A déli féltekén hogy működik a nyugati asztrológia?
A nyugati asztrológia európai gyökerű így jelképrendszere, tanai (egy az egyben) az északi féltekén alkalmazhatóak.
Mi van azokkal akik a déli féltekén születtek?
Probléma pl.
Augusztusban (Oroszlán) náluk gyakorlatilag tél van. Hogyan uralkodik a Nap az augusztusban születetteknél?
Van ebben egységesen elfogadott értelmezési módszer?
Mi az össuefüggés?
Egy bolygó, csak annak mozgásrendszerében vagy máshol, de asztonomiailag nézve kb ugyanaz.
Én józan paraszti ésszel arra jutottam, hogy ugyanazon a golyón kering mindenki, ugyanannyi a Nap-Föld távolsága, a fekete emberek mindegyike sokkal tűz szerűbb, mint nálunk a legtüzesebb emberek, még akkor is ha víz elem dominál, mivel ott a déli féltekén egyfolytában meleg van, nincs olyan hogy tél. Egymáshoz képest jól látszanak a különbségek, míg az európai emberhez mérve mindegyik déli féltekén élő ember tűz domináns és nincs is más bennük.
Van egy meleg esős és egy kibírhatatlanul meleg száraz évszak. Míg nálunk van hideg esős, hideg száraz, meleg esős, meleg száraz. Önmagához mérten van meg az évkör és az ott élő emberek önmagukhoz képest különíthetők el. Ugyanúgy ahogy szerintük mi mindannyian sápadtak, erőtlenek és ugyanolyanok vagyunk, holott nem, egyáltalán nem, csak hozzájuk képest.
A csillagjegyek természeti analógiái (nappal-éjszaka viszony, a 4 évszak és a 12 hónap jellegzetességei), mivel a Föld gömbölyű, ezért csak egy sávban: az északi félteke mérsékelt éghajlati övi sávjában tud megynyilvánulni tisztán, a sarkok környékén, a sivatagi és a trópusi sávban már teljesen máshogy vannak az évszakok, a déli félgömbön pedig pont fordítottan.
Úgy hiszem, hogy ettől függetlenül, mivel egy állatöv van, ezért mindenhol alapvetően ugyanúgy kell alkalmazni az asztrológiát az emberekre, pl. Ausztráliában sem fordítottan.
Azon én is gondolkodtam, hogy a különböző éghajlati területek adhatnak egy alaphangot, alapszínezetet az ott élők személyiségének és az ottani országoknak egy alap kultúrális kontextust. És ugye az asztrológiában a kontextus is fontos.
Most ahogy elgondolkodtam, arra jutottam, hogy mindegyik jegy tartalmazza egy kicsit az ellenkezőjét is magában. Vagy az én-te, én-külvilág kapcsolatok miatt mindenképpen dolga van a szembenlévő jeggyel is. (Ez az északi feltekén is.)
Mivel ha épp valaki az oroszlán jegyében született, bármelyik féltekén, az oroszlán tulajdonságokkal jobban azonosul, következésképpen az összes ellentétes tulajdonsággal nem-azonosul, amivel nem-azonosul, azt pedig nagy valóshínűséggel kivetíti a külvilágra. Viszont senki sincs izolálva, a világban kell működni, ehhez pedig együttműködni a szembenlévő jeggyel (is).
Talán a különbség, hogy hogyan éli meg. (?)
Pl északi féltekés oroszlán azt tapasztalja, hogy "bennem nyár van, és a külvilágban is - a külvilág visszatükrözi a belsőt"
Míg déli féltekés oroszlán azt tapasztalja, hogy "bennem nyár van (oroszlán nap), de kint meg tél" - itt jobban az ellentéten és a különbségen van a hangsúly, illetve hogy a két fél teszi ki az egészet.
De ez csak egy ötlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!