Miért lehet titeket "megetetni" a horoszkóppal? Mi bizonyítja azoknak a bolygóknak a hatásását? Van rá bizonyíték?
1) Igen, pont ez a naivitás, amit te mondasz. Bármelyik ember olvassa a horoszkópot, úgy fogja érezni, hogy 98%-ban magáról olvas. Én skorpió vagyok, de bármelyik másik horoszkóp szövegét olvasom el, az is "én leszek". Ezt nevezik Forer-hatásnak:
Lényege, hogy hordj össze egy rakás általános klisét, amibe minden hiszékeny ember beletudja magyarázni magát...
#3:
Nem veszem túl komolyan, úgyhogy nem értem mi a probléma vele. Ha sablonszöveget is olvasok, legalább elgondolkozom azon, milyen ember lehetek valójában. Egyébként rám nem mindegyik horoszkóp igaz, csak az enyém... Mindenesetre köszi a linket, érdekes volt. :)
Az a durva mikor feltesznek itt egy horoszkópos kérdést:
"A skorpió jegyűek heves vérmérsékletűek?"
Ekkor 5-en odaírják hogy ők azok de jön valaki és elkezd fröcsögni arról hogy ő is skorpió, de nyugodt és biztos az aszcendes miatt lehet ez, még bemagyarázza magának...
Nem értem miért függ valaki jelleme attól hogy mikor született...
"némelyikben mintha 98%-ban magamról olvasnék. :)"
Forer-hatás, gratulálok...
Van abba valami amit mondasz..
Én sem hiszek benne...
Viszont abba lehet valami hogy az egyes csillagjegyekhez köthető személyek hasonló személyiség fedezhető fel náluk mint ahogy azt leírják.
-Most ez vagy azért van mert azonosul vele az illető ,vagy azért mert a kora alapján sanszos hogy olyan környezetbe mozog ezen illető hogy ilyen jellemvonások övezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!