Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Ha Isten teremtette a világot,...

Ha Isten teremtette a világot, tehát a csillagokat és a bolygókat, akkor miért tiltja az asztrológiát, a horoszkópokat és az ehhez hasonló dolgokat?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy furcsa a kérdés, de amikor megteremtette, akkor ő nem tudta, hogy lesz majd asztrológia és ilyen dolgok, amikkel az emberek majd foglalkoznak? A másik dolog, amit nem értek, hogy a havi horoszkópokban, illetve a kínai horoszkópokban (éves) leírt jellemvonások általában igazak az adott emberre. Tehát, ha igaz a horoszkóp, akkor miért tiltja Isten, holott ő teremtette?

Elég filozófikus a kérdés, de örülnék, ha más kifejtené a véleményét erről. Nagyon érdekelne!

2013. dec. 1. 22:22
1 2 3 4
 11/38 anonim válasza:
nem nagyon akarok beleszólni, de ki mondta hogy megtiltja ezeket a dolgokat!?Ezt te döntöd el ugyanúgy azt is, hogy miben hiszel.
2013. dec. 1. 22:48
 12/38 A kérdező kommentje:
Dexter: az én IQ-m nagyobb mint egy teáscsésze, mégis úgy látom, hogy ha megnézed, hogy például egy tigris kínai horoszkópú ember, az tényleg szertelen és mozgalmas és stb. De egy nyúl például pont nem. Na mindegy ezen ne veszekedjünk!
2013. dec. 1. 22:49
 13/38 anonim ***** válasza:
45%

3/4 vagyok. próbálom egy gagyi példán levezetni

ez olyan mint gyerek kezébe kést adni. azzal ugye lehet kenyeret szelni, de ölni is. a gyerek meg nem ért hozzá. meg ugye ha elmagyarázod neki, akkor nem sebesítené meg magát? dehogynem. tehát az anyai szót, ahogy istenét csak el kellene fogadni és pont, a többi nem tartozik ránk.

eleve már hol is tartunk, amikor valaki haláláért istent hibáztatjuk? hogy merjük, mi kicsik az ő döntéseit felülbírálni? ő tudja mit miért tesz, a mi agyunk nem képes ezt még érteni sem, nemhogy azzal élni. mert megint születnének a hitlerek egymás után...szóval vannak dolgok, amikhez nincs közünk.

2013. dec. 1. 22:50
 14/38 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: igen tilja, elég sok helyen lehet olvasni erről, sőt a Bibliában is.
2013. dec. 1. 22:51
 15/38 anonim ***** válasza:
54%

"tigris kínai horoszkópú ember, az tényleg szertelen és mozgalmas és stb"

Ezt honnan tudod? Megkérdezted az összes embert a földön? Mi van azokkal akik ebbe a horoszkópba tartoznak de mégsem igaz rájuk? Vagy akikre igaz de nem ebben vannak? Honnan tudod hogy nem ők vannak többen? Nalátod... marhaság az egész.

2013. dec. 1. 22:54
 16/38 A kérdező kommentje:
3/4-es: sok igazat leírtál és értem is. Én is így gondolom, hogy Ő dönt mindenben, csak nem értem, hogy akkor szerinted Ő is elismeri az asztrológiát, csak azt akarja, hogy ne foglalkozzunk vele? Sajnos nem tudom jól megfogalmazni, amit akarok...
 17/38 anonim ***** válasza:
miért kell mindene elgondolkozni? Ő se szeretné
 18/38 A kérdező kommentje:
Dexter: sok olyan emberrel találkoztam, aki 1986-os illetve 1974-es és rájuk illett, valamint a tv-ben is. Tudom, hogy hülyeségnek hangzik, de én így látom.
2013. dec. 1. 22:56
 19/38 A kérdező kommentje:
3/4-es: megtaláltam a helyes megfogalmazást. Ha megteremtette a csillagokat stb., akkor mi volt a célja az asztrológiával, ha nekünk tiltja, akkor miért van asztrológia?
2013. dec. 1. 23:00
 20/38 anonim ***** válasza:
76%
Nem csak hülyeségnek hangzik, hanem az is. Sajnálom kedves kérdező, de a logika nem az erősséged. Az a bizonyos teáscsésze mégis jó hasonlat volt :)
2013. dec. 1. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!