Ezek az álomfoszlányok vajon mit jelenthetnek?
Ritkán álmodom mostanában sajnos, de ma rengeteg dolog szerepelt az álmaimban. Amikor felkeltem, leírtam címszavakat, amik eszembe jutottak, már csak azokból tudok összerakosgatni dolgokat.
Úgy kezdődött (még ha nem is ezzel kezdődött), hogy bicikliztem, és közben három embert láttam, ahogy kinn állt a háza előtt (tanáraim, ha ez számít valamit). Pontosabban a harmadik nem volt kint, hanem a házában, és hangosan beszélt, ami kihallatszott - valamiféle rituálénak tűnt (még azt is megjegyezném, hogy egy nagyon eszes és bölcs emberről van szó).
A következő emlékem, hogy egy parkszerűségben vagyok, egy faszínű templom előtt. Egyszer csak észreveszem, ahogy hátulról egy idős asszony jön felém. Nem vett rólam tudomást vagy nem is látott, elhaladt mellettem, de én nagyon tartottam tőle, és próbáltam távolodni.
Megint új jelenet következik: megint egy parkban vagyok, de ez már inkább hasonlít egy igazi parkra. Padok vannak sorban, és az egyik padon egy japán kisfiú ül. A kezemben egy kiflikkel teli kosár. Odamentem hozzá, és próbáltam japánul arra kérni, hogy együnk együtt. Megértette, mit akarok. Ezután már egy ház padlásán voltunk, és ettünk. Ekkor erősen éreztem, hogy az, akinek a szemszögéből látom a dolgokat (én?), ártó szándéka van a kisfiúval szemben. Aztán voltak olyan "képkockák", amikor egy idős férfit láttam feküdni, majd felébredni. És egy Halállistát is láttam (Death Note - egy füzet, amibe akinek a nevét beleírják, az meghal).
Mit jelenthet ez a katyvasz?
Először kissé zavaros volt, aztán rájöttem, hogy ezt az álmot fordítva kell értelmezni és kijön egy értelmes dolog belőle.
Valaki beszélt hozzád, de te elhanyagoltad őt (értsd: Le van sz**va). Ő emiatt leb**szott, amit jogosnak érzed és ezért bűntudatod van.
Emellett egy kényes helyzet előtt állsz, amit majd muszáj lesz átélned. (Talán bocsánatot kell kérned? Nem biztos. Lehet más, de azt majd neked kell tudnod).
Üdv: James
Hát, valóban kusza. :)
Elsősorban van egy gond: ritkán almodsz. Ezt te problémának látod, ezért ragaszkodsz most minden kicsi elemhez. Korábban értelemmel telibbek voltak az álmaid? Ne aggódj, vissza fog térni. Most egy olyan életszakaszban/életkorban lehetsz (egyetemista vagy esetleg, vagy ebben a korban jársz?), amikor az álmok nem tudnak "funkcionálni". Pszichológus végzettségem van, de nem abban dolgozom, megpróbálok valamit kihamozni ebből a szituációból. Lehetséges, hogy félremegyek, de ez abból fakad, hogy nem ismerlek. Egy-egy álom megfejtéséhez ugyanis elengedhetetlen az alany, az álmodó ismerete.
Na tehát a katyvasz álmok akkor jönnek, ha körülöttünk viszonylag megszokott ritmusban telnek a napok. Nincsenek nagy fordulatok, amiket fel kéne dolgozni, ezért a sok kicsi információt dolgozza fel az agyunk, ezért is széteső. Vagy éppen fordítva: túl sok az infó, túl sok a változás, és ezt nem tudja a tudat egy jól formált álomban lekövetni.
Nem aludtál mélyen... Valami külső dolog miatt fel-felkeltel, persze nem teljesen. Valami zavar esetleg? Esetleg prózai okai is lehetnek: sok sütit ettél lefekvés előtt? :) Vagy buli volt nemrég? Merthogy sok álom van itt, ezek mind egy -egy fázis álmai. Ilyen történik az emberrel, csak nálad élesen elválnak, nem kötötted össze őket, pedig általában az ember az álomra visszaemlékezve összeköti az eseményeket. Ebből is gondolom, hogy nem aludtál jól.
Na akkor nézzük az álmot:
1. biciklizés. Egyszerűen csak végigmész az emberi, tanári kapcsolataidon, ezek az emberek hatással vannak rád és te ezeket számba veszed. Maga a biciklizés egy szabadabb mozgás, egyfajta repülés érzetet kelt. Ezért is a szellemed (mármint a tudatod, vagy hogy fogalmazzak. Tehát nem ezoterikus értelemben) végigjárja ezeket az embereket. Hárman vannak, ez egy mitikus szám. A harmadik lenne a kulcsfigura. Ő nem is lép ki hozzád. Miért? Milyen a viszonyod ezzel/ehhez az emberhez? Esetleg ezt tisztázd magadban, mert ő a harmadik. A hármas szám a köztudatban igen sokrétű, kezdve a népmeséken át a Szentháromságig. Ő az Atya, Fiú, Szentlélek harmasaban a lélek. Persze nem feltétlenül kell keresztényi értelmezés, sőt. De az szinte minden ember tudatában ott van, hogy a hármas egy mitikus szám, rengeteg szimbólum épül rá. A lényeg: az ezzel az emberrel való viszonyodon gondolkozz el. Ettől mélyebbre sajnos nem tudok menni az értelmezésben.
