Milyen eltérések vannak a kos és a rák horoszkóp között?
Magatartás, munkamorál, öltözködés, érdeklődési kör, képességek stb.
Mindkettő "agresszív" jegy, mi a különbség viselkedésük (agresszív kiabálásuk, fellázadásuk) között?
Én rák vagyok. Nagyon sok ismerősöm rák.
Egyikünkről sem mondható el, hogy agresszívak lennénk.
Nem is tudom, hol olvastad ezt a marhaságot, mert 1 akárhol olvasom a horoszkópokra jellemző dolgokat, nem találok ilyet, 2 az összes rák "jellemző" igaz ránk.
A Rák (és a Mérleg is) Kardinális jegy. Ami azt jelenti, hogy kezdeményező hajlamokkal rendelkezik. Persze a maguk eleme (tűz, víz, föld, levegő) szerint kezdeményezőek a jegyek.
A víz minőség eléggé passzív, befogadó jellegű. Ezért úgy tűnik, hogy agresszivitása nem lehet víz jellegű, de maga a kezdeményezés sem olyan víz jellegű.
(És most nem szeretnék kitekinteni a szinte kizárólag vizes közegben lejátszódó kémiai reakciókra, azok fontosságára, és ezeknek okkult okaira)
Kicsit ellentmondásosnak tűnik a Kardinálisságból származó kezdeményezőkészség és a Víz minőségből származó passzívitás.
De, ha a kardinális kezdeményezőkészséget Agresszívnak is mondhatjuk, a víz minőséget meg Passzívnak, akkor keress rá a Passzív-Agresszív kifejezésre google-n. Na, a Rák témaköréhez tartozik a Passzív Agresszív viselkedés is.
Továbbá a Rákhoz tartozik az AKTÍV érzelmi, hangulati manipuláció is.
A Mérleg, mint pozitív, Levegő jegy alapvetően lehetne agresszív abból kifolyólag, hogy az is Kardinális jegy. De mivel a jellegzetesen Passzív jellegű Vénusz az uralkodó bolygója a Mérlegnek, ezért sokszor a Mérlegek is rejtetten, burkoltan kezdeményezők vagy agreszívak. Épp ezért a Mérlegek is sokszor kerülőúton (manipulatívan, passzívan) kezdeményezők, agresszívak, akárcsak a Rákok. De a Mérlegeknél sokszor nyíltabb a kezdeményezőkészség vagy az agresszivitás.
Sok ilyen LÁTSZÓLAGOS ellentmondás van még az asztrológiában. Pl. a Skorpió is egy Fix (szilárd) Víz jegy. De senki sem tudná a Skorpiókra mondani, hogy nyugodt lelkű, érzelmes, stabil, passzív teremtések. Sokszor inkább a szenvedélyes és az erőszakos jellemzőjük. Nem csoda, hiszen uralkodó bolygója a tüzes Mars.
stb., stb., stb.
Ennyire árnyalt már az is, ha csak a csillagjegyeket nézzük- mi lenne, ha értenénk az igazi asztrológiához is??...
Rák és Kos:
Értsd meg először az igaz asztrológiát, amihez jó kiinduló alapot adok kettővel lentebb. Ha ezt elolvastad, és ennek nyomán (google segítségével) beleástad magad a az IGAZI asztrológiába, akkor nem lesznek többé ilyen kérdéseid, mint a mostani.
Ha mégiscsak a mostani kérdésre várod a választ, akkor teljesen felesleges az asztrológiához fordulnod, mert érdemi, használható választ NEM FOGSZ TALÁLNI rá. Kamuból persze én is tudnék rá válaszolni, s mindenki csak tévtanok alapján tudna rá válaszolni. Szóval, ha ez esetben meg is kapnád a választ, az a válasz akkor is hamis és hasznavehetetlen lenne.
Érdemes elolvasni ezt a GyakoriKérdések-es kérdést, benne az én (D-Mano) válaszommal ahhoz, hogy kicsit képbe kerülhess(etek) azzal, hogy működik valójában az asztrológia:
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__asztrologia-horoszk..
A Rak is agressziv, mert sarkalatos (harcos) jegy, ahogy elottem mondtak.
Amikor Herkules Hydraval harcolt, Poszeidon egy rakot kuldott Herkules ellen. A Rak megcsipte Herkules bokajat, aki eltaposta a rakot.
Amugy a passziv-agressziv viselkedes elsosorban a retrograd Mars miatt van, nem a Rak jegy sajatossaga. A Rak erzelmi sikon harcol, lassu viz partot mos alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!