Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Aki szerint hülyeség az...

Aki szerint hülyeség az asztrológia meg a horoszkóp, az miért hangoztatja mindenhol?

Figyelt kérdés
Ráadásul mindegyik ezt csinálja. Olvasgatom a kérdéseket ebben a téma körben és nincs olyan kérdés ahol ne lenne olyan válasz, hogy milyen hülye a kérdező, hogy elhiszi a horoszkópot, asztrológiát. Meg, hogy hülyeség az egész? Már engem idegesít, aki csak olvasgatja a kérdéseket. Mire jó ez, hogy mindenhová oda írjátok mekkora hülyeség a horoszkóp? Marha idegesítő.

2016. febr. 1. 16:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Teljesen egyetértek. Ha marhaságnak tartja, akkor görgessen tovább és hagyja a többi "marha", aki ezt elhiszi vesézze ki a témát. Egyébként én nem tartom hülyeségnek az asztrológiát és tényleg baromi idegesítő ez.
2016. febr. 1. 16:36
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Ezek szerinte mégsem mindenhol, hanem az ilyen kérdéseknél. Teljesen jogosan teszik, mert ez is egy válasz, ráadásul a leghasznosabb válasz a kérdező számára, még ha nem is hajlandó belátni az igazságát.
2016. febr. 1. 16:56
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem hülyeség, ennek ellenére soha életemben sehol nem hangoztattam ezt a véleményem. Szóval a kis hipotézised már meg is dőlt arról hogy minden szkeptikus hangoztatja.
2016. febr. 1. 17:14
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Ez valahogy úgy van, hogy az embert idegesíti más emberek hülyesége még akkor is, ha azzal senki másnak nem okoznak bajt, csak saját maguknak.
2016. febr. 1. 17:16
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Ennek a kérdéskörnek a címe: Asztrológia, horoszkóp.

Nem pedig: asztrológiában és horoszkópban hívők fóruma.

A témakörhöz szervesen hozzátartozik annak bírálata is. Én is írok ki ilyen kérdéseket rendszeresen, hozzászoktam, hogy sok esetben személyeskedés a válasz, de ennek örülök: komolyan vehető ellenérv hiányára utal.

Ha egy tétel, állítás igaz, azt csak megerősíti a kritika, ha nem az, akkor el kell vetni a tévtant. Legalábbis a tudomány így működik. Persze az asztrológia nem tudomány.

Az egyes asztrológia által mondott égi jelenségek, konstellációk és a földi történések között nincs sem elméleti, sem logikai, sem tapasztalati összefüggés. Csillagjegyek nem léteznek, így azokból semmire nem is lehet következtetni. Felfogása geocentrikus, ami pár száz éve túlhaladott. És még ezer más sebből is vérzik.

Eszerint joggal jelenthetjük ki: az asztrológia - a kérdező szóhasználata, mert én most írom le először: hülyeség. Én inkább így hívom: tévtan, népbutítás, sok esetben szándékos félrevezetése és becsapása hiszékeny embereknek.

Tudományos alapja a nullával egyenlő.

2016. febr. 1. 17:20
 6/11 A kérdező kommentje:
de akkor is rohadt idegesitő hogy valaki választ vár, erre kap egy leszólást hogy "milyen hülye vagy hogy hiszel benne"
2016. febr. 1. 20:20
 7/11 anonim ***** válasza:
65%
Az hogy lehet, ha valaki szerint semmilyen befolyással nincsenek ránk a Naprendszerünk bolygói, melyek a Nap energiáját verik vissza ránk, ergo minden élőlényre hatással vannak, akkor hogyhogy mégis mindenki lebarnul a Napon???
2016. febr. 1. 20:21
 8/11 anonim ***** válasza:
53%

"Az hogy lehet, ha valaki szerint semmilyen befolyással nincsenek ránk a Naprendszerünk bolygói, melyek a Nap energiáját verik vissza ránk, ergo minden élőlényre hatással vannak, akkor hogyhogy mégis mindenki lebarnul a Napon???"

A mérték a lényeg. A napon lebarnulsz, ez egy mérhető és jól ismert hatás. A központ csillagunk, nélküle nem lenne élet a Földön. De így azt is megmérhetjük, hogy pl. a Jupiter által visszavert napfény mekkora hatással van ránk: csüggesztően kevéssel. És ez a legnagyobb bolygó rendszerünkben, pl. a Plútót (amit már lefokoztak, már nem is számít nagybolygónak) alig lehet még távcsővel is megtalálni, irgalmatlan messze van, minimális fényt ver vissza. Gravitációs hatások is vannak, a Napé, a Holdé, ezek jól ismertek. De már a második legnagyobb égitest a Naprendszerben - a Jupiter - gravitációs hatása itt a Földön már igen csekély. És akkor ne említsük a csillagokat amelyek elképesztően távol vannak tőlünk, még a szomszédos rendszerek is. Ezek hatása itt a Földön gyakorlatilag nullának tekinthető.

Akkor most milyen hatásról is beszélünk az asztrológiában? Valaki elárulhatná.

2016. febr. 1. 22:18
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

Mert lehet latni a kerdeseket, hogy a horoszkop alapjan oaszeillunk-e? Parkapcsolatnal a ket egyen a fontos es nem az, hogy mit kamuznak a csillagjegyek alapjan.

Bar lenne egy kerdesem: PC-t mi alapjan valasztasz? Megnezed azt, hogy melyik csillagjegy alatt gyartottak? Komolyan?

2016. febr. 3. 02:45
 10/11 anonim ***** válasza:
73%
nem találkoztam olyannal, aki csak azért mondta volna, hogy hülyeség, mert tényleg az
2016. febr. 4. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!