Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Álmomban nagyot léptem és...

Álmomban nagyot léptem és felkteltem?

Figyelt kérdés

Valahol mar olvastam hogy mit jelent ez az alom, de mar nem emlekszem rola.

Olyan mintha a lepcso utolso fokarol lepnek le, es nincs ott a talaj, es arra ebredek fel hogy "rugok" egyet. Vagyis igazabol nem is rugas, hanem az a lepes amikor tenyleg a lecsorol lepnek le.

Valaki hallott errol? Vagy ez valami egyeni "rossz" alom volt?

2018. máj. 31. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezzel a helyzet, hogy álomban bénítva vannak a végtagizmok, különben nagyon rosszul járnál.

De ez félálomban még nem mindig működik, ilyenkor az izom megmozdul az álom hatására, te meg felébredsz.

2018. jún. 1. 00:12
 2/5 Wadmalac ***** válasza:

Ilyen lépcsőfoknyi eséseim nekem is szoktak lenni félálomban, ritkán, de előfordul.

Talán tényleg az alvás alatti "offline" módra átállás lehet az ok, nem csak az izommozgás-lekapcsolás, hanem szerintem ilyenkor az egyensúly-szenzor kiiktatása is megtörténik, ha ebben hiba van, akkor jön egy kis zuhanás-érzés.

2018. jún. 1. 08:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát amikor az asztrális projekciód a világok közötti dimenziókból visszatér a materiális testedbe és jaaaaaa, ez nem az a kategória.

Myoclonus a neve.

2018. jún. 1. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:

"álomban bénítva vannak a végtagizmok", "alvás alatti "offline" mód"

Ld.: alvási paralízis, ami két értelemben is használatos. Egyrészt a teljes alvási időszak alatt működő paralízis, ami miatt (a legtöbb) ember nem mozog, sétál, stb. alvás közben, másrészt a félálombeli, rövid átmeneti időszak, amikor közel vagyunk az éber állapothoz, de még/már bénultak vagyunk. Ebben az időszakban előfordul, hogy egy erős mozgási késztetés (pl. álombeli veszélyhelyzetben) erősebb a blokkolásnál, és ez hirtelen erős mozgást okoz, rúgást, rándulást, stb.

2018. jún. 2. 08:50
 5/5 anonim ***** válasza:
...bocs, ezt odaírhattam volna: paralízis = bénulás
2018. jún. 2. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!