Most észrevettem, hogy sokszor arra ébredek, hogy álmomban meghalok...Például lezuhan a repülő (ezt többször is álmodtam), leesek az emeletről és kitöröm a nyakam, vagy lezuhanok egy magas helyről, és az a legrémisztőbb hogy ilyenkor "felkészülök a halálra" és leáll a szívverésem 1-2 másodpercre...Jelenthet ez valamit, vagy csak paranoiás vagyok ?
Tudok tudatosan álmodni, csináltam is már, de ez más. Erre kelek, tehát konkrétan amikor alszok akkor jön rám ez
2019. febr. 21. 22:00
3/9 anonim válasza:
Ha tudatosan álmondsz , valszeg tisztában vagy a paralízis jelenséggel is.
2019. febr. 21. 22:05
4/9 anonim válasza:
Valaki azt mondta, hogy ez az álom onnan jött; nem, hogy fán laktunk, és féltünk, hogy leesünk; hanem valaki szerint meg; hogy amikor megérkeztünk, és "belezuhantunk" a Mennyből az anyánk méhébe. Asszem, az illető ezt mondta egy videóban. Egy másik videóban meg egy másik ember meg azt mondta; hogy valami entitás megkörnyékezi a testet; és rohan vissza a lélek megmenteni, nehogy elfoglalják, és akkor így kvázi belezuhan a testébe.
2019. febr. 21. 22:09
5/9 anonim válasza:
Ez a zuhanós ébredés nálam is nagyon jellemző volt egy időben, főleg amikor feszültebb időszakomban voltam és úgy éreztem minden támaszpontom elveszik, vagy hogy egy fontos dolog eltűnik az életemből.
Nem vagy paranoiás, ez normális. Jelezheti a felgyülemlett stresszt, ami kialvatlanságot is okoz.
A másik kiváltó oka: Tudod az érzést amikor hullafáradtan bedőlsz az ágyba és szinte azonnal álomba merülsz bármilyen forgolódás nélkül. (Itt térnék vissza a korábbi válaszoló témájára) Ez egy nagyon régre visszanyúló túlélési reflex. Ha csak ellazulsz és azonnal elalszol, általában nem áll be az alvásmerevség, ami arra szolgált hogy ne csússzunk le az ágról, ezért kapunk egy zuhanó érzést, aminek PONTOSAN az a célja hogy felriadjunk, és rendesen elhelyezkedjünk, "nehogy a valóságban is lezuhanjunk".
2019. febr. 21. 22:47
6/9 anonim válasza:
Jó lenne,ha körülnéznél mi aggaszt téged mostanában? Az álomból való felriadás lehet,egy megoldatlan probléma gyökere!
2019. febr. 22. 07:23
7/9 anonim válasza:
Változol.
változol belül.
Ezt jelenti szerintem.
2019. febr. 22. 11:03
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon stresszes vagyok mostanában és változok is, lehet ez a háttere. Köszönöm a válaszokat
2019. febr. 22. 13:32
9/9 anonim válasza:
Vérnyomásod,szívedet vizsgálták már? Nappal semmi szokstlant nem érzel? Létezhet olyan szívritmuszavar, ami alvás közben jön elő.Elképzelhető, hogy ez ébreszt fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!