2. Idős hölgy és templom. Milyen a viszonyod a valláshoz és a hithez? Sajnos nem tudom, így talagatok. Általános kép az idős hölgy megy a templomba. Idősek járnak templomba... (Nem, csak ez egy általánosan elfogadott jelenség. Régóta tartó folyamat az egyház "elöregedése". Az idősek kritikusak. Ezért félsz tőle, mit is gondol rólad. Nem jársz templomba (?), de egy belső késztetésed lenne rá. Inkább kikerülöd a kritikát, ezt a szituációt. El is mész a templomtól, a parkban ne legyen templom... Következő álom.
3. Hagyjuk a hitet, kereszténységet. Nincs templom, deszakralizaltad a teret. Kezd átmenni az álmod a japán kultúrába, manga, ilyesmik. Aztán evésre invitálod a japán gyermeket. Kenyeret adsz neki, ami szintén keresztényi kép. Ez Krisztus teste, a megváltás (persze a vére hiányzik, a bor. Nincs tehát megváltás ebben a szituációban). Látszik is, hiszen rosszakaroja leszel ennek a japán gyermeknek. A japán gyernek is te vagy egyébként az álmodban. Talán nem.nagyon érzed kellő erejűnek a kereszténységet, elfordultal tőle valamelyest? Csalódtal benne, vagy egyszerűen nem.erzed, hogy meg tudna szólítani?
5. DeathNote. A japán kisfiú karaktere folytatódik itt. Ez egy japán történet, ami nem az elet, hanem a halál istenét mutatja be. Eltávolodtal a krisztusi úttól. Ez persze nem azt jelenti, hogy huuu, most te pokolra kerülsz, az ördöggel cimborálsz :) egyszerűen csak én egy kisebb eltavolodast vélek felfedezni, ami így jelenik meg az almokban. De könnyen lehet, hogy tévedek. Eltávolodas nem is feltétlenül az egyháztól, hanem a spiritualitastól, a lélektől (nem véletlenül nem.jon ki a harmadik tanár az utcára -1.alom).
Nos, ennyit gondoltam. Rengeteg hibalehetoseg van az értelmezesben. De talán egyfajta segítség, hogyan is értelmed.ezeket a kockákat. Végezetül: tényleg gondolkozz el a harmadik tanáron. Ki lehet ő ebben a szituációban, miért fontos. Merthogy fontos szerepe lenne, véleményem szerint kulcsfigurája ennek az alomfolyamnak. Rajta keresztül jutnal el egy megoldáshoz, ami most az életedben zajlik.
#1:
"Valaki beszélt hozzád, de te elhanyagoltad őt"
Ez úgy lenne igaz, hogy valaki nyitott felém, de én akaratomon kívül nem érdeklődtem annyira iránta, és ezért van bűntudatom.
A másikban is igazad van. Tettem valamiket, amik miatt bocsánatot akartam kérni, de vagy nem volt rá alkalmam, vagy nem vitt rá a lélek, és már túl sok idő eltelt hozzá.
#2: Azok, hehe :D.
#3: Köszönöm a hosszú elemzésedet. Mindig is elég "kaotikus" álmaim voltak, de ki tudtam hámozni belőlük, miért történtek, amik. Ezzel viszont nem boldogultam.
Középiskola utolsó évében vagyok, ami az életszakaszt illeti.
"Vagy éppen fordítva: túl sok az infó, túl sok a változás, és ezt nem tudja a tudat egy jól formált álomban lekövetni. "
Ez lesz az igaz :D. A monoton, egysíkú életemet jócskán felrázta pár a közelmúltban történt esemény.
"Nem aludtál mélyen... Valami külső dolog miatt fel-felkeltel, persze nem teljesen."
3-4 órákat szoktam aludni. Nehezen megy az elalvás, még ha fáradt is vagyok, és a hajnali órákban felkelek - aztán vagy vissza alszok némi időre, vagy sem.
1. "Maga a biciklizés egy szabadabb mozgás, egyfajta repülés érzetet kelt."
Számtalanszor álmodtam már, hogy képes vagyok a talajtól elrugaszkodva repülni, mint egy szuperhős - ezt a szabadság iránti vágyam manifesztációjaként könyveltem el.
Soha nem voltam kifejezetten jó viszonyban egyik tanárommal sem, inkább semlegesen, de a harmadik embert meg is sértettem, és soha nem tudtam kellően bocsánatot kérni tőle. Pedig talán őt kedveltem/kedvelem a legjobban, de nem tudom, hogyan érhetnék el hozzá.
2. Nem vagyok vallásos. Soha nem követtem semmilyen vallást, meg van a magam hite a világról, az istenről és egyebekről alkotott koncepcióm. Nem azt mondom, hogy ateista vagyok, csak más nézeteim vannak, mint bárkinek a "teremtőről".
"Nem jársz templomba, de egy belső késztetésed lenne rá"
Volt, és időnként van is késztetésem rá, amikor a belső démonaim túlságosan is felém emelkednek, és összerogyok a problémáim terhe alatt. Már nem tudom, mihez fordulhatnék.
A többit azt hiszem, már megválaszoltam. Köszönöm még egyszer, hogy írtál, és eszembe juttattad, hogy van egy még el nem rendezett ügyem. Ki fogok találni valamit a tanárral kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!