A baktérítűnek meg a ráktérítőnek van valami köze ehhez a horoszkóposdihoz?
vagy ez tök véletlen(?)
vagy miért pont ez a két jegy? miért nem mondjuk mérlegtérítő?:D vagy kos!
Nevét onnan kapta, hogy amikor – kb. 2000 évvel ezelőtt – az elnevezést adták, a nyári napforduló idején a Nap éppen a Rák csillagképben tartózkodott. Ez a ráktérítő.
Nevét onnan kapta, hogy amikor – kb. 2000 évvel ezelőtt – az elnevezést adták, a téli napforduló idején a Nap éppen a Bak csillagképben tartózkodott. Ez a baktérítő.
Egész pontosan nem a Nap csillagképbeli aktuális helyzetéről kapták a nevüket, hanem a Nap csillagJEGYbeli útja miatt. Azért hívják "térítőnek", mert a Nap azon a ponton éri el Égi útja legmagasabb (Ráktérítő), illetve legmélyebb pontját (Baktérítő) Ez azt jelenti, h a Nap 06.21-én éri el a Rák 0 fokát, 12.21.-én a Bak 0 fokát. Erről egy link:
Anno a csillagászok asztorlógusok voltak, nem vált ketté a két ágazat, ezért találkozhatunk asztrológiai utalásokkal az archaikus forrásokban
" Manapság egyébként nyilastérítő és ikrektérítő lenne..."
Ez téves. A tropikus és a sziderikus időszámítás között tényleg kb. 23 fok eltérés van jelenleg, ahogyan Te is utaltál rá.
De a Ráktérítő és a Baktérítő a tropikus időszámítás és viszonyítási rendszer szerint lett megállapítva. (nem véletlenül) Tehát dec. 21-én a Nap a Bak csillagjegy 0 fokán áll majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!