Mit jelenthet az, hogy ha álmunkban agresszívan viselkedik velünk szemben egy közeli hozzátartozónk, aki mostanában hunyt el?
Figyelt kérdés
Apukám nemrég halt meg, a halálát követő héten anyukám is és én is azt álmodtuk, hogy apu támadólag lép fel velünk szemben. Jó, normális volt apuval a kapcsolatunk.2019. márc. 10. 16:24
1/5 anonim válasza:
Előrebocsátom, hogy nem vagyok pszichológus, csak okoskodom:
Lehetséges, hogy a gyásznak még a harag fázisában jártok? És ez akaratlanul is felé irányul, amiért itthagyott titeket. Ha álmotokban ő agresszív, könnyebb rá haragudni, mint ha kedves lenne. Ez volt az első gondolatom.
2/5 anonim válasza:
Részvétem.
(Én is arra gondoltam mint az első. Nagyszüleim halála után álmodtam hasonlókat. Hasonló okból.)
3/5 A kérdező kommentje:
Érdekes megközelítés. Lehet, hogy így működünk tudat alatt, álomban. De így ébren nem haragot, hanem inkább sajnálatot érzek.
2019. márc. 15. 12:48
4/5 anonim válasza:
Milyen irányú a sajnálatod? Mit vagy kit sajnálsz egész pontosan jelenleg? A családod, apud vagy...? Meg tudod fogalmazni?
A gyász 5 fázisa: Tagadás, Harag, Alkudozás, Depresszió, Elfogadás.
Ezeken elvileg mindenki végigmegy, de hogy egyes szakasz meddig tart az egyén függő.
5/5 A kérdező kommentje:
Elsősorban anyut sajnálom, mert neki volt a legszorosabb kapcsolata apuval, most talán neki a legnehezebb, azonkívül sajnálom a testvéremet és apu tesóját is, mert nekik is nagyon nehéz most. Sajnálom aput is, hogy nem élvezheti tovább az élet jó dolgait. Természetesen nekem is nagyon hiányzik, de magam irányába nem érzek sajnálatot, megpróbálom elfogadni, hogy ilyen az élet, idővel majd könnyebb lesz.
2019. márc. 17. 23:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!