Szerintetek miért működhet legálisan az ASTRO TV?
Jogos! Én is ezt tenném bezárnám az öszeset.
Csalás,szélhámosság a tvben.
Nem volna szabad ezt megengedni.
Igen.
Az a gond, hogy ez mehet. Nappal, van egy időszak, amikor javarészt az idős emberek nézik a TV-t. Valahogy, belölük is, hasznot kovácsol a TV társaság, ezért is mennek ilyen műsorok. Az a gond, hogy ez, igazi csalás, amit ők csinálnak, céljuk a haszonszerzès.
A reklám/termékbemutatók is, hasonlóan, az idősebb korosztályt célozza meg. Olcsó úttal csábítják a vásárlókat, aminél az a lényeg, hogy valaki, 100% vásároljon. Nem mondom, hogy azok mind kamucuccok, csak mindig a hasznukat teszik rá. Ne higgye senki sem, hogy túl olcsón jutnak hozzá, mert csak beetetés, hogy ennyi az ára (persze, hogy a legolcsóbb árat mondják, amiért hozzájuthatsz - ő náluk).
Szerintem nem csalás a jóslás büntetőjogilag.
A csalás az, ha azt mondom neked, adj ide 100ezret és ezért holnap hozok neked egy autót, vagy kifestem a házad, de már a pénz átvételekor tudom, hogy erről szó sem lesz.Anyagi haszonért cserébe megtévesztem az illetőt.
A tévé jósdáknál a telefonáló az emelt díjas hívással magáért a jóslás szolgáltatásáért fizet, amit meg is kap. Nem a tartalma valódiságáért fizet. A pénzéért valós szolgáltatást kap, és lényegtelen, hogy azzal utólag elégedett-e, ez legfeljebb hitelességi, fogyasztói garancia kérdés.
Kicsit neccesebb, de talán épp a határon lavíroz a távgyógyítás kérdése, de ott is a távkuruzsló idejéért és hókuszpókuszáért fizetsz, bár itt a telefonáló részéről van egy elvárás is, a gyógyulás. De ugyanez megvan a rendes orvossal szemben is, és ott sem büntethető a doki, ha páciens mégsem gyógyul meg.
Szóval sajnos ezek egyelőre csak köznyelvben számítanak csalóknak, pont a jog keretein belül egyensúlyoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!