Hogy lehet hogy mindig ugyan azt a csillagképet látjuk?
Figyelt kérdés
Valaki feltette nekem ezt a kérdést és nem tudtam mit válaszolni! Ha éjszaka fel nézünk az égre és látunk egy csillagképet és ha máskor is fel nézünk (legyen az egy év múlva is) mindig azt fogjuk látni hogy lehet ez?2016. jan. 8. 13:38
1/7 anonim válasza:
Minek kellene változnia szerinted? Vagy hogy érted a kérdést? :)
2/7 A kérdező kommentje:
Úgy hogy a bojgónk forog de a csillagok nem változnak miért?
2016. jan. 8. 14:04
4/7 anonim válasza:
Ugyanazokat látod, mert az északi féltekén élsz. De nem mindig ugyanott, mert a föld kering a nap körül, így a föld dőlésszöge, helyzete változik az állandóan fix helyen lévő csillagokhoz képest. Persze ez sem véletlenszerűen változik, adott csillagokat mindig ugyanott látod az azonos évszakokban. Ha végiggondolod, hogy a föld tengelye elég stabilan 23.5°-os szöget zár be a keringési síkkal, és a tengely mindig a Sarkcsillagra mutat, akkor érthetővé válik, hogy miért változik meg a csillagképek helye, de maguk a csillagképek nem.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2016. jan. 8. 14:17
6/7 anonim válasza:
Ha van elég türelmed, várj 60÷70 ezer évet, nem a mai formájukat látod a csillagképeknek.
7/7 Robert255 válasza:
Arra én is kíváncsi lennék, hogy tél közepén hogy láthatom ugyanazt a csillagkép rendszert pont úgy mint nyár közepén, amikor a föld pontosan a pályája másik oldalán van ergó a másik oldalról van sötét???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!