Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Hisztek a reinkarnációban?

Hisztek a reinkarnációban?

Figyelt kérdés
Abban, hogy a lélek halhatatlan, és mindaddig visszatér a Földre, amíg el nem éri a tökéletességet, és addig visszajár tanulni, fejlődni, tapasztalatokat szerezni? És a karmában, hogy mindenkit utolér a sorsa, és amit elkövet/ elkövetett az elöző életében, azt a mostaniban visszakapja? Vagyhogy mielőtt leszületünk kiválasztunk egy célt amit szeretnénk megvalósìtani, elérni ezek szerint fogunk cselekedni?

2016. márc. 3. 19:53
1 2
 1/12 anonim válasza:
50%
Én elképzelni se tudom.
2016. márc. 3. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Valamilyen formában hiszek a reinkarnációban, de nem úgy, ahogy a kérdésed alatt részletezed. Kritizálni azt azonban nem fogom, mert itt az az elterjedt reinkarnáció felfogás, amit leírtál.

Lenne viszont egy kérdésem: ha hiszel a reinkarnációban, akkor azt az amúgy meglévő világnézetedbe emelted be? Van egy korábbi, egy materialista világnézeted, vagy egy idealista világnézeted, vallásos vagy, mondjuk, és hozzácsatoltad a reinkarnációt, vagy hogy történt nálad?

2016. márc. 3. 20:16
 3/12 anonim ***** válasza:

"Abban, hogy a lélek halhatatlan, és mindaddig visszatér a Földre, amíg el nem éri a tökéletességet, és addig visszajár tanulni, fejlődni, tapasztalatokat szerezni?"

Igen, ebben a legszilárdabban. Hamar meg lehet érteni az emberi viselkedést ez alapján, és sok-sok ember igen kiszámíthatóvá válik ilyen "feltérképezés" után. Megértem a motivációikat, problémáikat.

(Érdekes módon a sajátjaidat sokkal nehezebben.)

"És a karmában, hogy mindenkit utolér a sorsa, és amit elkövet/ elkövetett az elöző életében, azt a mostaniban visszakapja?"

Szerintem jellemünk alakítja a további sorsunkat, ezért érdemes nagyon figyelni arra, milyen ember vagy.

Van egy mondás, ez mostanában visszatérő elem itt a gyakorin is:

Gondolatból lesz a tett.

Tettből a szokás.

Szokásból a jellem.

Jellemből a sors.

"Vagyhogy mielőtt leszületünk kiválasztunk egy célt amit szeretnénk megvalósìtani, elérni ezek szerint fogunk cselekedni?"

Ezt is el tudom képzelni, bár a karma nyilván "beleszól".

2016. márc. 3. 20:32
 4/12 A kérdező kommentje:
2.! Csak keresem a dolgok ertelmet..:) hogy mi miert van, es miert tortenik ugy ahogy.
2016. márc. 3. 20:36
 5/12 anonim válasza:
Nem , meg ha most sem emlékszesz az előző ,, életedre,, akkor meg ugyis mindegy.
2016. márc. 3. 20:37
 6/12 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Egyébkent én ezt az egészet elképzelhetőnek találom, és hiszek benne.De biztosan semmit sem tudhatunk.

2016. márc. 3. 20:38
 7/12 anonim válasza:

"Nem , meg ha most sem emlékszesz az előző ,,

életedre,, akkor meg ugyis mindegy."

Erről van szó.

2016. márc. 3. 21:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Értelek, Kérdező, csak keresed a dolgok értelmét. Ez szép, és nemes. De mielőtt a reinkarnáció fogalmával találkoztál volna, volt egy világnézeted, Ahhoz a világnézethez simán, minden zökkenő nélkül illeszteni tudtad a reinkarnációt?
2016. márc. 3. 21:40
 9/12 anonim válasza:

Nem!

Amúgy egy pedofil elmebetegnek akinek minden szíve vágya, hogy gyerekeket erőszakoljon meg, hányszor kéne visszatérnia e földre, amíg eléri a tökéletességet?

Mire kitökéletesedne, addigra a bolygónk is elpusztulna.

2016. márc. 3. 23:27
 10/12 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint ebben azok hisznek, akik az életük számára képtelenek értelmet találni. És ezzel kompenzálnak, ti. hogy a jelenlegi életüknek biztos az az értelme, hogy...

Ja, biztos :D

2016. márc. 7. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!