Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Sokan hogy gondolják hogy a...

Sokan hogy gondolják hogy a tudat elhagyja a testet a halál után?

Figyelt kérdés
Bármennyire is gondolkodtam ezen de szerintem ez lehetetlen. Eleve a test arra szolgál hogy életben tartsa a tudatot , és hordozza azt. Az emlékeinket meg nem a tudat tárolja. És akinek eszmélet vesztésre van , annak miért esik ki az az időszak amíg nincs tudatánál? Vagy vannak olyan betegek is akik elfelejtik a családtagjaikat meg azt is hogy kik voltak ők. Ha lenne valami a halál után akkor emlékezniük kéne de ez még sincs így..

2020. febr. 2. 16:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Minden emléked az agyadban van tárolva. Ezért is történhet emlékezet vesztés pl egy agyi trauma által.
2020. febr. 2. 18:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem a test tartja életben a tudatot, hanem a tudat tartja életben a testet. Ahogy nem a tudat létezik a testben, hanem a test illúziója létezik a tudatban.

Az emlékeid ugyanolyan illúziók, mint a tested.

Az emlékek is csak a tudatban léteznek, de nem azonosak vele.

2020. febr. 2. 18:43
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

"Eleve a test arra szolgál hogy életben tartsa a tudatot , és hordozza azt."

Ha tönkremegy a rádió, akkor tönkremegy a rádióállomás is, ami sugározza a jelet? Vagy fordítva?

Mi van, ha a tested csupán egy kifinomult biólógiai gépezet, ami követi a programját, egy végtelenül komplex, másokkal összefüggő történet rendszerben, és te "élőben" rá tudsz csatlakozni, mintha ténylegesen ő lennél.

Amúgy a tudat (az én tudat) az agyad szüleménye, valószínáleg a testtel hal. De az agyad ettől még lehet közvetítő, vagy az is lehetséges, hogy nem az agyad a közvetítő, hanem a "szellem" képessége az, hogy képes az adott tudatra csatlakozni.

Ajánlom elolvasásra a Dr. Michael Newton: Lelkünk útja című köteteket (ha jól emlékszem három kötet jelent meg, ebből az első a leginkább érdekes). Nem mondom, hogy ez biztosan hiteles (bár valami nekem mélyen azt sugallja, hogy javarészt hiteles lehet), de az illető aki írta ténylegesen létezik, ezzel foglalkozik, aztán vagy kitalálta, vagy nem. Mindenesetre van pár érdekes "emlékezés" az életek közötti életre, amiben is a "lelkek" állítólag vissza tudják nézni az életüket, meg tudják nézni, hogy hogyan alakult volna ha máshogy döntenek, és az én meglátásom szerint valamilyen eszközzel csatlakoznak be a születendő gyerekekbe.

Ha ez így van, akkor a fenti elmélet megállja a helyét. Pontosabb, hitelesebb vizsgálatokról nem tudok, amik a halál utáni "élettel" foglalkozna.

Egyébként a fenti könyvekben arra is van elég kielégítő magyarázat arra, hogy miért látnak egyesek mást és mást halálközeli élmények során és mi ez a káosz.

"Ha lenne valami a halál után akkor emlékezniük kéne de ez még sincs így.."

Nem feltétlen. Ha többször élünk, akkor az előző élet tapasztalatai, pozitív és negatív élményei komolyan befolyásolhatnák az adott életút által nyújtandó megtapasztalások minőségét.

2020. febr. 2. 19:36
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

"Dr. Michael Newton: Lelkünk útja"

Ez a könyv elég nagy baromság. Olyan agyszülemény, mint az egó.

2020. febr. 2. 19:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a könyv elég nagy baromság. Olyan agyszülemény, mint az egó."

Vagy igen, vagy nem. Mindenesetre ha van benne igazság, az sokmindent megmagyaráz. És ellentmondást nem nagyon találtam. Max az író következtetéseiben, nem az esetleírásokban.

2020. febr. 2. 20:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a könyv elég nagy baromság."

Megkérdezhetem, hogy mire alapozod ezt a véleményedet?

2020. febr. 2. 22:17
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Magatok is rájöhettek, hogy hülyeség, ha teljesen függetlenné váltok az elmétektől. Minden, amit abban a könyvben olvashattok, elme illúzió. Valójában semmi sem igaz, és nincs végső igazság. A lelünk útjai végső igazságok tömkelege.
2020. febr. 2. 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:

hát, nem tudom milyen lesz, csak a végére érve ez ugrott be.

Legyen a lélek egy gyöngy, a test egy kicsi vászonzacskó. Az egészet úgy ahogy van tegyük ki a fűre. Ha az eső esik nedves lesz, ha a nap süt kiszárad...szóval megdolgozza öregíti az anyagát. Rászáll a por, rárakódik a sár, (legyen ez a tengernyi tudás tapasztalat és élmény amivel nap mint nap találkozunk)

Egy idő után a zacskó elmorzsolódik, elpusztul sz anyaga nem bírja tovább... de a gyöngy sértetlen. Lemosod a gyöngyre rászáradt sarat és port, (de egy-egy apró szemcse, mindig rajtamarad) s beleteszed egy másik, legyen zacskóba, s visszateszed a földre...

2020. febr. 2. 23:07
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Nincs elme test nélkül... amúgy mire is mennél vele? Nem tudnál enni-inni, senkihez hozzáérni, hozzábújni, a szexről ne is beszéljünk. Ha a test meghal hát menjen vele az elme is, jobb mint az üresség, mint börtön ablakából nézni a tengerbe lenyugvó napot, napsütésben sétáló embereket.
2020. febr. 3. 00:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ezt miből gondolod, hogy nincs elme test nélkül? Egyébként ha már a szexet meg a testi dolgokat szóba hoztad, vannak, akiknek ez testben sem adatik meg.
2020. febr. 3. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!