Mi a véleményetek Eckhart Tolléről?
Hát ha senki nem ír értelmeset, akkor írok én.
Szerintem a Most hatalma alapvetően nem egy rossz könyv.
DE tartalmi és szerzői vonatkozásában is azt tudnám mondani, hogy Tolle inkább álljon ki a pódiumra és beszéljen, ne írjon...
Szóval nem véletlenül lett kiadva a "A most hatalma a gyakorlatban" - az eredeti Most hatalma egy eléggé összeszedetlen, száraz, elméleti, és gyakran el-elkalandozó könyv, ráadásul több kérdést hagy nyitva, mint amennyit megválaszol.
Nyilván maga Tolle tudja a válaszokat, de azt elfelejti, hogy az olvasó nem.
Tolle módszeréről nem sok mindent tudok mondani, valakinél vagy működik, vagy nem. Szerintem a többségnél nem, és pont azért, mert olyan kételyek, elvárások és prekoncepciók maradnak az emberben, amiket Tolle a könyvével nem rombol le. A Most hatalma olyan, mint ha fogták volna a neoadvaita érát, kiragadtak volna belőle egyetlen momentumot, amit aztán jól meghámoztak, és úgy tették az olvasó elé.
Ha ajánlanom kellene a könyvet, csak és kizárólag úgy ajánlanám, ha mellétehetnék még egy-két kötelezőt, mondjuk Ramana Maharsitól az összeset, meg Robert Adams összest. Ha ezeket elolvassuk, már kapunk egy viszonylag átfogó képet erről az egészről, emellett ezek a könyvek nagyban törekszenek arra, hogy az olvasó prekoncepcióit letörjék. A Most hatalmát nem nehéz félreérteni, és részben pontosan a le nem rombolt prekoncepciók miatt, amik újabb megválaszolatlan kérdéseket és félreértéseket szülnek.
Csak most vettem észre a válaszod.
Hasonló könyvet nem tudok, de én inkább ajánlom Robert Adams,Ramana Maharshi és Papaji könyveit ill. videóit. Ramana által adott válaszok a legtömörebben tartalmazzák a lényeget. Nekem az Oltalmazó útmutatás a kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!