Ti mit gondoltok erről?
Mostanában láttam a tumblr-on ezt a "gemini hate meme"-t és egyszerűen nem fér a fejembe, hogy emberek hogy lehetnek ekkora parasztok :D Alapból nem sűrűn foglalkozom az asztrológiával, szóval nem vagyon nagyon jártas a témában, de tudom, hogy attól még, hogy valaki az ikrek csillagjegyben született, attól még ugyan olyan ember. Meg alapból, nem minden azonos csillagjegyű ugyan olyan személyiségű... És arról miért egy ember tehet, hogy milyen időszakban született? Ezzel már túl messzire mentek.
L/15
átveszem egy kis időre Lucifer helyét, és küldöm én a kapcsolódó zenét :D
Általában hozzám sem jutnak el ezek a dolgok, de ez valahogy elért.
Nem tölt be a link, de azért köszönöm :D
Ezeknek már eléggé régóta az a célja, hogy lejárassák magát a horoszkópot. A horoszkóp és a csillagokból való olvasás egy komoly tudomány volt, amíg nevetségessé nem tették, és ez által szinte egy kihalt szakmává vált, ekkor pedig az élelmesebbek befurakodtak ezekbe a témákba és most kihasználják a médián keresztül a hiszékeny embereket.
---
Alapvetően teljességbe születik az ember, jó esetben teljes embernek. Így nem 1 csillagjegybe születsz, hanem 12 csillagjegybe. (Ezek persze csak a fő csillagjegyek). Így nem azt jelenti a csillagjegyed, hogy te márpedig mittom, Oroszlán vagy, hanem azt jelenti, hogy ezen tulajdonságkörben tudod magad a legkönnyebben kibontakoztatni. De semmi nem akadályoz meg abban, hogy te Kos vagy Bak csillagjegyhez tartozó tulajdonságokat akarj magadnak.
Ma ugye a Bak csillagjegynek kedvez a világ, hiszen a bak jó kereskedő, és ügyes kapitalista. Ezek a mai pénz orientált világban rendkívül csábító tulajdonságok. Ezért vannak az "önfejlesztő tréningek", ahol voltaképpen magadra veheted a tulajdonságait. Persze van akinek megy, van akinek nem, de egy teljesen biztos: Soha nem leszel képes felülmúlni egy született bakot, ha te magad nem vagy az. Amikor egy ember saját vele született csillagjegyében teljesedik ki, akkor mondjuk azt, hogy "őstehetség". Nyilván a saját csillagjegyed tulajdonságian belül fogod magad a legjobban érezni.
---
Anonymus
Anonymus
dejó valakitől azt hallani hogy nekem kedvez a világ.
de nem kedvez :D látod, pedig született "kapitalista" bak vagyok...
ezért is nem hiszek én a horoszkópban ...
Akkor te nem értetted meg azt amit mondtam. Ezen persze segíteni nem tudok, az olvasás értést általános iskolában tanítják.
A horoszkóp nem azt jelenti, hogy beleszületsz egy csillagjegybe és akkor csak olyan vagy és semmi más, és akkor semmi közöd a többi jegyhez. Azt mondtam, hogy a saját csillagjegyed ad lehetőséget, hogy kiteljesedj, de ettől még mind a 12 csillagjegy tulajdonsága jellemző rád. Melyik erősebben melyik kevésbé. Ezért van az, ha egy fokkal értelmesebb horoszkóp oldalt vagy újságot olvasol, akkor az ott leírtak jobban vagy kevésbé, de általánosságban jellemzőek rád is.
Az meg, hogy te személy szerint nem értesz a pénzhez nem jelent semmit. Ettől még a világot a pénz uralja, és a kereskedelem élteti. Ez pedig a bak tulajdonságra jellemző. Innentől kezdve verheted magad a földhöz, ez akkor is így lesz.
Nem mondtam egy szóval sem, ha baknak születsz, akkor füttyentésre segged alá tolják a fotelt. Azt mondtam, hogy az esélyeid egy centivel nagyobb van, mint más csillagjegyűeknek. De ettől még lehetsz szegényebb bárkinél.
---
Anonymus
Azt tudtad, hogy csillagjegy - mint olyan - egyszerűen nem létezik? Csillagképek vannak ugyan, de ezek is az emberi elme szüleményei, ráadásul nem is állandóak. Egy ember élete alatt hellyel - közzel azok, de amúgy a csillagoknak is van saját mozgásuk, tehát könnyen lehet, hogy pl. 5 ezer év múlva teljesen más lesz az állatöv, nem 12 (ma sem annyi már, hanem 13), hanem épp 8 vagy 20 csillagkép lesz benne.
