Kezdőoldal » Ezotéria » Asztrológia, horoszkóp » Akkor most mi alapján is...

Akkor most mi alapján is állapítjuk meg, hogy kinek mi a horoszkópja?

Figyelt kérdés

Január 17.-én születtem, elméletileg a horoszkópom bak, viszont ma a Stellarium nevű programmal megnéztem a születésemkor a nap, a csillagképekhez való elhelyezkedését. Pontosan a nyilas, és a bak között állt, talán még közelebb volt a nyilashoz, mint a bakhoz, pedig 17.-én már éppen hogy a vízöntőhöz kellene közelednie, erre még a bakot se érte el. Megnéztem több időpontot, és a legtöbbször nem ott állt, ahol a horoszkóp szerint kellene.

Olvastam viszont néhány cikkben, hogy valójába 14 csillagjegy van, nem 12. A 14 csillagjeggyel számolva pedig teljesen jók az dátumok. Mégis 14 csillagjegy lenne? Akkor miért a 12 van a mai napig elterjedve? Vagy akkor hogyan kell helyesen kiszámolni a dátumokat?

2012. máj. 6. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Ma már annyi szart belemagyaráztak, hogy te is szard le magasról.
2012. máj. 7. 01:03
 2/8 anonim ***** válasza:
14-et nem írhattak komolyan, 13 van, de az utolsó, a Kígyótartó a Skorpió és a Nyilas közt van (november vége/december eleje), neked ez nem befolyásolhat semmit a januári születéseddel. Január 17-ének Baknak kell lennie, nem tudom, milyen a Stellarium program, de ezek szerint nem jó vagy nem jól nézted. Ja, és amit te írtál, azt napjegynek vagy csillagjegynek hívják, a horoszkóp maga az ennél bonyolultabb (nem csak a Nap állását nézik, hanem a Holdét meg az összes bolygóét, tehát mondjuk egy 1994 január 17-én született személynek a Nap a Bak jegyében áll, a Hold a Kos jegyében, a Merkúr a Vízöntő, a Vénusz a Bak jegyében stb.)
2012. máj. 7. 02:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen itt egy kisebb fogalom zavarban szenvedtem, de már utána néztem miután kiírtam a kérdést.

Viszont van hely ahol 14 csillagjegyről írnak, az Orint, vagy más néven a Nimródot jelölték meg annak. De ha csak 13 csillagjegy is van, akkor azaz egy eltolja az összeset. Az összes helyen ahol leközölték a cikket 13. csillagképről leírták az új dátumokat amik ezek:

Kos: április 9 - május 13

Bika: május 14 - június 19

Ikrek: június 20 - július 20

Rák: július 21 - augusztus 9

Oroszlán: augusztus 10 - szeptember 15

Szűz: szeptember 16 - október 30

Mérleg: október 31 - november 22

Skorpió: november 23 - november 29

Kígyótartó: november 30 - december 17

Nyilas: december 18 - január 18

Bak: január 19 - február 15

Vízöntő: február 16 - március 11

Halak: március 12 - április 8

Itt van a programból egy kép. Augusztus 30. elméletileg szűz napjegybe tartozik, viszont a nap az oroszlánnál van még mindig. ( ne tévesszen meg, hogy ilyen rajzokkal van ábrázolva minden, elég pontos a program, be lehet normálisan is állítani a csillagképeket csak nekem így könnyebb volt kiigazodni :D) Ez az egész egybevág az új dátumokkal is. De nem vagyok otthon a témában még annyira szóval lehet, hogy én értelmezem félre a dolgokat.

[link]

2012. máj. 7. 02:40
 4/8 anonim ***** válasza:

"Január 17-ének Baknak kell lennie"

[link]

Hát ez bizony Nyilas...

A jelenség oka: [link]

Kicsit bővebben: [link]

2012. máj. 7. 03:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Stelláriumban én is visszautaztam már az időben... Majdnem minden bolygó máshol áll, mint amit a netes horoszkópprogramok kidobnak. Sőt a napról meg sem tudom állapítani, hogy 3 jegy közül melyikben is áll akkor.

Próbáltam már utánaolvasni, hogy mi van ha x bolygó itt vagy ott áll, de semmire nem jutottam.

jobban jellemzőbbek rám azok a jellemzések, amit a buta programok kidobnak, mint az időutazás után összegyűjtött bolygóáállások jellemzése. De belekavarodtam, és nem mélyültem a témába.

Írd meg majd, hogy te mire jutsz! Érdekel! :-)

2012. máj. 7. 14:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor most én nem is hal vagyok hanem vízintő? Az érdekes.
2012. máj. 13. 12:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Bár a vízöntő jellemzőbb rám.
2012. máj. 13. 12:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam viszont, hogy csak az 1994 után születetteknél kell figyelembe venni a kígyótartót.
2012. máj. 13. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!