden lehetőséget írt meg. A cikkét csak ötletadónak tekintem, ami elolvasás után törpölni lehet még.
Amit tapasztalok, az a félelem, és hogy ha valakiben túlteng a para, simán levezeti másokon. Gondolok itt néhány emlékezetes Facebbok bejegyzésre, vagy az ismerőseim között is tapasztalt megnyilvánulásokra. Mindenki okoskodik, és leteremti a másikat. Legjobb példa erre a maszk kérdése, hogy vajon hasznos-e vagy sem azoknak, akik egészségesek (én nem tudom, mert mindenfélét hallok). Szóval éjjel-nappal ez a téma általában, és egyszerűen bosszant, hogy nem tudtam eddig eligazodni rajta annyira, amennyire kellene.
Mert van, aki teljesen komolyan veszi, talán túlaggódja (pl. egy anyuka különórára se engedi már a gyerekét, meg az egyik ismerősöm olyanokat mond, hogy reméli, minél kevesebb szerettünk hal bele), és ott a másik véglet (pl. a németországi koronapartizó fiatalok, vagy akik mindig mémeket osztanak meg a vírusról), akik nem realizálják egyáltalán a dolgokat...
Én csak ámulok, úgy őszintén. Részben azt érzem, hogy mivel mindenki fél, stb. akkor én nem fogok, inkább szeretnék nyugodt maradni (nem megy, mert híreket nézek, és használom a social media platformok zömét).
Másrészt, mivel ezerféle meglátás/elmélet/tanács jön mindenhonnan, kezd sok lenni az egész. Azt próbálom eldönteni, hogy
1.mivel mindenki fél, biztos nagyon komoly a dolog (a vírus maga + a gazdasági következményei)
VAGY
2.maga a pánik, a sok intézkedés (most inkább külföldre gondolok, ahol már igazolni kell, hogy miért és hova megy valaki), és a média az, ami tovább rontja az alap problémát?
Szóval ha tanulok ebből, akkor a dolgok helyesebb megítélését tanulhatom, mert ez most talán bonyolultabb, mint általában.
Köszönöm, kedves válaszadó.
Mindenki fél? Én, szerencsére, egész vagyok. Sokat dolgoztam rajta.
Tovább figyelem a kérdést.
Egy érdekes magyarázat:
Gyakran hallani a médiában a megmondó emberektől, hogy egyfajta háború folyik. Ezt a fogyasztó-ürítő, elbutított emberek nem veszik tudomásul. „Biztos vagyok benne, hogy te is látni akarod, mi zajlik a színfalak mögött.”-olvasható az írásban. Amikor egy ilyen járvány „alapjáratra” készteti a világot, akkor van idő az elcsendesedésre, a meditációra, a spiritualitás irányába fordulásra. Minden mindennel összefüggésben van. Aki meghallgatja Szedlacsik Miklós előadásait, sokat tanulhat az elmondottakból, még ha nem is ért egyet mindennel. ( https://www.youtube.com/user/szedlacsikmiklospph/videos?view.. Az előadásai úgy indulnak, hogy felteszi a kérdést: jó felé halad-e a világ? Az előadások konklúziója pedig az, hogy tanulni kell, hogy az emberek képessé váljanak szeretetben, békében és boldogságban élve együttműködni egymással, és akkor lesz aranykor.
A materialista világnézet sok mindenre nem ad magyarázatot. Az emberek nem materialistának születtek, erre példa az is, hogy zuhanó repülőgépen senki nem materialista. Ott mindenki a teremtőjéhez fohászkodik. Egy ilyen járvány kapcsán le kell jutnunk a gödör mélyére, hogy a másként gondolkodás képessége a felszínre kerüljön?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!