Legjobb asztrológia könyvek kezdőknek?
Elsősorban olyanok érdekelnének, amelyekből meg lehet tanulni az asztrológia alapjait. :)
Több könyvajánlót is olvastam a neten, viszont nem tudom, mivel/kinek a könyveivel érdemes kezdeni.
Jelenleg 34 asztrológia témájú könyvem van. Nem mondanám hogy pusztán ezek alapján meg tudtam volna tanulni a képlet elemzést és az analógiás gondolkodást, bár valóban akad olyan része a tudásomnak, amiben a könyvek segítettek, de nem a tankönyv szerű száraz anyagok, hanem például a hermetikus szövegek dialógusai.
Meg kell érteni a világ keletkezésének természetét, megismerni az alap mintázatokat.
A horoszkóp ábra elemeivel , geometriával és az asztronómiai alapok megismerésével persze érdemes tankönyv szerűen foglalkozni, de az egzaktságuk miatt nem ezek okozzák a nehézséget, hanem amire majd használni fogod.
Én azt ajánlom hogy olvass el mindent, amihez hozzáférsz, legyen az bármi. Mindenkinek más az útja.
"meg lehet tanulni az asztrológia alapjait"
Melyik asztrologia alapjait? Mar az a kifejezes, hogy "AZ" asztrologia, eleg tag fogalom.
Ez kb. olyan, hogy mit csinaljak ezzel a labdaval, ha meg akarom tanulni a sport alapjait.
39F incel
#Incel,
elvileg jogos, amit írsz, gyakorlatilag viszont itt mindenki a nyugaton elterjedt tropikus asztrológiát érti asztrológia alatt, aki nem emeli ki külön, hogy ő most a védikus, a kínai vagy más asztrológiai irányzatról beszél.
Kérdező,
mondjuk, a Baktay tényleg jó az alapokhoz, de én írnék még 2-t, ami sokat segít az alapokban:
-Judy Ananda: Gyógyító horoszkóp- az általam olvasottak közül ez a könyv eddig a legjobb, ami leírta a jegyek, házak, bolygók jelentéstartamait, analógiáit.
-Peter Orban: Ezoterikus asztrológia- én azért fenntartásokkal kezelem a könyv állításait, de arra mindenképpen nagyon jó, hogy az asztrológiához szükséges ezoterikus szemléletet megalapozza. És abban volt számomra eddig a legjobb leírás arról, hogy pontosan hogy működik az aszcendens (amikor a Halak Nap és Kos aszcendens példáját hozza). Plusz ennek a könyvnek a végében benne van, hogyan kell kiszámítani a horoszkópot, én onnan tanultam. (Ez a Baktay könyvben is benne van, sőt ott még részletesebben.)
"elvileg jogos, amit írsz, gyakorlatilag viszont itt mindenki a nyugaton elterjedt tropikus asztrológiát érti asztrológia alatt, aki nem emeli ki külön, hogy ő most a védikus, a kínai vagy más asztrológiai irányzatról beszél"
Ugye ennek is vannak szakagai. A Baktay-konyv az az ovis szint, tehat azt mindenkeppen jo lenne abszolvalni, akarmelyik szakaggal szeretne a kerdezo foglalkozni a kesobbiekben.
Viszont elotte nem artana valamicske alap polargeometriai-trigonometriai osszefuggesekkel tisztaban lenni, pl. szinusztorveny, mert ugy azert erthetobbek a Baktay-konyvben taglalt szamitasi modszerek. Meg azert a Kepler-fele keringesi torvenyek felfogasa is alap, ha mar egitestekkel foglalkozunk.
39F incel
"a Kepler-fele keringesi torvenyek felfogasa is alap, ha mar egitestekkel foglalkozunk."
Nem. Ti a szellemi sörösdobozok tévképzeteivel bohóckodtok.
Ne itt hirdesd, hogy még nem voltál nővel.
Ennyi erővel melegnek is hívhatnád magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!