Nekem most megváltozott a horoszkópom?
12-es,
Na, akkor hogyan kell (máshogyan) számolni?
Mert szerintem a Nyugaton legelterjedtebb asztrológiai irányzatban, azaz abban, amit az átlag nyugati ember asztrológia alatt ért, a tavaszpont a Kos 0°, és minden egyes állatövi jegy egyenlő 30°-ot kap az évkörön.
Nem tudom, mit nem lehet azon érteni, hogy SZÁZ évente EGY nappal ELTOLÓDNAK a csillagképek?
Földpályáról hallottál már?
És arról, hogy egy év nem pontosan 365 nap?
Nem tudom, mit nem lehet azon érteni, hogy a nyugaton elterjedt asztrológiai ágazat nem sziderikus, hanem tropikus.
A tavaszpont az most a Halak csillagKÉP elején van valahol (a precessziós mozgás miatt), de ez holtra nem érdeki a tropikus rendszer Kos állatövi jegy 0°-át, mert az NEM a csillagKÉPEK térbeli helyzetéhez képest van ott, ahol, hanem a tavaszponthoz képest.
Másszóval tök mindegy, melyik csillagképben van a tavaszpont és hogy hova tolódik el bizonyos idők alatt, mert a tropikus szemléletben a tavaszpont az definíció szerint a Kos 0°-a.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!