Kezdőoldal » Ezotéria » Álomfejtés » Kipróbálnád-e a gyakorlatban,...

Kipróbálnád-e a gyakorlatban, hogy a valóságot álomként értelmezd? Tudatos álmodója lennél-e?

Figyelt kérdés

1. A mindensèg az Elme.

2. Ami kint az bent, ami bent az kint.

3. Minden rezeg, mozgásban van.

4. Mindennek van ellentète, mely azonos termèszetű.

5. Minden áramlik ki ès be.

6. Minden oknak van következmènye.

7. A nemisèg mindenben jelen van.

2017. szept. 16. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Én igen, mondhatni rendszeres résztvevője vagyok az ozorai goa és psytrance fesztiválnak. Az ott erről szól. Sajnálom, hogy lekésted :(
2017. szept. 17. 00:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Majd legközelebb megyek szerintem.
2017. szept. 17. 19:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Én mindennap ezt játszom, egy nagy bölcs (Ramana Maharsi) is megmondta: "A világra úgy kell rátekintenie, mintha csupán egy álom volna.". Mások is mondták már, előtte is, utána is, pl. Seth is állítja, hogy ébrenléti állapotban sokkal inkább álmodunk, mint alvó állapotban, azaz alvó én-ünk sokkal tudatosabb.

Szerintem:

1. Egyetértek

2. Egyetértek, fenntartásokkal

3. Egyetértek

4. Csak a duális álomvilágra (amit mi valóságnak tekintünk) igaz

5. Ez ugyanaz mint a 4-es

6. Csak az álomvilágra igaz

7. Szerintem nem feltétlenül igaz, csak egy duális világban

De az átma-vicsára szerint a vizsgálódás tárgya az "én", tehát az összes kérdés és az összes válasz az én-ben jelenik meg. Szóval tegyük fel magunknak a kérdést, "ki gondolja azt, hogy a valóság csak egy álom?", "Ki gondolja azt, hogy a mindenség az elme?", "Ki szerint van mindennek oka és következménye?", "Ki szerint van mindenben jelen a nemiség?", és így tovább, feltehetünk még más kérdéseket is, "kihez jönnek ezek a gondolatok?" vagy "ki az, aki ezt gondolja?". "Én", de ki az az "én"? Ki vagyok én?

2017. szept. 18. 09:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Én már kipróbáltam, és nem volt jó. Nyugtató elvonási tünetként jelentkezett a deperszonalizáció és a derealizáció. A külvilág olyan volt, mintha álmodtam volna, és magamat pedig kívülről láttam. Brrr de szar volt. De a felsorolt 7 ponttal egyetértek.
2017. szept. 18. 10:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Tehát az "èn" az elmèben lètezik. :) ez elèg sok lehetősèget kínál.
2017. szept. 18. 17:26
 6/6 Kispista István ***** válasza:
Az ego a fizikai test,a tudat egy része : a belénknevelt,őseinktől öröklött elhárító,védekező mechanizmusok összessége.A folytatáshoz : az emberi hármasság : Fizikai test , lélek , szellem.
2021. máj. 14. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!