Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Tényleg hülyeség a horoszkóp?

Tényleg hülyeség a horoszkóp?

Figyelt kérdés
Én a horoszkópban olvasottak szerint éltem eddig az életem és a legtöbb dolog bejött és jó életem volt. Erre ilyen névtelen újságban ilyet mernek írni: [link]

2012. szept. 2. 19:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Maga az asztrológia egyáltalán nem hülyeség, de sajnos, a "média" azzá tette.

1. Nagyon összetett és komoly számítások kellenek hozzá, nincs mindenkinek jó érzéke ahhoz, hogy lássa, amit meg kellene látnia. Épp ezért rengeteg múlik azon, hogy az asztrológus elég jó-e a feladatra.

2. Tekintve, hogy az átlag ember, pláne aki cseppet sem ért hozzá, elég nehezen tudja ellenőrizni a dolgot, rengetegen használták ki ezt, és kezdtek el sarlatánt játszani.

3. Emellett érvényes az általános emberi reakció arra, ha valami nem jön be: "Áh, azért, mert az asztrológia hülyeség", holott azt kellene mondanunk, hogy "ez az asztrológus / aki ezt írta, nem ért a dolgához, nem elég jó". Attól, hogy valaki rossz asztalos, nem a fa alapanyag lesz rossz minőségű. :)

4. Azt még kevesebben tudják, hogy ez az egész nem egy kőbe vésett szentírás, ami úgy van, és kész. A horoszkóp legfeljebb útmutatás. Nem azt mondja, hogy hisztis vagy, hanem azt, hogy hajlamos vagy könnyen kiborulni, de ha megtanultad visszafogni magad, akkor már nem leszel hisztis :) Ennek ellenére meglehet, hogy számodra nagyobb küzdelem legyőzni egy-egy kiborulást, mint másnak, aki nem hajlamos erre a kiborulásosdira. :)

A napi/heti/havi horoszkóp pedig szintén asztrológusfüggő. El tudom képzelni, hogy van, aki hasraütésre ír valamit a rovatba, hogy legyen ott pár mondat, de akadhatnak olyanok is, akik rendesen ki-be-fel-le-össze-vissza számolják a dolgokat, hogy korrektül jellemezzék ezt az időszakot. Ha a heti horoszkóp valahol bejött, ott esélyesen foglalkozik vele az asztrológus, és érdemes olvasni, mert sokat segít. A Bors nem tartozik közéjük, az egyszer fix, de eddig sem olvastam volna el. :D

2012. szept. 14. 03:11
 12/12 anonim válasza:
az újságokban írtak marhaságok, viszont vannak emberek akik ilyeneket tanulnak
2012. okt. 7. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!