Alvajártam volna? Vagy mi?
Én a mai napig alvajáró vagyok. Rendszeresen ébredek reggel arra, hogy ezt-azt megcsináltam a lakásban, eltettem dolgokat. Elhajtogatom a ruháimat a szekrénybe, törölgetem a pultot a konyhában, ilyesmi. Sokszor ébredtem fel vándorlás közben, vagy ébresztettem fel mást, aki aztán visszakísért lefeküdni.
Nincs ebben semmi, még ha nálad nem is rendszeres, néha előfordul, hogy az ember aktívabb alvás közben.
Ez azért elég veszélyes, mivel ilyenkor nem vagy ébren, álmodsz valamit, és e szerint cselekszel.
Súlyos sérülést kaphatsz, vagy okozhatsz, vagy pl. felgyújthatsz valamit.
Esetleg ölhetsz is, ha olyat álmodsz.
Menj el alváslaborba.
Nem állítottam be ébresztőt. Szóval az nem lehetett. Éjszakára is mindig kikapcsolom a telefonom.
Utolsó válaszoló válasza eléggé megrémített. Legfőképp azért mert nem magamat féltem hanem a családtagjaim. Nem akarok sérülést okozni senkinek..😓😔
Azért mondtam!
Amerikában készült erről már film. Olyan is van, aki szeretkezik álmában (néhányan elég durván), mások autót is vezetnek. Az is rendszeres, hogy valaki elmegy otthonról. Arról még nem hallottam, hogy ilyenkor az ajtót is bezárná.
Aki autót vezet, az pedig nem látja a környezetet, a piros lámpákat sem. Vannak, akik nem okoztak balesetet, de ők néptelen úton mentek, éjjel.
Körzeti orvos tud beutalni. Én elmennék.
Na azért egy telefonarrébbrakás után azzal rémisztgetni valakit, hogy egyesek autót vezetnek álmukban, kissé erős. Az olyan emberek kóros alvajárók, gyerekkortól kezdve. Igaz, hogy az alvajárás veszélyes lehet, magadra és másokra is, de egyetlen, késői (felnőttkori?) eset után ne fessük az ördögöt a falra. A legtöbb ilyen esemény úgy történik, hogy az illető félálomba kerül, eldönti, hogy csinál valamit (pl kimegy pisilni, megnézi a telefonját), majd a művelet közepén visszaalszik. Fényévekre vagyunk attól, hogy alvajárjon, és különösen attól, hogy autóba üljön és vezessen.
Mint írtam, gyerekkorom óta vagyok alvajáró, az orvosom tud róla, megbeszéltük, mikor, milyen jelekre figyeljek, ahol szükséges a kivizsgálás. Egy félálomban történt telefonmegnézés miatt nem kell konferenciát összehívni.
Félni nem is kell.
Az alváslabor azért jó, mert akkor konkrétan kiderül, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!