Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez igaz, hogy 2020-ban sem...

Ez igaz, hogy 2020-ban sem lesz 30 foknál melegebb nyáron?

Figyelt kérdés
Dávid naptár szerint ez vár ránk! Csak én érzem úgy, hogy kb 3 éve elmarad mostanság a nyár? Tavaly is 1x volt csak hőségriadó, 2018-ban pedig 1x sem.
2020. febr. 23. 21:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A 30 fok is bőven elég nyáron. Egyébként régen a 90-es években meg a 200-es évek elején már 28 fok is kánikulának számított, manapság 30-32 fokig semmit nem foglalkoznak vele, mert már megszokott szinte. Nem is kell 30 foknál melegebb, ilyen időbe is simán lehet strandolni.
2020. febr. 23. 21:50
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
A Kékestetőn lax?
2020. febr. 23. 21:51
 3/15 anonim válasza:
94%
Hát én előző nyáron örültem, hogy nem pusztultam meg a 35-37 fokban. :D
2020. febr. 23. 21:58
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

El kéne olvasni a használati útmutatót, az a rengeteeeeg 6 sort kábé.:)

A Dávid-naptár nem hőmérsékletet jelez előre ugyanis.

2020. febr. 23. 21:59
 5/15 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok de 30-32 fok nem nyár! Se strandolni se napozni nem lehet. 40-42 fok,na itt kezdődik a nyár! Emlékszem 2015 ben vagy 2016 ban volt amikor vagy 6x volt hőségriadó heteken keresztül, na azok voltak a régi szép idők
2020. febr. 23. 22:05
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
A jelek szerint tavaly nyarat te nem Magyarországon töltötted. Itt Magyarországon 2019 nyarán rekordot döntött a hősegriadók száma. Június-július-augusztus strandidő volt. Értsd: 38-40 fok. Én a júliust és augusztust a Dagály strandon töltöttem. Meg több strandot is kipróbáltunk az országban. Amúgy én fázós vagyok, 30 fok alatt nem veszek polót, de tavaly nyáron fürdőruhában vizes testtel a szabadban nem fáztam.
2020. febr. 23. 22:16
 7/15 anonim ***** válasza:
77%
2019-ben nem volt annyira meleg itt Mo-n 1-2 melegebb hét volt . az 2018 lesz amire te gondolsz.
2020. febr. 23. 22:24
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

Mennyi idős vagy? Én fiatal vagyok, de pl 15 éve 20-30 centi hó volt. 10 éve 10 centi, 5 éve alig volt, most télen talán csak háro.szor havazott fél nap ereéig. A hőmérséklet nem lefele, hanem felfele megy. 15 éve nyáron 40 fokok voltak, mostani nyáron 50 felettt is volt nem árnyékos helyen.

Nem tudom, honnan szedted a számokat, amiket leírsz, de egyre gyorsabban melegszik az idő, ahogy én tapasztalom. Nem csodálkoznék, ha pár év múlva nem esne hó többé. Basszus.., most 'télen' nem emlékszem olyanra, amikor -10 fok alatt lett volna a hőmérséklet, tavaly megy -16 volt a leghidegebb, amit láttam, 5 éve az átlag téli este -22 és -20 fok között volt, 10 éve -25 fok alatt is voltak esték, éy yz átlag -23 körül volt a leghidegebb időszakban.

Soo once again. What'ya talkin' 'bout, boi????

2020. febr. 23. 22:42
 9/15 anonim ***** válasza:
72%

Hát ha neked hiányzik az "igazi" nyár akkor megkapod - a klímaváltozás már itt van! Avagy szerinted normális hogy februárban +10 fok van? Tolódunk el a mediterrán klíma felé, forró, csapadékszegény nyár, rövid tavasz, rövid ősz, melegebb tél - de összességében csapadékszegényebb az egész év.

Szval nem tudom melyik naptár mit mond, szerintem lesz nyár, sőt az elkövetkező 10 évben nem 3-4 hanem inkább 7-8 évben lesz olyan kánikula a nyáron hogy légkondi nélkül nem lehet majd megmaradni.

2020. febr. 24. 01:49
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mit jósolt a Dávid naptár az elmúlt télre?

Forrás: [link]

Összevetve az Országos Meteorológiai Szolgálat mért adataival. (met.hu)

"A december faggyal indít" - És valóban! Hihetetlen! Első napokban 0, -1 körüli napi középhőmérséklet.

"2-án és 3-án enyhülni fog az idő" - Nem nyert, picit tovább hült -2 alá.

"5-én jó időre számíthatunk, de hideg lesz" - a hónap leghidegebb napjainak egyike volt.

"6-án, 7-én és 8-án érkezik a hó." - országos átlagban száraz napok voltak, folyamatos felmelegedéssel

"9-én felhős lesz az idő" - ez bejött mert csapadékos napnak jelzi.

"10-én és 11-én nagyon hideg lesz" - sokévi átlag fölött volt a hőmérséklet +4 fölött.

"13-án, 14-én és 15-én lesz részünk szélben, fagyban és egy kis melegben is." - szelet nem tudom, de tovább melegedett, úgyhogy fagy nem nagyon volt.

"Ezután készüljünk a legrosszabbra!" - Ajjaj!

"December 17-én sok hó esik." - brutálisan mellé. Hőmérsékleti rekord Baranyában +19,3 C! Az átlag +10 fok környékén.

"December 18-án viharra és sok hóra kell felkészülnünk, ezt három napos faggyal fűszerezik meg az égiek" - karácsony előtti időszakban masszívan +7, +10 fok átlag! Átlag fölötti csapadékkal, esővel.

"de a legnagyobb fagyra 20-a és 25-e között kell számítani." - +7 és +5 fokos átlagok voltak.

"December 27, 28 és 29 sok hóval érkezik" - vagy nem

"30-án és Szilveszter napján jobb időre számíthatunk."- már ha a száraz 0, -2 annak számít.

És mit mondott januárra?

"JANUÁRBAN JELENTŐS HÓESÉS" - nem talált.

"Január 1-én és 2-án tiszta lesz az ég," - Ez bejött. Nem jelez csapadékot.

"3-tól 5-ig fagyra, havas esőre kell számítani." - Az első napok kicsivel fagy alatti napi átlagaihoz képest felmelegedés volt 3-5-ig, Igaz csak 0, +1 átlagig. Nem volt csapadék, leszámítva 0,5 mm-t jan. 4-én.

"Január 6-a kemény faggyal érkezik" - tényleg volt lehűlés kemény -2,5 fokig átlagban. Ez kemény fagy?

"ami az egész hónapban kitart." Tényleg kitartott a havi sokéves átlag közeli +1 és -3 közötti átlag. De ez kemény fagy?

"Január 18-án és 19-én masszív hóesésre kell számítani" - tényleg volt kicsit több mint 1 mm fölötti csapadék. Ez masszív?

"20-a, 21-e, 22-e és 23-a intenzív hideggel érkezik" - nem olyan intenzív, 1-2 fokos felmelegedés volt. 0, -1 fok körül.

"24-én ismét hó és szél köszönt ránk" - szelek voltak, hó nem jött.

"26-tól 31-ig kemény fagyban lesz részünk." - intenzív felmelegedés a havi átlag fölé +2 - +6 C napi átlagokkal.

Ez volt az elmúlt 2 hónap a Dávid naptár vs. valóság viszonyában.

2020. febr. 24. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!