Melyik követ/kristályt ajánlátok?
Nem értek ezekhez nagyon, de nagyon megtetszettek ezek a gyógyító kövek úgymond. A barátomnak szeretnék ajándékba adni egy kőmedálos nyakláncot /karkőtőt. Korábban már vett egy sötétszürke ilyen köveset és szereti. (Nem tudom milyen kő)
A barátom elég stresszes és nehéz időszakban van, nagyon sokszor ingerült és rossz kedvű. A kapcsolatunk se mindig a legjobb a sok idegeskedés miatt. Mellette a gerincével vannak gondjai pedig 18 éves csak. Nagyon szeretnék valami neki való pozítiv követ találni. A horoszkópja ikrek. Olvastam, hogy az is szokott szamítani.
Az aranysárga citrinnek van olyan érzelmi hatása,hogy önkéntelen kacagtat felvidít,nekem van egy és elég néha ránéznem minimum mosolyognom kell,de itt van választék az ikreknek:
Szia,
A berill általában nyugalmat hoz, ha az ember a közelében tartja és fogja.
A sardonyx erősíti és élesíti az alapvető érzékeinket -mint látás, tapintás stb-, és gondolkodásban is segítheti az embert, ha magánál hordja, a bőre közelében.
A krizolit (vagy peridot) a gondolkodásban és a meglévő szellemi készségek erősítésében segíthet, ha magánál tartja az ember mindig. Ezt a követ a szívünk közelében érdemes tartani, pl. nyakláncon.
A vörös gránát segíthet a betegségeknél és a rossz gondolatokat is távol tarthatja. Ezt nem szabad sokáig a bőr közelében hagyni, mert akkor negatív hatása lesz. Igen erős tulajdonságú és főleg éjfélkor fejti legjobban a hatását, ha pl. egy hasfájású ember hasára rakják. Amikor az illető kényelmetlenül érzi magát, akkor el kell távolítani a követ avagy amikor a kő felvette az ember testének a hőjét. Fejfás ellen is jó lehet a gránát, szintén a fentiek szerint egy rövid ideig a fejhez tartva. Valamint, a gonoszt, rossz gondolatokat is távol tartja valamelyest, de az imát Istenhez nem helyettesíti.
Az agát (másik nevén az achát) a megfontolt döntésekben és beszédben segíthet, ha az ember a bőréhez közel tartja, pl. egy nyakláncon. Én ez utóbbit ajánlom, mert könnyen elérhető sok formában és nem olyan drága.
Forrás: Bingeni Szt. Hildegárd 12. századi misztikus, természettudós, apátnő, zeneszerző.:
Scribd: Stones-and-Metals-Physica-by-St-Hildegard
Hildegárd e könyv elején megjegyzi, hogy minden ilyen kőnek a gyógyító hatása az Istentől van, tehát annyira hatásosak, amennyire Isten engedi őket hatni.
És a papi áldást sem szabad kihagyni, amikor lehet azt kérjük magunkra és ilyen tárgyakra az ima mellett..
Illetve minden növénynek és fémenek is van valamilyen pozitív-negatív tulajdonsága, ezekről részletesen Hildegárd a Physica (avagy "a Természet gyógyító ereje") könyvében ír.
Magyarul is van ebből egy részlet fordítás:
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!