Horoszkóp a mitológiában?
Például: a kos uralkodó bolygólya a mars. Mars a római mitológiából ugyanaz, mint Árész a görög mitológiában. Zeusz és Héra fia. Zeusz nam volt hűséges természetű, és egy félrelépésén felháborodva Héra haragjában és dühében nemzette, így Árész lett a háború istene. Nehéz természetű, féktelen, kiszámíthatatlan, nem szerette a rendet és a békét, mert ezek akadályozták a háború kitörését, támogatott mindenkit, aki meg akarta törni a rendet, nem feltétlenül a győzelem miatt háborúzott, hanem a harc miatt, gondolkodás nélkül támadt rá, akár erősebb ellenfélre is (fejjel megy a falnak), és ez a természet jellemző a kos jegyben szülöttekre.
Halak: Neptunusz = Poszeidon
Nyilas: Jupiter = Zeusz
Stb...
Nem én találtam ki, de érdekesnek tartom.
Igen,szépen rájöttél az összefüggésekre.Minden jegyhez tartozik egy mitológiai történet.Én csak a Vízöntőét(Uránusz)és a Skorpióét(Plútó)ismerem.
Plútó:
Amikor Orion elkezdte írtani a Földön az élőlényeket,Gaia,a Földanya kétségbeesett,hogy minden el fog pusztulni,ha nem cselekszik valamit.Így hát Gaia megkérte a Skorpiót,hogy eredjen a nyomába Orionnak,a kegyetlen vadásznak,és marja meg.A Skorpió bosszús természetű állat lévén azonnal megtalálta Oriont,és halálra marta,viszont Orion is megsebesítette a Skorpiót!Az istenek úgy gondolták,hogy Orionnak és a Skorpiónak is az égen a helye,így csillagképekké váltak,de olyan gondosan próbálták elhelyezni egy két élőlényt,hogy nehogy összetalálkozzanak:tartottak a Skorpió további bosszújától.Ezért,amikor az égen megjelenik Orion,a Skorpió eltűnik,és fordítva.
Uránusz:
Uránusz csapodár természetű istenség nagyon sok szeretőt tartott kedvese mellett,ezért Gaia levágta a hímtagját,és a tengerbe dobta azt.Abból pedig megszületett Vénusz (Aphrodité),a szerelem istennője.
Nem túl részletesen írtam le,de azért meg lehet figyelni,hogy itt is a bolygókhoz tartozó tulajdonságok mennyire megegyeznek az adott bolygó által irányított jegyek tulajdonságaival.
Uránusz/Vízöntő:megbízhatatlanság,szabadságvágy
Plútó/Skorpió:hidegvér,bosszúvágy
Vénusz/Mérleg,Bika:szépség,szerelem,szexualitás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!