Hogy lehet, hogy 2000-ig a halak évszázad vagy évtizedébe voltunk és most a vízöntőben vagyunk ? Miért megyünk visszafelé nem pedig előre ? Mert most ha jól tudom a vízöntőben vagyunk de a kosban kellene lennünk , az asztrológia szerint!
A precessziós nagyév más, mint a kisév, állatőve.
Egyes asztrologiai nézetek szerint a Vízöntőnek nincs is saját kora, hanem a Halak és a Bak korára ráterülve, azokat átszőve létezik. (Ezt vízöntő paradoxonnak hívják)
A korszakok, úgy tudom, a tavaszpont helyzetével függnek össze, ami az Ekliptikán hátrálva halad, ezért haladnak visszafelé a korszakok is.
Az Ekliptika az asztrológiában a Nap látszólagos útját leíró ellipszis, a tavaszpont pedig az Ekliptika és az égi egyenlítő metszéspontja.
De hallottam már azt is, hogy már nincs kifejezett egyezés a tavaszpont helyzete és az aktuális korszak között, a kos korában viszont még egybeesett...
Azt pedig, hogy mikor kezdődött v kezdődik a vízöntő kora pontosan nem lehet megmondani, ahány asztrológus kb annyi elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!