Hogyan jellemeznétek engem Napjegy: skorpió Holdjegy: szűz Aszcendens: mérleg?
Minden véleményre kíváncsi vagyok!
Érdekesség: péntek 13-án születtem. Nem tudom még, hogy ez szerencse-e vagy szerencsétlenség.
Ne légy felháborodott! - hiszen csak véleményét, a te felszólításodra írta le!
"Minden véleményre kíváncsi vagyok!"
.
Felszólításodhoz híven én is véleményemet írom:
HISZÉKENY.
.
Annyira nem vagy tisztában a horoszkóp mibenlétében, hogy a szükséges adatok helyett ideböffentesz valamit és konkrét választ vársz rá.
"100000000000000000000000000 km-re két csillag éppen hogy áll, az nem befolyásol semmit."
Az asztrológia nem állít ilyesmit, tehát nem az égitestek fizikai hatását veszi szemügyre, hanem analógiákon alapul. Még a felvizezett, ún. bulvárasztrológia sem állít ilyesmit. Ezek a téves prekoncepciók alapján írt hozzászólások híven tükrözik, hogy a modern emberben, aki tudományos gondolkodásúnak tartja magát, annyi igényesség sincs meg, hogy utánajárjon, mit is állít az, amit tagad. Csak szólok, egy tárgyilagos szkepszishez legalább érintőlegesen ismernem kellene a tárgyat, amiről véleményt formálok. Ez az alapvető kritikai nívó is hiányzik belőletek, enélkül pedig ez a kabaré, amit itt realista világszemlélet címén leadtok, csak egy hétköznapi megerősítési torzítás. Ezt mondjuk megértem, mert tudom, hogy jó érzés okosnak hinni magam, és elzárkózni az érvek elől.
Elmondom, én hogy állok a kérdéshez: először szkeptikus voltam, aztán elkezdtem megfigyelni hozzám közel álló emberek viselkedését, akiknek ismertem a csillagjegyét, és az aszcendensét, nemritkán az egész képletüket, és azt találtam, hogy nagyon is jellemző rájuk. Amikor pedig nem volt jellemző, akkor nagyon gyakran volt az a benyomásom, hogy az illetővel alapvető pszichés problémák vannak, ami abból fakad, hogy énidegen életszemléletet és viselkedést erőltet magára; kvázi nem önazonos. Ha asztronómiai párhuzamot szeretnék hozni, a Tritont említeném, aminek retrográd a keringése, azaz a Neptunusz forgásirányával ellentétesen kering, és ettől szép lassan destabilizálódik.
Persze tévedhetek is, simán lehet, hogy csak a Forer-hatás eredménye, amit tapasztaltam, de én legalább igyekeztem annyira objektív lenni, amennyire emberileg csak lehetséges, nem pedig egy érdekvezérelt megerősítési torzítás alapján formáltam véleményt.
Hogy milyen érdek vezérli azokat, akik anélkül cáfolják az asztrológiai tanokat, hogy legalább alap szinten utánajárnának, hogy mit állít? A szabad akarat látszatához való ragaszkodás, aminél sosem volt még kártékonyabb humbug a nap alatt. (A fenti Triton-hasonlat alapján.) Az ősi ezoterikus tanok szerint az asztrológia eredeti funkciója, hogy térképet kínáljon az élethez, amit a születés pillanatában 12 égitest helyzete alapján lehet felállítani. És még egyszer: a térképet nem fontos követni, de anélkül majdnem biztos, hogy eltévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!