13. Csillagjegy?
Olvastam 1-2 cikkben, hogy egy 13. Csillagjegyet találtak, ami átírná az eddigi horoszkópot (pl.: én kos vagyok, de ha így módosulna már a halakhoz tartoznék). Ez csak valami álhír vagy tényleg így kell nézni?
Tiszteletben tartom, hogy nem mindenki hisz ebben, de kérem ők ne is trollkodjanak a válaszoknál :D
A Föld Nap körüli pályájának legtávolabbi és leghidegebb pontja a baktérítőnél van. Ezzel oppozícióban megtalálható a Nap túloldalán lévő virtuális Föld pályán a ráktérítő, ahol a legközelebb vagyunk a Naphoz. Ezek nem térbeli pontok, hanem távolságok. Sosem vagyunk kétszer ugyanott a téridőben és soha nincs két egyforma idő minőség.
Mivel minden relatív és mindennek megvan az ellentétpárja, elég csak az egyik távolságot ismernünk és abból geometriai számításokkal kiszámolható mind a 12 hónap/zodiákus jegy Naptól mért távolsága és iránya. Bármely zodiákus jegy időpontját ismerjük, tudjuk, hogy mi lesz tőle 30, 60, 90, 120, 150, 180 fokra, így megkapjuk a teljes kört.
365/12=30. Nem kerek 30, hanem 30.416, ami azt jelenti, hogy az ellipszis pálya bizonyos részein gyorsabban, míg máshol lassabban telik az idő, azaz bizonyos időszakok kevesebb, míg mások a kevesebbtől több ideig tartanak.
Egy zodiákus jegy a horoszkóp 360°-ból 30° időtartamot tesz ki.
Maga a zodiákus az évszakok változását szimbolizálja, mutatja, hogy az év melyik időszakában tartunk éppen. A hónapok régi, népies elnevezései is a zodiákusból származnak.
A horoszkóp pedig, mint óra, az idő minőségét mutatja, amiben már nem csak a saját időnk látszik, hanem megmutatja, hogy az éves Nap körüli pályánk egy adott időpontjához képest milyen irányban, azaz melyik zodiákus jegyben található a többi bolygó, amiből a pillanatnyi idő minősége megállapítható.
A csillagképeket ne keverjük össze a tropikus idővel.
A tropikus időben geometriára alapozunk, nem pedig a vizuálisan látható távoli csillagok helyzetére. Ez sosem lehetett elég pontos.
A 13 páratlan szám. Ilyen nem létezhet, mert nem jöhetne létre a szimmetria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!