Miért hisztek az asztrológiában? Milyen esemény miatt?
Én például nem hiszek benne, MERT nem gondolom, hogy egy több fényévre lévő test képes lenne engem kicsit is befolyásolni. Ezt ezzel meg is tudom magyarázni. Illetve horoszkópot azzal, hogy aki elolvassa a sajátját, az akaratlanul is előidézi azt a helyzetet, aminek "történnie kell".
De aki hisz benne, az is meg tudja magyarázni, hogy miért kellene nekem is hinnem benne?
Írták előttem, hogy miért a születés számít: az a pillanat számít, amikor a megszületett gyermek először vesz levegőt, mivel ekkor nyilvánul meg először önálló lényként, ezért ennek az időpillanatnak a bolygóállásai tkp. analógiái a gyermek személyiségének és egész életének.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak:
különböző magazinokban megjelenő napi/heti/havi horoszkópokban nem hiszek, mert szerintem a világon semmi valóságalapjuk nincs, valószínűleg úgy születnek, hogy egy unatkozó 'újságíró' a hasára üt és ír valamit.
A (lehetőleg percre) pontos születési dátumon alapuló kimerítő elemzéssel és előrejelzéssel már más a helyzet: azokban sem hiszek, de ezt nem úgy kell érteni, hogy abban hiszek, hogy nincs értelmük. Épp ellenkezőleg: nem hiszem, hanem úgy tudom, (mert úgy tapasztaltam) hogy képes az asztrológia pontos születési idő fényében pontos meghatározásokkal és akár előrejelzésekkel szolgálni. De ehhez mindig az egyén születési képletéből kell kiindulni - az, hogy pl. ezen a nyáron minden magányos Skorpió megtalálja a nagy Őt, nyilvánvaló hülyeség.
A magazinasztrológiában nem hiszek. A normálisan kiszámolt, pontosított képletből való "olvasásban" igen.
Miért: Mert egy kis hozzáértéssel már én is vadidegenekről konkrét dolgokat meg tudok mondani (nem ilyen általános hülyeségeket, hogy szereti az állatokat meg hasonlók), pl. hogy milyen betegségben szenved, milyen volt a szülése stb (engem főképp az egészségügyi asztrológia érdekel). Pedig még abszolút csak tanulom az egészet. Akkor képzeld el, egy végzett asztrológus mi mindent lát ki egyetlen képletből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!