Te miért meditálsz?
Ha te már meditáltál, vagy még csak szeretnél, azt milyen célból tetted/tennéd ? Mit szeretnél elérni vele ? Stressz csökkentése miatt ? Vagy csak kíváncsiságból ?
És ha egyáltalán nem érdeklődsz a meditáció felé, az miért van ? Hülyeségnek tartod ? Nem hiszel benne ?
Regeneráló hatása miatt.
A gondolatoktól való megszabadulás segít kikapcsolani a folyamatosan terhelt agyat. Ilyen állapotban 10 perc többet ér 1.5 óra alvásnál.
Nem tudják, de az emberek azért gondolkodnak, mert nem fogadják el a jelent. Ha mindig tökéletesen elfogadnád a jelen pillanatot, akkor ugyan min gondolkodnál? Semmin.
Az emberek azért gondolkodnak, mert sosem fogadják el a jelent, és azt mindig meg akarják változtatni. Valami sose jó. Sose lesz számukra a jelen tökéletes.
Az emberek gondolatainak 99%-a ismétlődő és destruktív. Csak nagyon kevés embernek, (akik néha elfogadják a jelent) van kreatív, új ötlete.
De csak figyeld meg a gondolataid minőségét. Ugyanazokon a dolgokon gondolkodsz napokig, hetekig, hónapokig. Teljesen feleslegesen.
A meditáció segítségével kitörsz a gondolkodási kényszerből, és belépsz a jelenbe. Felülemelkedsz a gondolkodáson, meghaladod az elmét.
Hogy a feltett kerdesre valaszoljak:
Bekuszott az eletembe. Erdekesnek es hasznosnak tunt es az is. Aztan tovabb kepeztem magam es rajottem h nincs mas ut a szabadsaghoz, ahogy az elso is leirta.
Elfogadom, hogy a Tudat hatarozza meg a létet, igy probalom tisztitani azt.
Szeretném az igazi önmagamat megtudni, hogy abból tudjak helyes döntéseket hozni.
+/= megtalálni egy olyan "helyet", ahol mindig megtalálom az erőt, megnyugvást.
Nem meditálok, dohányzom.
Szóval a válaszom az, hogy semmiért.
Egy rossz időszak vezetett oda hogy szerettem volna csendet a fejemben, mert borzalmas hely volt ahol csak jártam a köröket arról, ami elszomorított vagy feldühített. Szerettem volna visszanyerni az agyam, hogy ne feleslegesen pörgesse ki minden mentális energiámat amíg teljesen el nem álmosodom, majd kezdje előről mikor felébredek.
Aztán most meg medigtálás közben jönnek a legérdekesebb ötletek, ahogy nem ér külső impulzus jönnek a gondolatok hogy mit hogy merre kéne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!