Rák holdjegy, rák napjegy, szűz aszcendessel vélemények?
Van egy ilyen ismerősöm. Kedves és szép lány.
Viszont mivel szűz az aszcendensed, neked az a jegy is fontos, amiben a merkúr áll.
Nekem is Rák Napjegyem van és Rák Holdjegyem. :) Viszont Oroszlán aszcendensem.
Az asztrológiában a Nap az ego, az önazonosság és a tudatos önkifejezés jelképe. A Nap elhelyezkedése a születési horoszkópban alapvető fontosságú, mivel megmutatja, hogy az egyén milyen energiamintát akar felépíteni az életében.
Jó lenne tudni melyik házadban állnak a jegyeid, mert nagyon fontos, neked melyik életterületed az, ahol ragyogni tudnál. :)
Ha a saját napjegyemet nézem én pl. szeretek másokról gondoskodni, szeretem őket meghallgatni stb. Érzelmileg akkor voltam nagyon labilis, amikor nem volt meg magamban a biztonságérzetem. Amióta ezt kialakítottam, tudom kontrollálni. Ez így röviden, bár sokat tudnék írni.
A holdjegy szimbolizálja tudatalatti világunkat és érzelmeink mélységeit pl. ösztönös érzelmi reakcióinkat, amiket különböző események vagy emberek váltanak ki belőlünk. A Holdhoz tartoznak a mélyen gyökerező lelki hozzáállásaink és ösztönös tehetségeink is. Jelképezi továbbá a gyermekkort és az anya képét. A Hold mindig valamilyen viszonyulást fejez ki, mivel az alkalmazkodásunkat és odaadásunkat tükrözi.
A Rák jegyében pedig különösen hangsúlyozza ezeket a tulajdonságokat, mivel az uralkodó bolygója a Hold. Ezért itt otthon érzi magát, és teljes mértékben kifejti hatásait. Az érzelmek ebben a jegyben erőteljesek és mélyek, az intuíció erősebb, és az anyai ösztönök kifejeződése fokozottabb is (ajánlom, hogy figyeld a holdfázisokat, mert azok nagyon befolyásolnak mindenkit, de minket akiknek Rák holdjegyük van, különösen, nőként pláne).
Az aszcendens pedig az a jegy, ami a születés pillanatában a keleti horizonton emelkedett. Az egyik legfontosabb eleme a horoszkópnak, mivel az egyén személyiségének alapvető aspektusait és az élete általános irányát jelzi. Az önazonosságodról, a személyes megjelenésedről és az első benyomásokról szól. Ha vannak itt bolygóid, azok jelentős hatással vannak arra, hogyan látod magad és hogyan látnak mások.
Szűz aszcendens embert ismertem, kívülről nekem úgy tűnt, hogy nagyon segítőkész, a munkájában precíz és maximalista (sőt néha alig bírta lerakni a munkáját). Sokat agyalt és elemzett bizonyos eseményeket, ami vele történt.
Viszont az összképhez elengedhetetlen a teljes képletedet nézni.
Remélem segíthettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!