Álmomban nagyot léptem és felkteltem?
Valahol mar olvastam hogy mit jelent ez az alom, de mar nem emlekszem rola.
Olyan mintha a lepcso utolso fokarol lepnek le, es nincs ott a talaj, es arra ebredek fel hogy "rugok" egyet. Vagyis igazabol nem is rugas, hanem az a lepes amikor tenyleg a lecsorol lepnek le.
Valaki hallott errol? Vagy ez valami egyeni "rossz" alom volt?
Ezzel a helyzet, hogy álomban bénítva vannak a végtagizmok, különben nagyon rosszul járnál.
De ez félálomban még nem mindig működik, ilyenkor az izom megmozdul az álom hatására, te meg felébredsz.
Ilyen lépcsőfoknyi eséseim nekem is szoktak lenni félálomban, ritkán, de előfordul.
Talán tényleg az alvás alatti "offline" módra átállás lehet az ok, nem csak az izommozgás-lekapcsolás, hanem szerintem ilyenkor az egyensúly-szenzor kiiktatása is megtörténik, ha ebben hiba van, akkor jön egy kis zuhanás-érzés.
Hát amikor az asztrális projekciód a világok közötti dimenziókból visszatér a materiális testedbe és jaaaaaa, ez nem az a kategória.
Myoclonus a neve.
"álomban bénítva vannak a végtagizmok", "alvás alatti "offline" mód"
Ld.: alvási paralízis, ami két értelemben is használatos. Egyrészt a teljes alvási időszak alatt működő paralízis, ami miatt (a legtöbb) ember nem mozog, sétál, stb. alvás közben, másrészt a félálombeli, rövid átmeneti időszak, amikor közel vagyunk az éber állapothoz, de még/már bénultak vagyunk. Ebben az időszakban előfordul, hogy egy erős mozgási késztetés (pl. álombeli veszélyhelyzetben) erősebb a blokkolásnál, és ez hirtelen erős mozgást okoz, rúgást, rándulást, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!