Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Más is úgy látja, hogy nem...

Más is úgy látja, hogy nem igazán, illetve nagyon lassan halad az emberiség lelki fejlődése?

Figyelt kérdés

Most bővebben is kifejtem, de szerintem érthető, hogy hová akarok kilyukadni. Szerintem valami nem stimmel ezzel a "felemelkedésnek" nevezett dologgal. Sokak szerint korszakváltás van, ami érthető, hogy nem gyorsan zajlik le. De inkább az látszik, hogy a Föld halad a pusztulás felé, olyan mértékben szennyezi az emberiség a környezetet. Talán pont ez, a környezettudatosság az, amin a legjobban látszik, hogy valamit akarnának tenni az emberek, mert ugye, érezzük a veszélyt. Csak sajnos ez is a politika kezében van, ők pedig nem biztos, hogy tiszta szándékkal állnak ehhez a dologhoz, sőt inkább úgy tűnik, mintha csak meg akarnák lovagolni ezt az egész dolgot a saját népszerűségük érdekében. Vagy pedig azt mondják, hogy nincsen semmi baj, és nem tesznek semmit.

Tehát magában a politikában és a pénzügyi elitben nem úgy tűnik, hogy gyökeres változás tapasztalható, ami azért tragikus, mert elsősorban nekik kéne megváltozniuk ahhoz, hogy valóban komoly pozitív változások történjenek a bolygón.

Egyes emberek valóban "ébredeznek", nem szívesen használom ezt a szót, csak lényegretörő. Viszont ez nagyon kevés ahhoz, hogy feltűnő változás legyen, mert ahogyan írtam, az eliten ez nem tapasztalható. Pedig ők is nagyon jól tudják véleményem szerint, hogy ez a profitcentrikus kapitalista fogyasztói társadalom nem fenntartható sokáig, sőt a Föld pusztulását okozza. Tehát sürgősen valami alternatíva kéne.

Eközben ráadásul a népesség is növekszik nagy tempóban, a nyersanyagkészletek pedig fogynak. Csökkennek a termőterületek és a vízkészletek is.

Mindezek mellett a Földön ma is kibékíthetetlennek tűnő faji és vallási ellentétek vannak. Itt Európában pedig a bevándorlással nem hogy előremutató spirituális folyamatok zajlanak tömeges szinten, hanem pont az ellenkezője történik, középkori eszmék terjednek az iszlám vallás formájában. Nekem nem lenne semmi bajom a vallásokkal, hogyha valóban az eredeti mondanivalót és célt képviselnék.

Vannak tehát bizonyos emberek, akiknél már megfigyelhetőek a pozitív változások, de ez a folyamat nagyon lassú, és attól tartok, hogy eközben rá fog menni a Föld, hogyha a hatalmi elit nem változtat gyökeresen ezen az egészen. Egyelőre nyomát sem lehet látni a sokak által beígért új Földnek, új civilizációnak, a felemelkedésnak. Vannak, akik szerint ez nem mostanában lesz, hanem évszázadok múlva. De addig mi lesz a Földdel, nem utolsósorban pedig hol leszünk mi addigra? Már rég nem fogunk élni, maximum valamelyik következő életünkben. Mások is így látják ezt az egészet?

2020. febr. 9. 09:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ami a bevándorlást illeti, én attól tartok, hogy a vezető embereket nem a naivitás vezeti ebből a szempontból, hanem más hátsó szándékok meg politikai célok. De biztosan vannak sokan naivak is."

A naivak szerintem inkább a jelenséget feltétel nélkül támogatók közül kerülnek ki. A politikai motiváció számomra sem túl világos, egyes vezetők talán a gazdaságot fenyegető népességcsökkenés és a munkaerőhiány megoldását látják benne, ugyanakkor mintha nem vennének tudomást azokról a társadalmi konfliktusokról, amit ez a jelenség - tömeges volta miatt - generál.

Erre azt szoktam mondani, hogy ez egy egyirányú társadalmi kísérlet, ami tény és való, akár jól is elsülhet - viszont akármi is a kimenetele, nincs belőle visszaút.

2020. febr. 9. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!