A halak embereket mindenki utálja?
Halak!
Ha már itt ennyien összegyűltetek, kérdezhetek valamit?
Főleg, hogy írta valaki korábban, hogy a halak mindent magában tart, és sosem mondja meg a frankót...
Az szerintem nem baj, ha valaki keveset beszél és még csendes is.
De az, ha valaki a párjával is alig beszél és még ha kérdezi őt, akkor sem hajlandó semmiről beszélni, az már több, mint puszta kevés beszédigény, az már gáz... Inkább bizalmatlanság, taktikázás, a másikról rossz dolgok feltételezése alaptalanul, esetleg annak kihasználása érdekében történő infóstop...?
Kedves Halak! Válaszolnátok, hogy MIÉRT teszitek ezt? Itt névtelenül, őszintén megtehetitek...!
Egyszer volt egy halak párom. Kedves volt, jó volt vele eleinte. De magáról sohasem beszélt. Ha én beszéltem magamról, az minden érdekelte, de ha visszakérdeztem róla bármiről, akkor elterelte a témát, vagy odavágott valami 1-2 szavas választ, amiből nem tudtam meg semmit. A "nem tudom" is gyakori szófordulata volt. Hetekig nagyon türelmes voltam vele, de amikor már nem tudom hanyadjára fordult elő az, hogy bekapcsolta a tv-t, hogy nehogy beszélgetni akarjak vele, akkor beleuntam. Onnantól én sem mondtam magamról többet, és nem kezdeményeztem beszélgetést, és én is csak néhány szót szóltam, amit muszáj volt és alap udvariasság, pl köszönés, hány óra, mikor találkozunk, ilyenek. De vártam és nem veszekedtem vele, türelmes voltam, hátha csak valami nyomasztja és egyszer mégis megnyílik.
De nem. Ez már neki sem tetszett, hogy én sem beszélek, és elég hamar szakítottunk is ezután.
Halak! Ez amit leírtam, rátok is jellemző, vagy csak én "fogtam ki" egy ilyen halakat? És ha jellemző, ha ez tényleg tipikus halak módszer, akkor mégis mi a célotok ezzel? Miért nem lehet, hogy a párotoknak alap dolgokat elmeséljetek akár a múltatokból, akár a terveitekből, vagy szimplán csak abból, hogy mit szeretnétek kezdeni, mit éreztek, mire vágytok, mi hiányzik, mi jó, mi nem, bármi...?
Szerintem nem baj, ha keveset beszél a halak, ha már ismerem, és tudom milyen, tudom mire számíthatok részéről, tudom szavak nélkül is, hogy mi zajlik benne. De ahhoz, hogy ezt tudjam, meg kell ismerni. A kapcsolat kezdetén mindenképp beszélgetni kell. Miért, miért nem hagyja magát egy halak megismerni, miért titkolózik, miért bizalmatlan?
Írjatok halak! Köszi!
30N
17-esnek
az lehet, hogy tudni fogod, mi zajlik egy halakban, de érteni aligha... mondom, hogy nem húzódik meg logika a gondolkodásmódunk mögött, meg a törvényszerűségeink mögött.
nem jellemző, hogy a kapcsolatokban ennyire nem beszélek a párommal. de ez az én esetemben nem csak tőlem függ, pontosabban csak tőlem nem függ. elég precíz szenzoraim vannak arra, hogy kivel passzolok össze. ha nem passzolok, egyszerűen nem tudok vele miről beszélni, már az első pillanattól se, és ez nem is nagyon fog változni. ha meg passzolunk azzal a valakivel, úgy beszélgetünk, hülyéskedünk, röhögünk, mintha már ezer éve jóban lennénk, szintén az első pillanattól. a halak mélyen ösztönösek, és jobbik esetben tisztelik is az ösztöneiket, mert tudják, hogy azok öreggebbek és bölcsebbek mint a mostani létformájuk.
ami meg a "nem tud egyenes választ adni" dolgot illeti. szerelmi kapcsolatban ilyet egy halak nem nagyon tud. kettősségekben nyilvánul meg a valóság, mindennek van párja. sötét, világos, kicsi, nagy... mi szeretnénk túllépni a kettősségeken, mert az az elme terméke. ezeken felül isten és a szeretet létezik.
ehhez kapcsolódóan ha valaki, főleg az ellenkező nemből, kérdez rólunk, felfogásunkról bármit, nem tudunk rá egyenes, egyértelmű választ adni, mert nincs. nem egysíkúan és egy síkban létezünk. egy dolog több szinten játszódik le bennünk, és ha megpróbáljukmegfogni, vagy köddé válik, vagy kifolyik a markunkból, vagy megreped, mint egy tükör, és nem látni az egészet. őszinték szeretnénk lenni, mert a párunkat minden féle képp becsüljük, és emberséges embernek tartjuk (ameddig nem jönnek a nagyobb gondok). ha ilyenkor meg akarsz érteni egy halakat, nézz a szemébe, és próbálj ráhangolódni. csendet, megengedést, elfogadást, alázatot fogsz látni, és a legjobb, ha megpróbálod te is megtapasztalni, és megélni ezt az állapotot az ő segítségével.
ez már nem a szavak, a kettősség és az értelmezés szintje. és itt bármi megtörténhet. együtt maradhattok továbbra is, szétmehettek, megromolhat a kapcsolat, vagy amit akarsz. ez a relatív valóság mezeje. nem hiába eintstein nevéhez fűződik a relativitáselmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!