Hogy lehet az, hogy ha az álmunkban meghalunk felébredünk?
A mindenkinél egyel kevesebben tudják: én nem tudok erről, most hallom először, hogy "ha álmunkban meghalunk felébredünk", és még nem haltam meg álmomban, pedig már megettem a kenyerem javát, és nem keveset álmodtam.
Mellesleg, egy alvás során több 6-7-8, álomcikluson megy át az ember, és felébredve arra az álomra emlékszik, ami közben felébredt. Lehetségesnek tartom ezért, hogy a meghalást álmodó álombeli halála az utolsó álomciklusra esik - ezért emlékszik rá felébredve. A többi, ami kérdésben megfogalmazásra kerül, fantáziálás.
"Milyen lenne, ha...?" Programozz magadnak ilyen álmot, és meglátod! Találgatni felesleges, és nem is vezet eredményre.
Ez így van, nagyon fontos is. Az is hogy nem fáj- csak 'tudjuk, hogy fáj', de nem érezzük a fájdalmat. Az igazi fájdalom felébreszti az alvót - fogorvos szokta kérdezni 'felébred rá, éjjel is fáj?'
Jön az oroszlán, hogy leharapja a fejem, és hopp! egyből felébredek. Fontos ezen gondolkodni is. Nem tudjuk álomban átélni a halált, nincs ilyen tapasztalati élményünk. Régen a szakrális beavatásoknál ez történt: megpróbálták a beavatáskor tudatosan átélni a halált - mert végül majd ez lesz a cél. Bonyolult egyébként.
Szerintem van aki meghal, aztán szellem lesz. Főleg ha kis lány. Azok szeretnek dúdolászni és akaratlanul is ráhozni a frászt az élőkre. Nem hiszem amúgy, hogy mindenki felébred. Egyszerűen amíg tudatod van, nem fogsz tudatlanságot érezni. Biztos került már sok ember így a pokolba és a levegőbe is.
Izgalmasabb álom, ha órákig esznek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!