Hisztek a reinkarnációban?
Valamilyen formában hiszek a reinkarnációban, de nem úgy, ahogy a kérdésed alatt részletezed. Kritizálni azt azonban nem fogom, mert itt az az elterjedt reinkarnáció felfogás, amit leírtál.
Lenne viszont egy kérdésem: ha hiszel a reinkarnációban, akkor azt az amúgy meglévő világnézetedbe emelted be? Van egy korábbi, egy materialista világnézeted, vagy egy idealista világnézeted, vallásos vagy, mondjuk, és hozzácsatoltad a reinkarnációt, vagy hogy történt nálad?
"Abban, hogy a lélek halhatatlan, és mindaddig visszatér a Földre, amíg el nem éri a tökéletességet, és addig visszajár tanulni, fejlődni, tapasztalatokat szerezni?"
Igen, ebben a legszilárdabban. Hamar meg lehet érteni az emberi viselkedést ez alapján, és sok-sok ember igen kiszámíthatóvá válik ilyen "feltérképezés" után. Megértem a motivációikat, problémáikat.
(Érdekes módon a sajátjaidat sokkal nehezebben.)
"És a karmában, hogy mindenkit utolér a sorsa, és amit elkövet/ elkövetett az elöző életében, azt a mostaniban visszakapja?"
Szerintem jellemünk alakítja a további sorsunkat, ezért érdemes nagyon figyelni arra, milyen ember vagy.
Van egy mondás, ez mostanában visszatérő elem itt a gyakorin is:
Gondolatból lesz a tett.
Tettből a szokás.
Szokásból a jellem.
Jellemből a sors.
"Vagyhogy mielőtt leszületünk kiválasztunk egy célt amit szeretnénk megvalósìtani, elérni ezek szerint fogunk cselekedni?"
Ezt is el tudom képzelni, bár a karma nyilván "beleszól".
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Egyébkent én ezt az egészet elképzelhetőnek találom, és hiszek benne.De biztosan semmit sem tudhatunk.
"Nem , meg ha most sem emlékszesz az előző ,,
életedre,, akkor meg ugyis mindegy."
Erről van szó.
Nem!
Amúgy egy pedofil elmebetegnek akinek minden szíve vágya, hogy gyerekeket erőszakoljon meg, hányszor kéne visszatérnia e földre, amíg eléri a tökéletességet?
Mire kitökéletesedne, addigra a bolygónk is elpusztulna.
Tapasztalatom szerint ebben azok hisznek, akik az életük számára képtelenek értelmet találni. És ezzel kompenzálnak, ti. hogy a jelenlegi életüknek biztos az az értelme, hogy...
Ja, biztos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!