Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mièrt lehet az hogy pl meghal...

Mièrt lehet az hogy pl meghal aki jo ember aki meg nem az nem? Ha elvonatkoztatunk a logikatol?

Figyelt kérdés

Most nem öregsegi meg ilyesmi dolgokrol van szo.

Hanem pl fiatalon v baleset.

Emberi (földi szemmel)nézve ugye ugy tünik mintha abszolut logikatlan lenne vagy random a halàl. pl àrtatlan gyerekek, vagy fontosabb jo emberek jön egy autobaleset es puff vege.

Miközben pl egy csöves meg él 80 évig.

Szoval az àltalunk megitelt jo es rossz amugy nem létezik a "kozmoszban".

Olyan életü emberek kinlodnak meg lesznek öngyik akàr akiknek èrtelme sem volt megszületni, es olyanok mennek el hirtelen akik pl 3 gyerekesek, vagy szeretik öket, igy vsgy ugy de pozitiv hatàssal vannak a tàrsadalomra.

Persze tudom az alaptezist. A halàl nem vàlogat. (Mert mindenki randomnak latja).de tegyük most fel, hogy vàlogat!!!szamunkra irracionalis elvek szerint.

Mik lehetnek ezek az elvek amik abszolut nem férnek meg az emberi logikàval?

2019. aug. 30. 08:41
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Pl milyen irracionalis elv szerint valasztja ki hogy elviszi mondjuk az orvost tüzoltot, a csövest meg eletben hagyja?

Elvileg minden ember mint hullamok a vizen hatassal vannak az emberisegre. Feladatuk van megha nem is tudjuk mi.

Azoknak milyen feladata lehet pl akik kinlodnak?

2019. aug. 30. 08:49
 2/22 anonim ***** válasza:
54%

Jó ideje én is ezen gondolkodom.

De az egy dolog, hogy egyre több fiatal hal meg,

aki ittasan vezet és májerkedik, lehet akár 18, azt nem sajnálom. Inkább saját magát ölje meg, mint az ártatlanokat.

Én azokat sajnálom, akik az életben soha egy rossz dolgot nem tettek. Önzetlenek voltak, mindenkin segítettek, még akkor is, ha megvolt a maguk baja bőven.

Motivációs filmekbe illő akarattal küzdöttek a célukért (végzettség, karrier, család elérése), aminek pont a kapujában halnak meg.

Nekem eddig csak ilyen ismerőseim és barátaim haltak meg 20-30 közötti életévükben.

A bunkó, paraszt kiállhatatlan, mindenkinek rosszat akaró szomszéd, főnök, akárki pedig olyan pofátlan módon éli jómódú életét és panaszkodik olyan dolgokról, amikről neki aztán rohadtul nem kéne.

Hát kedves Kérdező, én is minden egyes nap gondolkodom ezen!

2019. aug. 30. 09:23
 3/22 piriiiii ***** válasza:
100%

Egyik pillanatban kozmoszról és irracionális elvekről beszélsz, aztán meg a "csövesek" és orvosok közti különbségekről. És ez fura nekem.

Nem védem a csöviket, ugyanis akármi van, mindenki a saját maga sorsának a kovácsa. De ettől függetlenül egy hajléktalan embernek is lehetnek értékei, jó gondolatai, jó szándéka, lehet szerető, tiszta szívű ember - bár én úgy érzem, számodra egy ember akkor jó, ha hasznos a társadalom számára, és akkor rossz, ha nem hasznos. Ez szerintem helytelen álláspont. :)

Nem utolsósorban azok az emberek is meghalnak balesetben, fiatalon, váratlanul, betegségben, akik nem hivalkodóan "jók", csak egy általad jónak titulált ember elvesztése szembetűnőbb, mint egy "rosszé". Egyébként nincsen rossz ember. Tudatlan, rossz úton járó ember az van, de rossz ember nincs. Ezért fontos a szeretet. :)

2019. aug. 30. 09:32
 4/22 A kérdező kommentje:

Az emberi érték teljesen màst jelenthet mint aminek mi határozzuk meg.

Annyira kivancsi lennék mégis mitöl jobb egy szamunkra rossz ember, es mitöl rosszabb egy szamunkra jo?

Habar a halàl jelentese sem lehet önmagàban sem jo sem rossz, tekintve hogy teljesen màs a jo meg a rossz mint amit mi hiszünk.

Ha semleges a valasztasa akkor maga a halàl is elvileg semleges kellene legyen.

Es akkor a halàlnak latszolag nincs ertelme. Ha meg nincs ertelme akkor nincs is. Es reinkarnacio van.

Kell ehhez vmi fantazia mert logikaval tenyleg kiköveztethetetlen.

Random fantazia

2019. aug. 30. 09:34
 5/22 piriiiii ***** válasza:
100%
Ja, és még valami, szerintem nincsenek ilyesféle "elvei" a halálnak. Csak nem veszed észre, hogy tényleg nem válogat. Ennyi. Az élet velejárója a halál, de ezt képtelen vagy (ahogy kb mindenki képtelen) felfogni.
2019. aug. 30. 09:35
 6/22 A kérdező kommentje:

3. Az emberi logikat allitottam szembe a halàl logikajaval. Ezert irtam egyszer a szerintünk értékes es ertekes emberekröl, masszor hogy a halàl teljesen mashogyan ertekel azaz nem a mi logikank szerint.

Ezert tünt ugy hogy egyszer csövesröl irok masszor meg irracionalis elvekröl.

A mi logikank szerint teljesen mashogy szelektalnank a tarsdalmat mint a halàl.

2019. aug. 30. 09:39
 7/22 A kérdező kommentje:

5. A legkönnyebb gondolatmenet de mindenben ez ha vmiben nem latunk logikat az az hogy megtagadjuk hogy logika lenne benne.

Tudom hogy vilagviszonylatban ez az alaofelallalas.

Csak eppen en most ettöl elvonatkoztatnék éppen.

Mi van ha van benne logika csak nem latjuk?

Azert ilyen volumenü kerdes ami magàt az életet èrintik en nem vagyok arrol meggyözve hogy random lenne.

2019. aug. 30. 09:44
 8/22 piriiiii ***** válasza:
100%
A halálnak nincs logikája. :D nincs értékrendje, vagy bármiféle gondolata. A halál egy tényező, nem pedig egy személy, vagy felsőbb akarat, vagy isten.
2019. aug. 30. 09:49
 9/22 piriiiii ***** válasza:
0%
Habár az én véleményem szerint az életnek sincs értelme. Semminek nincsen értelme, csak van, megtörténik.
2019. aug. 30. 09:52
 10/22 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne ertelme akkor minek van egyaltalan elet.
2019. aug. 30. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!