Persze az asztrológusok még akkor is a "jól bevált" 12 állatövi jeggyel fognak számolni, ők a valósággal mit sem törődnek.
" ők a valósággal mit sem törődnek."
Ohhohh, a valóság... ha ezt az egy apró csipkelődést nem írod le, nem is válaszolnék. Akkor néhány tény a "valóságról".
1, Ismert csillagképek száma körülbelül 400
"ma sem annyi már, hanem 13"...
Kicsit lemaradtál. sebaj...
2, A csillagképek nem alakzataik alapján lettek kijelölve, hanem tulajdonságkörök alapján. Nem a fizikális megjelenése volt a döntő egyik csillagkép esetében sem elnevezése során, hanem más tényezők játszottak szerepet. Kevés szüzet láthattál életedben, ha te egy csillagképben a szüzet próbálod meglátni.
3, Ezek állat övek, ugyanakkor a mérleg, a vízöntő, az ikrek és a szűz sem állatok. Ez annak köszönhető, hogy a nyelvújítás során az állatöv megjelölés nem lett átkeresztelve állapot övre. Bizony-bizony... nyelvújításig az állat és az állapot azonos jelentéssel bírt, csak utána vált szét.
4, Attól, hogy a csillagok évmilliók alatt épp hol lesznek kb. az égvilágon senkit nem érdekel. Mivel nem a csillagok egymáshoz viszonyított helyzetéből kirajzolódó geometriai formák adják a csillagképek neveit, így értelem szerűen, akárhogy deformálódik a csillagkép, attól még tulajdonságában és évköri jellemzőiben ugyan az marad.
5, Álló csillagnak viszonyítási rendszer alapján hívjuk. Így beszélhetünk mozgó csillagokról is. Nyilván erről még nem hallottál, mert akkor ezen is fel lettél volna háborodva, mint a "valóság" élharcosa, hogy bizony a naprendszerünk bolygóit mozgó csillagoknak nevezzük. Ehhez viszonyítva a többi csillag pedig álló.
---
Anonymus
"1, Ismert csillagképek száma körülbelül 400"
"ma sem annyi már, hanem 13"...
Kicsit lemaradtál. sebaj..."
Állatövi csillagkép - mondottam volt. Az jelenleg 13. A 400 kicsit sok lenne. De még a teljes észak - déli égbolt esetében is sok lesz a 400. Sorolj fel mondjuk csak 120 - at, az tényleg újdonság lenne.
"2, A csillagképek nem alakzataik alapján lettek kijelölve, hanem tulajdonságkörök alapján."
Na, és milyen tulajdonságköre van - a te szerinted - 400 csillagképnek?
"3, Ezek állat övek, ugyanakkor a mérleg, a vízöntő, az ikrek és a szűz sem állatok."
És a Kígyótartó sem. Majd most lesz a Nap valamikor benne, de még nem hallottam, hogy valaki Kígyótartó szülött lenne...
"4, Attól, hogy a csillagok évmilliók alatt épp hol lesznek kb. az égvilágon senkit nem érdekel."
Hát titeket nem is nagyon. De persze a hókuszpókusz szempontjából nincs is jelentősége.
"Mivel nem a csillagok egymáshoz viszonyított helyzetéből kirajzolódó geometriai formák adják a csillagképek neveit, így értelem szerűen, akárhogy deformálódik a csillagkép, attól még tulajdonságában és évköri jellemzőiben ugyan az marad."
Ez jó, tehát ha teszem azt, eltűnnének az égről egy napon a csillagok, az sem számítana, nyugodtan nyomnák tovább az asztrológusok, ki a Nyilas, Skorpió s így tovább. Így könnyű...Mondom: a valóság és a képzelet...
"Álló csillagnak viszonyítási rendszer alapján hívjuk."
"álló csillagok a csillagok". A csillagok gázgömbök, melyek termonukleáris reakció révén sugároznak. Látszólag nem mozognak, mert az életünk rövid. De nagyon hosszú idő alatt már látnánk változást, mert ezek is mozognak, sőt az egész Tejútrendszer is forog.
"hogy bizony a naprendszerünk bolygóit mozgó csillagoknak nevezzük"
Nevezed te. A bolygó az bolygó, a csillag az csillag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!