Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Tényleg skorpió egyéniségem van?

Tényleg skorpió egyéniségem van?

Figyelt kérdés
Valóban skorpió a csillagjegyem.Anyukám szerint tiszta skorpió egyéniség vagyok én ezt nem tudom eldönteni.Tehát bizalmatlan és makacs vagyok, nagyot szeretnék alkotni főleg tudományos téren és megpróbálok érte mindent megtenni.Sokszor türelmetlen vagyok és nem szeretek csapatban dolgozni,maximalista vagyok, bár ez nem hiszem hogy számít. Igen néha "szúrós" vagyok, de nem jellemző rám a bosszúállás.Akkor én most egy nagyon negatív tulajdonságokkal rendelkező ember vagyok?

2018. jún. 27. 23:19
 1/8 A kérdező kommentje:
És nem vágyom a figyelem középpontjába
2018. jún. 27. 23:26
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem mondanám ezeket negatívnak. A skorpióra amúgy sem jellemző az ego- inkább a segítőkészség és az őszinteség. Az ego inkább oroszlános tulajdonság.
2018. jún. 28. 06:15
 3/8 anonim ***** válasza:
"Akkor én most egy nagyon negatív tulajdonságokkal rendelkező ember vagyok?" - Ilyennek tartod a skorpió tulajdonságokat? Miért?
2018. jún. 28. 10:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem az összes skorpió tulajdonságot tartom negatívnak sőt nem is a skorpió-ét hanem az enyémet
2018. jún. 28. 10:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Minden ember összetett, jó és kevésbé jó tulajdonságokkal, még az ezo szerint is.
2018. jún. 28. 11:30
 6/8 Tislerics Máté ***** válasza:

Az asztrológia mint elmélet kritikusai szerint gyenge talajon áll. Első gond, hogy az asztrológiának tulajdonképpen nincs egy pontosan leírt elmélete. Vannak, akik szerint a születési időpont a releváns, vannak, akik szerint a fogantatás időpontja. Az időpont percnyi pontossággal kell, a csillagjegyekkel operáló teljesen durva „horoszkópok”, melyek többnyire magazinokban jelennek meg, komolytalanok és a tanult asztrológusok el sem fogadják őket.

A következő gond, hogy az asztrológia általában nem mondja meg, mit is tud jósolni.

Az elfogadott fizikai ismereteink szerint a Nap és a Hold kivételével a bolygók és a csillagok nincsenek olyan hatással ránk, amelyet az ember akár csak érzékelne, nemhogy jelentős befolyással lenne rá. Fordítva sem tudunk hatásról, tehát hogy a csillagok miért jeleznék az egyének valamilyen tulajdonságát.

Az asztrológia továbbá nem veszi figyelembe azt, hogy az ember életére legnagyobb hatással a genetikus öröksége és a környezetének nevelő hatása, azaz a szociális hatások vannak.

Amennyiben a hatás fordított, azaz a csillagok jelzik az emberek sorsát, akkor még inkább megkérdőjelezhető az elgondolás, hiszen a csillagok pályáját tudjuk, hogy a fizikai törvények szerint a gravitációs hatások hogy határozzák meg. Itt tehát nem képzelhető el semmiféle más hatás.

Amennyiben a csillagok állása és az emberi sorsok valamilyen tulajdonsága között bármilyen összefüggés lenne, akkor jelenlegi tudományos elvárásaink szerint valamelyik irányba kellene lennie egy hatásnak, vagy egy közös harmadik „oknak”. Mindegyik variációban a hatásmechanizmus rejtélyes, illetve lehetetlen a jelenlegi fizikai és matematikai ismereteink szerint.

2018. jún. 28. 15:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, én sem hiszek az asztrológiában(elnézést kérek attól aki igen, nem óhajtom megsérteni őket ez csupán a személyes véleményem) de a különböző csillagjegyekhez személyiség típusokat rendeltek és mint emítettem anyukám szerint skorpió személyiségtípusom van.
2018. jún. 28. 20:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is skorpió vagyok és hasonlóak jellemzőek rám is. Annyi kivétellel, hogy nem tudomanyban, hanem művészetekben szeretnék nagyot alkotni :)
2018. júl. 9. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!