Mi a véleményetek erről az Astroshow nevezetű sarlatán, simlis műsorról?
Unatkoztam és kapcsolgattam a TV-t.Rólam tudni kell hogy nagyon ritkán nézek TV-t.Szóval kapcsolgattam a csatornák között, és megakadt a szemem ezen a "műsoron".Néztem/hallgattam 10 percig, és dühömben majdnem szétütöttem a TV-t.Hogy van pofája pár ilyen simlisnek ilyen pofátlanul megvezetnie az embereket, akik végső elkeseredettségükben már ilyen idióta mágiákban meg egyéb marhaságokban hisznek és betelefonálnak ebbe a műsorba, segítséget remélve?!Tudtommal ez amit ők művelnek bőven beleesik a csalás kategóriájába.Arról nem is beszélek hogy a bal alsó sarokban ott mutatják a többi csalót, hát némelyiknek olyan a feje mintha most jött volna ki 10 év letöltendő után a fegyházból.És ilyeneket mutatnak a tévében.De hát ha erre van igény...
Pofám leszakad, Európa, 21.század, gratulálok!
"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
...
A cselekmény elkövetési magatartása a tévedésbe ejtés vagy tévedésben tartás. A tévedés lényege, hogy a passzív alany tudatában nem az objektív valóság tükröződik vissza, vagy a valóság nem teljesen tükröződik vissza.
...
Felelősségi rendszere, minősítési fokozatai és szankcionálása tekintetében megegyezik a lopáséval."
Ez alapján én büntetném.
Pedro
Nem csak az a csaló, aki a tévében van, hanem az is, aki civilben csinálja, és az is, aki ingyen csinálja. Gyakorlatilag utóbbiak a promóciói az előbbieknek.
A csalás törvényi tényállását azzal játsszák ki, hogy ők szórakoztató műsor, és a pénzért azt a szolgáltatást nyújtják, amit ígérnek, pl. kártyajóslás, tanácsadás stb. Nem tudom, hogy ez pénzenergia és hasonlók során hogyan ellenőrizhető. Hogy nézne ki egy termékellenőrzés, fogyasztóvédelmi vizsgálat?
Szerintem a fő probléma itt a tévedésben tartás. Persze az vicces volna, hogy ha beismernék a műsorban, hogy hazudnak és nem olyan szolgáltatásért kérnem pénzt, mint amit nyújtottak. (mert az nem működik)
A beismerést lehet csomagolni buktákba pl. hogy nem vállalnak garanciát stb...
De mi van a vak is hisz meg a világtalan is?
Senkinek sem kötelező felhívni. De az eü. állapotot rábízni egy ilyenre? Ez most jó a TB-nek? Vajon?
Egyrészt nyilván szánalmas, de mindig lesz az ilyenre kereslet. A más ember nyomorúságán élők csinálják, az elkeseredett, kevésbé értelmes emberek meg benyalják. Szerintem is felháborító az agymosás, de ha körülnézel, nem csak ez az. Ilyen mindig volt és lesz is. :)
Másrészt, szerinted a kérdésed stílusa mire utal? Valóban érdekel mások véleménye, vagy csak támogatást vársz? Nyilvánvaló, az utóbbi. Ezek után biztos nem merne írni senki, aki esetleg valamiért védené.
Komolyan, minek nézed ezt a szemetet? :D
Spiritualitás beállítottságú ember vagyok, de még személy szerint én is képen röhögöm az efféle műsorokat.
Régen is voltak, olyanok akik "átverték" az embereket, de voltak hitelesek is. A kor mit sem jelent, ha vannak ősi tanítások, nézd csak meg a keletet. Az ezos maszlag azon embereknek van akik azt akarják hogy megvezessék őket. A komolyabb tanok viszont a már tanulni vágyó embereknek vannak fenntartva. Mindenkinek a szíve joga melyik közösséget választja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!