Spirituális szempontból, mi akadályozza a fejlődést és mi fokozza?
Gondolok itt az étkezésre, mit ajánlatos kikerülni esetleg mire lehetne inkább fektetni a hangsúlyt?
Vagy Jógázás, szerintetek csak testi vagy lelki fejlődést érhetsz el vele? Milyen jógákkal?
Bármi ami szerinted, akadályozza vagy éppenséggel fokozza a lelki, spirituális fejlődést írd le!
Olyan hogy fejlődés nincs spirituális szempontból.Főleg nem Indiában.
Meditáció és Jóga, mindkettő az ürességgel való azonosulást segíti. Ezek életvezetési tervek, nem transzcendens dolgok.
Nincs halál után előtt élet, isten nincs gonosz,nincs semmi. Csak a tudatból fakadó tévképzet rendszerek. Ha meditálsz vagy ha jógázol a kettő együtt jár,ahhoz segít hogy az igazi természeted megtaláld.
Ami misztikum mind hülyeség jóga szempontból,ha jelenésed van és angyalok jönnek, akkor is csak a légzésedre kell koncentrálnod amíg el nem tűnik,mert ezek a tudat eszközei. Nincs fejlődés nincs haladás,nem leszel jobb vagy rosszabb, csak bizonyos kérdésekhez máshogy állsz. Ezért ez csak életvezetési terv,igazából az egész Buddhizmus az.
hát, a jóga klasszikusan az egyik út a szamszárából való kilépéshez. ami meg ezt az egész létet jelenti amit átélünk, ami a hinduk szerint valami illúzió szerűség. szerintük ennek meghaladása a cél az egymásba fonódó életek során.
szóval ez hagyományosan egy spirituális módszer. az más kérdés, hogy egészséges is. lehet így is használni a gyakorlatokat.
amúgy szerintem bármit lehet csinálni :) szóval lehet tök ugyanazt a tevékenységet így és úgy is csinálni. szóval valahogy a mód a fontos, ahogy a dolgokat nézzük vagy bánunk velük. persze erre azt fogod kérdezni, hogy akkor hogyan kell jól csinálni ugyanaz. de erre nem tudok mit mondani neked.
Szerintem a kérdező arra gondol hogy mi az ami lehúz.
A savasító ételek, gondolatok azok lehúznak mind.
A tunyaság, lustaság az is lehúz.
Ha valaki lúgosító ételeket eszik, és sportol mellette az felemel.
Ezt a sok mű kaját ami tele van tartósítóval meg kamukáliákkal kerülni kell.
Kóla,csipsz,hamburger, olajban szanaszéjjel sütött dolgok, húsok.
Ezek inkább a testre vannak hatással ami meg a hangulatra ami meg a tudatra. Na most egy boldogabb, egészségesebb ember gyorsabban veszi az akadályokat mint aki nem.
nem én vagyok ennek a legavatottabb ismerője szóval azért ne vedd készpénznek amit mondok.
az alapszerkezet az, hogy van egy kozmikus lélek
nah fojtatás véletlen lenyomtam a válasz gombot :D
szóval van a kozmikus lélek, az abszolútum. és van valami amit mi is átélünk. ezt is nevezhetjük léleknek, csak ez egyéni lélek. és az egész sztori célja annak felismerése és átélése, hogy az egyéni lélek azonos ezzel a kozmikussal. ez maga a megvilágosodás.
azon kívül vannak akik azt gondolják, hogy csak egy dolog van, minden egy. és vannak akik azt, hogy mégiscsak van különbség az egyéni lelkek és kozmikus lélek között. valahogy itt is az van, hogy az egyéni lelkek léte függ a kozmikus lélektől, de azok mégsem azonosak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!