Házakat (placidus félét) helyesen számító asztrol. Progi?
Tudtok ilyen alkalmazást? Ugyanis a köv. a gondom. Amatőr szinten foglalkozom asztrológiával, de mivel a szül.idő percbepontosításával sose foglalkoztam, inkább nem nagyon foglalkoztam mások horoszkópházainak elemzésével, bár van kellő rálátásom erre, de hát ugye nem kellően pontos szül. idő esetén elég tág határok között mozog a válasz, hogy pontosan hova esnek adott radixban a házcsúcsok.
A másik oka pedig a fő kérdésemmel függ össze: pl. az évek során többféle asztrológiai alkalmazást próbáltam már, több magyart is, de a házakat (placidus félékkel foglalkozom) eltérően számítja ki egyik. ill. másik részük!! Ez a fő gondom... :S
Most kapaszkodjatok meg, konkrét példák:
Pl. a magyar Placidus nevű progi (ez esetben a szoftver neve Placidus), mely az egyik legismertebb hazánkban, az -legalábbis egyik verziója- teszem azt, pl. adott időpillanatra az első ház csúcsát (ASC) a Kos nulla fokra teszi. Állítólag a nyári időszámítást figyelembe veszi, de olyan radixról írok (nem konkretizálnám, melyikről), mely időben NEM VOLT Mo-n nyári időszámítás. Na most, van egy másik magyar asztrol.program, amely meg ugyanezen földrajzi helyre és időpontra az ASC-t a Kos közepére , VAGY PEDIG a Kos végére teszi attól függően, hogy kipipálom-e a "nyári isz." rubrikát, vagy sem!
Értitek, mi az, amitől elképedek? Ugyanis ha csak arról lenne szó, hogy egyes progik a Kos 0 fokra teszik, míg más progik meg pl MIND a Kos közepére, vagy MIND a Halak közepére, arra azt mondom, valamelyikük vagy feleslegesen beleszámítja a nyári isz-t, vagy valami ilyesmi gond van, csak nem tudom, melyik az oké, és melyik számol tévesen....
NA DE én HÁROMFÉLE (!)
ASC verziót tapasztaltam eddig, az asztrológiai szoftverek számításai között, ugyanazon radixra!
Tehát azt kérném, ha valaki tud MEGBÍZHATÓAN HÁZAKAT SZÁMÍTÓ asztrológiai INGYENES szoftvert megadni (esetleg letöltési linkkel), vagy online használhatót, akkor jelezze, kérem! ÉS FONTOS AZ IS ,HOGY ALÁTÁMASSZA, MIÉRT MŰKÖDIK JÓL SZERINTE!!! Akár egy efemerida táblázattal...
Tehát annak nem látom értelmét, ha valamiféle szavazósdi folyna, hogy "szerintem ez jól működik", "énszerintem meg nem az, hanem ez" stb, mivel évek óta magam is dilemmában vagyok, melyik számolja jól a házcsúcsokat...
Előre is köszi a megalapozott leendő válaszokat.
Nem olyanok válasza érdekel, akik szavakon lovagolnak.
Ennyi erővel én is mondhatnám: építő gondolataid nincsenek, csak ácsaid.
... még valami: az asztrológián belül olyan típusú a kérdésem, mely alapvetően csillagászati - az asztroNÓMAI IS tudományág, akárcsak az asztroLÓGIA. Evvel az ókori görögök is tisztában voltak.
Ezen felül azt mondom: az odafigyelés, a tapasztalat se mellékes, sőt... Ha a kritizált dolog alapos tanulása, tesztelése nélkül hurrogja le azt valaki, nah, ezt a fajta alaptalan HOZZÁÁLLÁST (hozzáállásodat) lehetne inkább lehurrogni...
ASTROLOG, én ezt szoktam használni.
Az a jó benne, hogy manuálisan állítod be benne, hogy volt-e nyári időszámítás, vagy nem, persze ennek hátránya, hogy eggyel több dolgot el lehet rontani :)
Egyébként ilyen kérdéses helyzetekben az a legbiztosabb, ha szépen előveszel egy efemeridát, és kiszámolod magadnak manuálisan, hogy hol is van az az aszcendens. Én mindig így szoktam.
Köszönöm neked, előző. :) Nah, pontosan erre utaltam a kérdésemnél, hogy az is segít nekem, ha egy HITELES efemeridát tudsz javasolni számomra neten. :)
Tehát kérhetek olyan linket, mely szerinted hiteles efemerida táblázatot tartalmaz?
--------
(Az erre tévedő szkeptikusoknak mondom -nehogy ebbe is belekössön valaki ;) -, hogy a csillagászok is használnak efemeridát, egy apró különbségggel tudtommal: ők csillagképekre, és állócsillagokra alkalmazzák, míg az asztrológusok részben állócsillagokra, részben csillagJEGYekre, amely utóbbi szintén fizikailag meghatározható, mivel a tavaszi Napéjegyenlőségtől 12 egyenlő területre osztott ekliptika szabja meg, jelenleg épp melyek a JEGYek. A Napéjegyenlőségkori Nap látszólagos helye 72 évenként egy fokkal elmozdul a csillagok helyzetéhez képest, és a dolgot bonyolítja, hogy a csillagok egymáshoz képest is más ütemben mozdulnak el a látszó helyüket tekintve, hiszen különböző távolságra vannak tőlünk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!